קנדה: בוטל האיסור על מכירת יינות מהתנחלויות

סוכנות הפיקוח המקומית על מזון הודיעה כי המוצרים של יקב פסגות ושילה מצייתים לכללי הסימון של הסכם הסחר בין ישראל לקנדה, ועל כן אין בעיה למכור אותם

חופי עמוס | 16/7/2017 14:06
תגיות: קנדה, חרם, יין, מדיני,בעולם,התנחלויות
הסוכנות הקנדית לפיקוח על מזון הודיעה בסוף השבוע, אחרי הכרזות שפרסמה מועצת הפיקוח על משקאות חריפים באונטריו בשבוע שעבר ולפיהן אסור לקנות שני יינות ישראליים שמקורם בהתנחלויות, כי אין להוראות אלה תוקף וכי ניתן לרכוש את המשקאות של יקבי שילה ופסגות.
 
מירה לוי
יקב פסגות מירה לוי

במכתב רשמי שהתפרסם באמצעי התקשורת הקנדיים בשבוע שעבר הודיעה המועצה מאונטריו שלא ניתן יהיה לשווק את היינות של שני היקבים אם יימכרו תחת הכותרת "מיוצר בישראל". לטענת המועצה היקבים הללו נמצאים ב"גדה המערבית הכבושה", ו"ממשלת קנדה אינה מכירה בריבונות הישראלית על השטחים שנכבשו ב-1967, כולל רמת הגולן, הגדה המערבית, מזרח ירושלים ורצועת עזה".

אך בהודעה מסוף השבוע ציינה הסוכנות הקנדית הממשלתית לפיקוח על מזון שהיא "מביעה צער על (...) תגובת מועצת הפיקוח של אונטריו באשר לשני יקבים שמתויגים 'תוצרת ישראל'. להערכתנו", הדגישה הסוכנות,  "לא שקלנו ברצינות את הסכם הסחר החופשי בין ישראל לקנדה".

הסוכנות הסבירה עוד כי ההסכם מורה שהתיוג של יינות אלה עקבי לתוכן ההסכם, ועל כן אישרה שניתן למכור אותם במדינה. היא הוסיפה כי תיצור קשר עם המועצה באונטריו כדי לתקן את הנעשה.

אחרי הזעם של קבוצות יהודיות בעקבות ההוראה המקורית על איסור המכירה של היינות, בקנדה הביעו היהודים שמחה למשמע התיקון. "אנו נרגשים וחשים הקלה לשמוע את התגובות של ממשלת קנדה, שביטלו והחזירו את ההוראה ואישרו שיש למכור את המוצרים הללו ללא תיוג", נאמר בהצהרה של המרכז לענייני ישראל והיהודים.

יעקב ברג, מנכ"ל יקב פסגות, ביקש להודות לפעילות "חובקת העולם" לביטול ההחלטה הקנדית. "יחד, יהודים ונוצרים, ישראלים ואזרחי העולם, הצלחנו להעמיד את ממשלת קנדה על טעותה ולהבהיר באופן שאינו משתמע לשתי פנים כי יקב פסגות הוא יקב ישראלי, כרמי היקב ניצבים על אדמות עם ישראל, והיינות המיוחדים שלנו הם גאווה ישראלית".

בחודש פברואר האחרון קבע בית הנבחרים הקנדי, באמצעות הצעת החלטה, שיש לגנות את תנועת החרם על ישראל. שגרירת המדינה בארץ הסבירה אז כי "רוב מכריע של חברי הפרלמנט מסכים כי תנועת החרם מכוונת באופן שאינו הוגן כלפי ישראלים, ושאין לכך מקום בקנדה".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך