פרס נובל לשלום הוענק לארגון הנלחם בתפוצת נשק גרעיני
ועדת הפרס בנורווגיה הכריזה כי ארגון ICAN, קואליציית ארגונים מכ-100 מדינות שונות הנאבקת ליישום האמנה לפירוז מנשק גרעיני, היא הזוכה לשנת 2017. הוועדה קראה למדינות הגרעיניות להיכנס למו"מ על פירוק מנשק זה
ועדת פרס נובל הנורווגית באוסלו הכריזה על זוכה פרס נובל לשלום לשנת 2017: ארגון ICAN, "הקמפיין הבינלאומי לפירוז מנשק גרעיני", קואליציית ארגונים מכ-100 מדינות שונות הפועלת ליישום האמנה הבינלאומית למניעת הפצת נשק גרעיני. את ההכרזה ביצעה יושבת ראש ועדת נובל הנורווגית, בריט רייס-אנדרסן.
חברי ICAN - הארגון לפירוז העולם מנשק גרעיני, חוגגים את זכייתם בפרס נובל לשלום
צילום: AFP
ועדת הפרס הסבירה כי הארגון זכה בפרס "עקב עבודתו למשוך תשומת לב להשלכות ההומניטריות הקטסטרופליות של כל שימוש בנשק גרעיני, ועקב מאמציו פורצי הדרך להשיג איסור על נשק כזה באמנה בינלאומית". הארגון הבינלאומי נוסד באוסטרליה בשנת 2007.
בחודש יולי השנה חתמו 122 מדינות על אמנה של האו"ם לאיסור על נשק גרעיני. עם זאת, מדינות גרעין כמו ארה"ב, רוסיה, סין, בריטניה וצרפת נותרו מחוץ לשיחות.
ועדת הפרס קראה למעצמות הגרעיניות לפתוח במשא ומתן רציני לפירוקן מנשק גרעיני, ול"השמדה הדרגתית, מאוזנת ומפוקחת של כמעט 15 אלף כלי נשק גרעיניים הנמצאים בעולם".

פרס נובל
צילום: שאטרסטוק
הוועדה הביאה כדוגמא לסכנה מנשק גרעיני את צפון קוריאה. ההכרזה מגיעה בעיצומו של משבר חסר תקדים בעוצמתו בין ארה"ב לצפון קוריאה עקב ניסויי הגרעין האחרונים שביצעה פיונגיאנג, ובזמן שבו הסכם הגרעין של המעצמות עם איראן נמצא בחוסר ודאות לאחר שפורסם כי הנשיא דונלד טראמפ מתכוון להודיע שטהרן אינה עומדת בתנאיו.
אתמול הוכרז הסופר הבריטי ממוצא יפני קאזואו אישיגורו כזוכה פרס נובל לספרות, אחרי שבפרס לכימיה הוכרזו כזוכים ז'אק דובושה השוויצרי, חואקים פרנק האמריקאי וריצ'רד הנדרסון מבריטניה. בפרס בפיזיקה זכו פרופ' אמריטוס קיפ סטפן תורן, מהמכון הטכנולוגי של קליפורניה, פרופ'-אמריטוס ריינר וייס מ-MIT ופרופ' בארי באריש. המדענים ג'פרי הול, מייקל רוזבאש ומייקל יאנג זכו בפרס נובל לרפואה.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg