ראשי > הרשת > גאדגט וסלולר > כתבה





כיצד בדקנו
איך החלטנו מהן המצלמות הטובות בישראל?
  ניר מטרסו, PC PLUS
20/1/2005  12:00
זה אולי יישמע קצת פשטני, אך ישנם שני גורמים לתמונה טובה: הצלם והמצלמה עצמה. אך הסבירות היא שרמתם של הצלמים המשתמשים במצלמות משתנה מקונה לקונה, ולכן, פרמטר נגישות המצלמה - כלומר עד כמה המצלמה עוזרת לצלם - היה חשוב בעינינו לא פחות מהפוטנציאל של המצלמה עצמה.

עוד לפני צילומי המבחן הראשונים הקדשנו תשומת לב לנוחות המצלמה במצב של צילום או במצב של נשיאה בלבד, למיקום הכפתורים, לנגישות הממשק הדיגיטלי ולאיכות התצוגה והדיוק שלה לעומת התוצאה הסופית.

כדי לבדוק את איכותם של צילומי הפנים השתמשנו במודל קבוע ולא משתנה, שנמצא בחדר סגור עם תאורה מלאכותית. את המודל צילמנו גם כשהאור מכובה, בכדי לבדוק את דפוס הרעש ברמת iso גבוהה וגם בתאורת חוץ, וזאת כדי לבדוק את התמודדות המצלמה עם ניגודיות. מודל נוסף שהכנו היה בגודל 5 ס"מ, וייעודו היה בדיקת צילום המאקרו של המצלמה, באותם פרמטרים של תאורה.

את צילומי החוץ בדקנו באור יום ובתאורת רחוב לילית במצבי עדשה שונים, בכדי לבדוק את רמת העיוות המתקבל בתמונה. בשל העובדה שמבחן זה נוגע בצילום מקצועי רק מהקצה התחתון שלו, ייחסנו חשיבות רבה למצב הצילום האוטומטי של המצלמה, שהרי רוב הצלמים הביתיים יעשו בו שימוש ברוב הזמן.
מהירות ונוחות
פרמטרים חשובים נוספים שנבדקו מערבים את מהירות התפעול של המצלמה, טווח המהירות של המצלמה והפרש הזמנים שהיא מתירה בין צילום לצילום. כמו-כן, נלקחו בחשבון בשקלול הכללי גם מהירות השמירה של התמונה, שמאפשרת קצב צילום גבוה או נמוך והזמן שאורך עד שמגיעה העדשה לפוקוס (אוטומטי) מושלם.

בסופו של התהליך העברנו את התמונות למחשב וערכנו ביניהן השוואה. תמונה דיגיטלית עוברת תהליך אופטי, אך ההמרה שלה לפורמט דיגיטלי כרוכה בהחלטות שונות, אותן קובע היצרן. אמנם אין פרמטרים קבועים לאיכות התמונה, אך ישנם ערכים סובייקטיביים שהצריכו שיקולים כגון כמות הרווייה של התמונה ויחס הניגודיות. המדדים הברורים יותר הם כמות ה"רעש הדיגיטלי" בתמונה, עיוותי עדשה שונים, העלמות פרטים בקטעים כהים או בהירים, חדות התמונה והתמודדות עם מהירות צמצם נמוכה, iso גבוה ויד רועדת.

כל מצלמה מגיע עם שכלולים מסויימים אותם מבקש היצרן להבליט. לעיתים מדובר בתוכנה שיושבת על המצלמה עצמה, או במצב המותאם לכך במיוחד. ישנן אופציות משתנות ממצלמה למצלמה: רשמקול, תפריטי עזרה, ניהול יומן, ועוד גימיקים שונים ומשונים, שמעבר לבדיקת התפקוד שלהם, ניסינו לשקול אם הם בכלל נחוצים. אופציית הווידאו, למשל, כבר הפכה להיות מובנת מאליה בכל מצלמת סטילס ובהתאם, נכנסה לחישוב הכללי.
שמור במזוודה שלח לחבר הדפסה
הוסף תגובה    עבור לפורום כתוב לעורך


  
  
  
שמור במזוודה שלח לחבר הדפסה
הוסף תגובה  עבור לפורום כתוב לעורך
כל מצלמה מגיע עם שכלולים מסויימים אותם מבקש היצרן להבליט. לעיתים מדובר בתוכנה שיושבת על המצלמה עצמה, או במצב המותאם לכך במיוחד. ישנן אופציות משתנות ממצלמה למצלמה: רשמקול, תפריטי עזרה, ניהול יומן, ועוד גימיקים שונים ומשונים, שמעבר לבדיקת התפקוד שלהם, ניסינו לשקול אם הם בכלל נחוצים. אופציית הווידאו, למשל, כבר הפכה להיות מובנת מאליה בכל מצלמת סטילס ובהתאם, נכנסה לחישוב הכללי
בחזרה לפרויקט המיוחד