בית המכפלה: דיון בלשכת היועמ"ש הסתיים ללא הסכמות
במערכת הביטחון ובמשרד המשפטים סבורים שישנו בסיס משפטי המאפשר להשאיר את המתיישבים בבית ולהשלים במקביל את הליך הרישום, אולם היועמ"ש של צה"ל מתנגד
בלשכתו של היועץ המשפטי לממשלה הסתיים הערב (חמישי) דיון בשאלת פינוי המתיישבים מבית המכפלה בחברון - ללא הסכמה. בדיון נכחו נציגים ממשרד המשפטים, משרד הביטחון והפרקליטות הצבאית.בקרב משתתפי הדיון התגלו אי הסכמות. היועץ המשפטי מטעם הצבא שנכח בדיון, סבר כי אין בסיס משפטי להישארותם של המתיישבים, בטרם יושלם הליך הרישום המתנהל במנהל האזרחי. מנגד במערכת הביטחון ובמשרד המשפטים סבורים שישנו בסיס משפטי המאפשר להשאיר את המתיישבים בבית, ולהשלים במקביל את הליך הרישום. הדיון הסתיים מבלי שהיועץ המשפטי לממשלה הכריע בסוגיה, אך החלטה צפויה להינתן בקרוב שכן בשבוע הבא צריכה המדינה להשיב תשובה מקדמית במסגרת העתירה שהגישו הפלסטינים בדרישה לפנות את הבית מיושביו.

מתיישבים על גג בית המכפלה
צילום: ציפי שליסל/TPS
בית המכפלה נרכש לפני כחמש שנים, אך עד כה לא הצליחו המתיישבים לרשום את הבית על שמם במנהל האזרחי, ועל כן הם מנועים לכאורה מלאכלס את הבית. בעבר קבעה ועדת רישום ראשון כי המתנחלים לא הוכיחו את חוקיות הרכישה שביצעו בבית, אך לאחרונה קבעה ועדת העררים במנהל האזרחי כי ועדת רישום ראשון טעתה בהחלטה ופסקה כי ועדת רישום ראשון תקיים דיון נוסף בבקשת המתיישבים לרשום על שמם את הבית.
בעקבות הכניסה המחודשת לבית המכפלה לפני כשבועיים, אמר עו"ד דורון ניר צבי, המייצג את המשפחות לאורך כל תהליך הרכישה: "אני מקווה שהיועץ המשפטי לממשלה מנדלבליט יעמוד בדבריו ויאפשר למשפחות בית המכפלה להישאר בביתן".
עו"ד ניר צבי הדגיש כי אין עוררין וברור לכלל הגורמים הממשלתיים כי הבתים נרכשו כדת וכדין, ושלמרות זאת בחר המנהל האזרחי, בצורה שערורייתית לדבריו, פעם אחר פעם לעכב את קבלת היתר העסקה, הכרוכה לטענתו בפרוצדורה מנהלית פשוטה. ניר צבי אמר עוד: "ביצענו את רכישת הבניין לפני חמש שנים, חודשים ספורים לאחר מכן דחה המנהל האזרחי את בקשתנו להיתר העסקה ולכן הגשנו ערר כנגד ההחלטה. למרות שזכינו בערר, לא ניתן היתר אכלוס לבית עד לאחר הירצחו של החייל גל קובי הי"ד".

כוחות צבא מגדרים את בית המכפלה
צילום: רן דהן/ TPS
ניר צבי הוסיף: "לאחר קבלת היתר העסקה המציא היועץ המשפטי לאיו"ש, אלוף משנה דורון בן ברק, תקדים משפטי חדש, ודרש רישום מלא של הבניין בטאבו כנגד קבלת היתר האכלוס. ניגשנו להליך רישום הנכס בטאבו ונכשלנו בוועדה לרישום ראשון, הגשנו ערר גם על החלטה זו, ולפני כחודש זכינו בפסק דין ארוך שמבטל את החלטתה של הוועדה לרישום ראשון. אני מציין את טענתו של היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט ומזכיר כי בתקופה שבה כיהן כמזכיר הממשלה הוא ציין מפורשות כי אין כל צורך ברישום של הבניין בטאבו וכי היתר העסקה מספיק מבחינה משפטית לשם אכלוסו. כולי תקווה שמנדלבליט יהיה מספיק אמיץ שלא לחזור בו מדבריו גם כיום כשהוא משמש כיועץ המשפטי לממשלה".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg