חוק ההמלצות הגיע לקו הסיום: מרתון הצבעות במליאה אל תוך הלילה
לאחר דיון מתיש שנמשך קרוב ל-50 שעות ברציפות, דרשה האופוזיציה שההצבעה תיערך על כל סעיף בנפרד - וריתקה את הח"כים למליאה עד לשעות הקטנות. במסגרת המהומה שקדמה להצבעה כמעט פרצה תגרה בין אורן חזן וחנין זועבי, ושניהם סולקו מהאולם
דיון כזה לא נראה בכנסת זמן רב: חוק ההמלצות, שנועד למנוע מהמשטרה לפרסם את המלצותיה בסיום חקירות פליליות, הגיע אמש אל קו הסיום לאחר קרוב ל-50 שעות של פיליבסטר מתיש; ואם זה לא הספיק, דרשה האופוזיציה להצביע על כל סעיף של החוק בנפרד, מה שהאריך את הדיון במספר שעות נוספות אף שהיה ברור לכל שהחוק צפוי לעבור.לפני ההצבעה התפרצה במליאה מהומה, כאשר חברי הכנסת אורן חזן וחנין זועבי החלו לצעוק ולגדף אחד את השני, והיו קרובים מאוד לתגרת ידיים. יו"ר הכנסת, יולי אדלשטיין, הורה לסדרנים לסלק את השניים מהמליאה והם המשיכו להתעמת בפאתי האולם.

יוזם החוק, ח''כ דוד אמסלם עם השרה מירי רגב, במהלך הפיליבסטר
צילום: אורן בן חקון
סיעת יש עתיד הודיעה כבר אמש, עוד לפני אישורו הסופי של החוק, כי תעתור היום לבג"ץ נגד אישורו. יו"ר יש עתיד, יאיר לפיד, אמר אמש כי "בשעה 8 בבוקר נגיש את העתירה שכבר כתובה ומוכנה להגשה". בעתירה נטען כי "האיסור הגורף על פרסום ההמלצות פוגע פגיעה אנושה ממש בזכות הציבור לדעת, בחופש העיתונות ובחופש הביטוי הפוליטי. כאמור, פרקליט מלווה חקירה משטרתית בתיקים משמעותיים ומורכבים, כאשר תיקים אלה הם בעיקר חקירות של אנשי ציבור. החוק עתיד לפגוע פגיעה קשה בזכויות חוקתיות, באינטרסים והסדרים מוסדיים המפורטים בעתירה".
הדיון המרתוני התארך משום שסיעות האופוזיציה ביקשו מיו"ר הכנסת, יולי אדלשטיין, להקצות 45 שעות על מנת לאפשר לכל אחד מהח"כים להביע את דעתו על החוק באריכות. במרבית שעות הדיונים, בעיקר בלילות, נכחו בדיונים באולם המליאה רק שלושה ח"כים, יו"ר הכנסת או אחד מסגניו שניהל את הישיבה, הח"כ הנואם ואחד השרים (נציג הממשלה) שחייב להיות נוכח. לעומת זאת, בשעות היום הייתה נוכחות גדולה יותר.
יו"ר סיעת המחנה הציוני, ח"כ יואל חסון, שהוא גם מרכז סיעות האופוזיציה בכנסת, "ניצח" על קביעת סדר הנאומים. על מנת להבטיח זאת נקבע מראש שתחילה ידברו כל הח"כים של המחנה הציוני בזה אחר זה, ולאחר מכן נציגי יש עתיד, מרצ והרשימה המשותפת.
הנאום הארוך ביותר נישא ע"י ח"כ מיקי לוי (יש עתיד). במהלך שעות הלילה והבוקר של אתמול הוא דיבר יותר משבע שעות כמעט ברציפות, מהשעה 3.30 לפנות בוקר ועד לשעה 7.40. לוי אפשר לחברתו לסיעה, ח"כ יעל גרמן, לדבר במשך כחצי שעה כדי לנוח קמעא, ומיד לאחר מכן שב לדוכן הנואמים למשך שעתיים וחצי נוספות.
אחריו עלה לדוכן יו"ר ועדת הכלכלה ח"כ איתן כבל (מחנ"צ) שנאם במשך כשעתיים וזכה למחמאות על דבריו שהיו מתובלים בהומור שהעלה חיוכים על פניהם של הח"כים באולם. יו"ר הכנסת אף הודה כי נכנס לנהל את הישיבה בעת נאומו של כבל כדי להאזין לדבריו. על מנת למלא את הזמן נאלצו הח"כים לגלוש לנושאים יוצאי דופן, וכך גם נאומו של הד"ר לפילוסופיה ח"כ יוסי יונה (מחנ"צ) עורר עניין רב, בעיקר בקרב המתעניינים בהגותו של אפלטון.
ח״כ אורלי לוי אבקסיס אמרה: "בחרתי לצטט את דבריו את השופט בדימוס אליקים רובינשטיין, שדיבר על כך שכבר לא משנה אם החוק ראוי או לא - העיתוי שלו אומלל. ואכן, בפוליטיקה יש חשיבות גדולה לא רק לקמפיין אלא גם לפרזנטור. ראש הממשלה הפך להיות נער הפוסטר של החוק הזה במקום 12 אלף האנשים שאתם טוענים שהחוק אמור להטיב איתם. נכשלתם לא כי החוק רע, אלא בטיימינג ובדרך".
בפיליבסטר הארוך נטלו חלק רק ח"כים מסיעות האופוזיציה. לעומת זאת נציגי הקואליציה כמעט לא נכחו בדיונים, למעט השר התורן ויוזם הצעת החוק, ח"כ דודי אמסלם.
רק בתום הפיליבסטר עלו בזה אחר זה נציגי הקואליציה שלא השתתפו בשלושת ימי הדיונים, בהם יו"ר ועדת הפנים החדש יואב קיש, ח"כ אמיר אוחנה וח"כ ענת ברקו, והציגו את עמדת הממשלה.
שר התיירות יריב לוין, שסיכם את הדיון, האשים את האופוזיציה בצביעות. הוא תקף את ח"כ ציפי לבני שהאשימה לדבריו את הממשלה בשחיתות, בשעה שהיא עצמה ישבה בממשלות של אריאל שרון ואהוד אולמרט בעת שנחקרו.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg