נגב קרמיקה: פיטורי העובדים הוקפאו לשבועיים
בית הדין לעבודה בבאר שבע החליט שלח את הצדדים למשא ומתן עד לדיון הבא בעניין, בעוד כשבועיים. עד אז המפעל יישאר סגור ומכתבי הפיטורים יבוטלו. יו"ר ההסתדרות בירך על ההחלטה
פיטורי העובדים ממפעל 'נגב קרמיקה' הוקפאו לשבועיים, כך הוחלט היום (א') בבית הדין לעבודה בבאר שבע. הדיון בעניין התקיים לאחר שההסתדרות הגישה בקשה דחופה לצו מניעה נגד הנהלת המפעל. זאת לאחר שביום שישי הודיעו על סגירת המפעל ונשלחו לעובדים מכתבי שימוע לקראת פיטורים."החלטתנו היא משא ומתן של שבועיים. בזמן הזה יבוטלו מכתבי הפיטורים והשארת המפעל סגור. מי שלא מוצא חן בעיניו, שילך לערכאת ערעור", הודיעו שלושת השופטים בהחלטתם.

עובדי נגב קרמיקה מתנגדים לסגירת המפעל.
"לבקשת ההסתדרות, בית הדין ביטל את מכתבי השימוע והפיטורים שנשלחו ל-140 עובדי מפעל 'נגב קרמיקה' בירוחם. כבוד נשיא ביה"ד השופט שמואל טננבוים הבהיר, כי אם לאחר שמיעת הראיות יגיע בית הדין למסקנה שיש לפתוח את המפעל, הוא לא יהסס ויורה על כך לאחר הדיון הבא", נמסר מההסתדרות. "את ההסתדרות ייצגו עו"ד אלעד מורג ועו"ד יערה צישינסקי מהלשכה המשפטית של האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות בראשות עו"ד איריס ורדי. יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן בירך על ההחלטה וקרא להנהלה לשבת למו"מ בתום לב לטובת המפעל, העובדים והפריפריה".
"מה שקרה ביום שישי הוא חמור. אלה ימים חשוכים בכל הנוגע ליחסי עבודה", אמר יו"ר ענף בניה בהסתדרות יצחק מויאל. "הקבוצה שרכשה את נגב ידעה את מצב החברה. הסברנו שניאלץ לעשות ארגון מחדש. אבל עובד שנמצא 30 שנה במפעל ומגלה בריונים ממתינים לו בשער זה חזרה לימים חשוכים. לא העובדים אשמים במצב המפעל. הם התייחסו לעובדים כמו אל כלבים. אני לא מצליח להבין את ההתנהלות שלהם. מה שנעשה היה ברוטלי ומכוער".

''הייתה פה דמגוגיה גדולה'', עובדי המפעל.
אודי אמיר, סגן יו"ר דירקטוריון החברה, אמר בדיון: "סגרנו את המפעל בשביל לסגור אותו ולא בשביל להפעיל לחץ על העובדים. אני חושב שההסתדרות זה דבר מעולה אבל לא כשהם מנצלים לרעה את הכוח. אנחנו משקיעים הון ומנסים להציל את המפעל, הבאנו מומחה, יועצת תפעולית טכנולוגית מדהימה, הקטנו עלויות ושיפצנו את המפעל. מהיום הראשון שיתפנו את העובדים במה שקורה".
"הייתה פה דמגוגיה גדולה, אני מגיע למסקנה שיש פה נוכלים שידעו מראש שאת השמנת משאירים בראשון לציון וסוגרים את המפעל. השופט פועל בצורה נכונה, החברה לא ראויה לבעלים שנכנסו לפת לחם של העובדים. התכנית שלהם הייתה מראש לסגור את המפעל בירוחם. אנחנו מוכנים להיכנס למשא ומתן אבל אני קצת פסימי מהדמגוגיה, שיבואו מתוך כוונה לסגור את המפעל. לפני שנכנסנו לדיון קבלתי טלפון של רוכשים שמוכנה לקחת את המפעל ולא תפטר אפילו עובד אחד", אמר ארמונד לנקרי, יו"ר ההסתדרות במרחב נגב, לאחר הדיון.

הפיטורים הוקפאו לשבועיים. עובדי נגב קרמיקה.
צילום: דן בונבידה מביט דימונה
יעקב צרפתי, יו"ר ועד העובדים, גם הגיב לדברים ואמר: "האנשים האלה עשו לנו תרגיל, קבלו את המפעל בהנחה, זה עוקץ אחד גדול. החנויות ב'נגב קרמיקה' עובדות הכי חזק בשוק. ההתנהלות שלהם בחצי שנה אחרונה במפעל המטרה הייתה לסגור אותנו".
"אנחנו לא מזלזלים כהוא זה בנתונים שהצגתם, המטרה שלנו בשלב זה היא לא לתת החלטות. אנחנו לא רוצים להחליט ושהתקשורת תחגוג על החלטה זו או אחרת. בהסתדרות צריכים לדעת שאם המפעל ייסגר בית הדין לא יוכל לעשות דבר. על רקע הדברים האלה ההסתדרות צריכה לנצל את המשא ומתן. אנחנו מציעים להיכנס למשא ומתן ענייני ולבדוק מה ניתן לעשות", אמר השופט שמואל טננבוים במהלך המשפט.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg