ראשי > הרשת > החיים 2.0 > כתבה
בארכיון האתר
בלוג עונת התפוזים
הבלוגיה החדשה של תפוז, שהושקה הלילה, מהווה איום רציני למתחרה הוותיקה והפופולרית ישראבלוג
לכתבה הקודמת דפדף בהרשת לכתבה הבאה
עידו קינן
21/6/2005 0:30
הלילה, אחרי חצי שנת עבודה והשקעה
של כחצי מיליון שקל,
הושקה מערכת הבלוגים החדשה של תפוז בגירסת בטא. המערכת מאפשרת עיצוב ועריכה משוכללים, ומאיימת על ישראבלוג, הבלוגיה הוותיקה והפופולריות בישראל, שפועלת בשיתוף פעולה עם נטוויז'ן.

באמצע 2003
נפתחה הבלוגיה של תפוז בגירסתה הישנה. לפני כשלושה שבועות חשף העורך הראשי של תפוז, ניר אופיר, כי בקרוב תושק בלוגיה חדשה, שכאמור הושקה היום. "המשימה שלנו היא בלוג בכל בית ועסק בישראל", אמר היום אופיר ל-NRG, "אנחנו במו"מ עם מספר ארגונים עסקיים גדולים להטמעת שירות הבלוגים אצלם".

"אני חושב שהפרויקט הזה יעשה טוב לכל סצינת הבלוגים בישראל ולכל מי שהתחום הזה חשוב לו", אמר גדי שמשון, ששימש כיועץ חיצוני של תפוז בבניית הבלוגיה החדשה. בבלוגו
כתב שמשון: "יש לי תחושה שכמה רכיבים במערכת יגרמו למיני סערות זוטא בבלוגיה – דבר חיובי לכל הדעות (טוב, נו, לא לכולן)".

יחד עם הבלוגיה יפתחו בקרוב בתפוז את "
מרכז הבלוגספירה הישראלית", שיישאף להפוך להומפייג' של סצינת הבלוגים בישראל. המרכז יציג הפניות לפוסטים מעניינים – בתפוז ובבלוגיות אחרות, ויפרסם כתבות בנושא בלוגים. שרית פרקול, עד לאחרונה כתבת הבלוגים של NRG מעריב, גויסה לסקר שם את הבלוגספירה. במה שנראה יותר כמו גימיק יחצני מאשר צעד רציני, פנה תפוז אנשים לישראבלוג בהצעה לשיתוף פעולה לקידום הבלוגים בישראל, וכצפוי קיבל תשובה שלילית. 
גיא אליאב, מנכ"ל "תפוז אנשים", ובלוגר
פוסטים סלולרים, וידאו פוסטים
עיצוב בלוג בבלוגיה החדשה הוא פשוט גם למשתמשים שלא דוברים HTMLית: על המסך מופיעים "קופסאות תוכן", מלבנים המייצגים אלמנטים שונים בבלוג, והבלוגר יכול להזיזם ולסדרם בעזרת העכבר, כמו גם לבחור צבעים ותמונות רקע.

עריכת הפוסטים בבלוג מתבצעת במערכת מסוג WYSIWYG, בה הבלוגר כותב את הטקסט ורואה מיידית את הסגנונות שהוא מיישם עליו: סוג וגודל גופן, עיצובי פיסקה, צבעים, רגשונים (אמוטיקונים) ותמונות. את הפוסטים אפשר לפרסם מיד או לשמור בטיוטה לפרסום בעתיד. לכל פוסט אפשר יהיה לצרף סקר.

יישום מוצלח של הבלוגיה החדשה הוא Blog This, שקיים בבלוגיה האמריקאית
Blogger: אם הבלוגר נמצא בעמוד רשת שעליו הוא רוצה לכתוב, לחיצה על סימניה (bookmarklet) של תפוז תעביר אותו לפוסט חדש, כשהלינק של עמוד הרשת כבר בפנים. אם הבלוגר יסמן עם העכבר טקסט באתר, כל הטקסט יועתק לפוסט החדש.

הבלוגרים יכולים לשלוח ב-SMS פוסטים לבלוג, וגם לפרסם תמונות שצולמו במצלמפון (תכונה שאין בישראבלוג). בכל רשומה ניתן יהיה לפתוח אלבום תמונות. לראשונה, בלוגרים בעלי מצלמת רשת יוכלו סופסוף להקליט קטע וידאו ולפרסמו כפוסט (בניגוד לשימוש המטעה במילה "בלוג" בשירות בלוגTV של תפוז, פלטפורמה לשידורי וידאו אישיים אבל ממש לא בלוגים).

מאחורי הקלעים, יקבלו הבלוגרים סטטיסטיקות על מספר הכניסות ומקורותיהן. התגובות ישורשרו, מה שיועיל לקיום שיחות ודיון בין המגיבים בלי להזדקק ל"תגובה ל-3". הבלוגרים יוכלו לקבל התרעות אימייל על תגובות שהתקבלו בבלוגיהם.

יתרון משמעותי של תפוז על ישראבלוג הוא החינמיות: בעוד ישראבלוג מציע כלים בסיסיים בחינם וכלים נוספים בתשלום (55 ש"ח לחצי שנה; 100 לשנה), בתפוז כל הכלים חינמיים.
עיצוב באמצעות קופאות תוכן
עיצוב גרפי של הבלוג
סקרים
גיבוי בלוג: גם לישראבלוגרים
אחד היישומים המוצלחים בבלוגיה החדשה, שמשמש גם כפתיון לנאמני ישראבלוג, הוא תוכנת הגיבוי. התוכנה מיועדת לבלוגרים של ישראבלוג שרוצים לעבור לתפוז, אבל לא מוכנים לנטוש את הארכיון שלהם מאחור. התוכנה מגבה את הבלוג הישן בישראבלוג, ומעבירה אותו בשלמותו לתפוז.

ומדוע פתיון? כלי הגיבוי שמציע ישראבלוג הוא פרימיטיבי ולא מוצלח: שמירה של כל הבלוג, כגוש אחד, בפורמט HTML או כקובץ וורד. התוכנה של תפוז מבצעת גיבוי של כל פוסט בנפרד, כולל התגובות, בפורמט XML, כך שגם מי שמתכוון להישאר בישראבלוג ימצא בו שימוש. בתפוז מקווים שהאנשים הללו יגבו את בלוגי ישראבלוג שלהם, ואולי כך יתפתו לנסות את הבלוגיה החדשה של תפוז.

סטטיסטיקות
הוספת קטעים ווידאו
חדשות
חיי רשת
טיפים
גאדג'ט
גיימינג
סלולר
  מדד הגולשים
ויאקום תובעת...
                  15.49%
פלאפון מצטרפת...
                  9.86%
לעקוף את חוק...
                  8.45%
עוד...

חיי רשת
דוקטור פי.סי מחזיר יישומים  
הכירו אתר חסידי יידישאי: שטורעם.נט  
גולשים ישראליים מספרים לעולם  
עוד...