צה"ל מציג: תפריט מיוחד ללוחמות בשבוע שטח
כדי למנוע את פציעתן של הלוחמות גיבש צה"ל תכנית תזונה הכוללת לוח מזון ייחודי, הדרכות תזונאית וגבינה צהובה בשבוע שטח. גורם בצה"ל: "הבנו שנשים צריכות מזון אחר מלוחמים"
לחם מלא עם טחינה וגבינה צהובה בשבוע שטח, הדרכה של תזונאית לקראת הגיוס ולוח מזון ייחודי, הם רק חלק ממדיניות המזון שמנהיג צה"ל ללוחמות. מדיניות המזון החלה בניסיון למנוע את פציעתן של הלוחמות, ועם כניסת הגדודים המעורבים להכשרה, נמצאת המגמה הזו בשיאה. "השיא שחל מימוש התוכנית הוא עכשיו", הסבירה ל-360 מקור צבאי הבקיאה בפרטים. "הכשרת הגדודים המעורבים היא במקום אחד, וכל הידע והמאמצים שלנו מגיעים לשם".בצבא עסוקים לאחרונה בשירות הבנות הלוחמות, שהתגבר בשנים האחרונות, עם הקמת גדודים מעורבים נוספים. בזרוע היבשה נכתבה כבר תכנית נרחבת במהלך שנת 2015, שעסקה בשאלה איך משלבים נשים בתפקידי לחימה. "ראינו שיש נטייה לפציעות ונשירה משירות, ועשינו עבודה שלמה. בעקבות העבודה הזו בנינו מעטפת מאוד ייחודית להכשרת לוחמות", סיפרה הגורם צבאי.

לחם מלא עם טחינה וגבינה צהובה והדרכה של תזונאית לקראת הגיוס, חלק מהתכנית התזונתית ללוחמות.
צילום: דובר צה''ל/ באדיבות ארכיון צה''ל במשרד הביטחון
ללוחמות הוכנו אימוני כושר קרבי ותרגילי מאמץ וכוח במיוחד בשבילם, כפי שדווח בעבר. בנוסף לשיפור במענה הרפואי ומעטפת טיפולים רחבה יותר. "הבנו שנשים צריכות מזון אחר מלוחמים - תוספת חלבונים, סידן, וברזל. מסת השריר של אישה יותר נמוכה מזו של גבר, ולכן נדרש יותר חלבון", היא הוסיפה. "ברגע שזיהינו את הצרכים האלו בתזונה של נשים לוחמות, הרחבנו להן את סל המזון ויש לוח מיוחד ללוחמות".
מלבד גיבוש לוח המזון לבנות לוחמות, ערכו בשנה האחרונה בצה"ל הדרכות וימי עיון לאחראי מטבחים בצבא, בהם הסבירו אילו מוצרים נדרשים למטבחים שמספקים מזון עבור לוחמות. נגדי המטבח הונחו איזה מזון להכין כדי לספק את הצרכים התזונתיים של הלוחמות, ולהתאים אותו לטעם של הבנות. בין היתר, ניתנה הנחיה להגיש ירקות חתוכים על פני סלט מתובל. זוהי צורת ההגשה העדיפה בקרב נשים, לפי הגורם הצבאי.
תזונאית פוגשת את הלוחמות, ומועמדות לשירות בתפקידי לחימה, כדי שיוכלו להתחיל להכין את הגוף שלהן לשירות הצבאי עוד לפני הגיוס. היא מסבירה להן מה חשוב וכדאי שהן יאכלו. במהלך ההדרכות שומעים המפקדים שבפריסות בשבוע שטח, נדרש להגיש ללוחמות לחם מלא עם טחינה וגבינה צהובה על פני לחם עם שוקולד או ריבה, מה שנפוץ יותר בקרב לוחמים.

תזונאית פוגשת את הלוחמות, ומועמדות לשירות בתפקידי לחימה.
צילום: EPA
כזכור, בשבוע שעבר נחנך בסיס האימונים החדש של הגדודים המעורבים במחנה 'סיירים', בדרום הארץ. הוא הוקם בעלות של 58 מיליון שקלים. עד הקמת הבסיס החדש, את תקופת הטירונות והאימון המתקדם העבירו הלוחמות והלוחמים בבסיסי אימון של חטיבות אחרות, שנדרשו להתאים את עצמם לתנאי השירות הייחודים באותם ארבעת הגדודים.
לאחרונה הגיעו לידי 360 טענות לפיהן יש פיקוח הדוק של המפקדים שלהן על מה שהלוחמות אוכלות. לדברי אזרח שפגש בקבוצת לוחמות והציע להן חטיפים, הן מסרו בפניו כי אסור להן בהוראת המפקדים שלהן לאכול מאותם החטיפים. בתגובה השיבה הגורם הצבאי ואמרה כי אין מדיניות לפיה מפקדים אוסרים על אכילת ממתקים או חטיפים, וכי היא לא מכירה אף מקרה בו נענשו לוחמות שעשו כן.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg