ראשי > יהדות > בקרוב אצלך > כתבה
בארכיון האתר
יש מצב לרומנטיקה
שילוב משמח של אוכל, אווירה ועיצוב. תימור דיל חזר מדייט במסעדת "דון-ויטו"
לכתבה הקודמת דפדף ביהדות לכתבה הבאה
תימור דיל
10/4/2005 15:44
באפריל 1643 שלח התייר-צליין-הרפתקן הידוע ובן הבליעל סלבדור גראפה, מכתב לאפיפיור בו הביע את רשמיו המתלהבים מהעיר נאפולי שבאיטליה. הוא ציין שאדיקות התושבים באל ובכנסייה, הינה כה גבוהה עד שהם מרימים פניהם למרום ומודים לאל על כל בליעה ולעיסה של דבר מאכל בפיהם.

השליחים ששלח האפיפיור בעקבות המרטיטה, כבר ציפו להכריז על העיר כולה כקדושה, אך במהרה הם גילו את האמת הכאובה.
בנאפולי נמכרו אטריות המקרוני ברחובות והוגשו בתוך קעריות עמוקות. כדי לאוכלם, שלו אותם בני נאפולי מהקערה הרימו אותם גבוה מעל לראשיהם ושלשלו אותם אל פיהם הפעור, בתוספת גרעפס לקינוח.

מסעדת "דון ויטו", שנמצאת סמוך לצומת סביון, קיימת רק חצי שנה, ונראה שמשבר הלידה שמאפיין מסעדות בתחילת דרכם כבר מאחוריה. כשהגענו, נ' ואני, בשלהי הצהריים, המסעדה היתה מאוכלסת למדי.

מתאבנים
עוד לפני שהתחלנו בקשקשת, התיישבה על השולחן צלוחית עם פוקצ'ה תוצרת בית, מאורכת, שחומה וטעימה מאד. עימה הוגשו גם טפנד זיתים שחורים שהיה קצת בנאלי וממרח עגבניות ופלפלים שגם הוא לא נשא בשורה חדשה. לעומת זאת, הפוקצ'ה היתה כל כך נהדרה עד שנ' ניקרה בה הלוך ונקר עד לסיום הארוחה ולטשה עינים זועמות וגרגור כעוס לכל ניסיון של המלצרית להוריד את הלחם מהשולחן.

מנה עיקרית
שף המסעדה הוא יוסף חג'ג', בעל מסעדות לשעבר שהיגר לצד השני של המטבח, ראה כי טוב, והחל לשגר לעברנו את תפוקתו היומית.

פטריות שמפניון טריות במילוי שקדים ועשבי תיבול היו נחמדות מאד כמנת פתיחה. בעקבותיה הונחתה אלינו מניפת חצילים - חציל צלוי שנמעך על הצלחת בלווית לבנה עיזים, מנה מרעננת בסגנון ים תיכוני, שנאכלה עד תום ומומלצת לכל דיכפין.

עד להגשת שאר המנות, שנאפות, מתבשלות, נחתכות ומיטגנות במטבח סיפר לנו מנהל המסעדה כי המקום פתוח כפאב בלילה, יש בו ארוחות בוקר במחיר שווה לכל נפש (50 שקל לזוג), וכן יש במקום פינת אקספרס בהם מכינים סנדוויצ'ים מושקעים.

מהון להון, התגלגלה לה הפיצה לשולחן, קוראי המדור המתמידים יודעים כי פיצה איטלקית, למרות מעלותיה הגסטרונומיות וסגולותיה המהוללות, לא עונה על דרישות הפה והטלפיים הישראלים, שאוהבים את הפיצה שלהם על בצק עבה, עם שפע של רוטב וגבינה. לעומת זאת, הפיצה שהוגשה היתה איטלקית כדת וכדין, בצק דק, גבינת מוצרלה פזורה בעדינות ותיבול קל. אני באופן אישי, אוהב פיצה כזאת רק בפיאצה נבואנה שברומא. נ', לעומת זאת, המשיכה לנבור בפוקצ'ה בהתלהבות שלא פגה.

שתי מלצריות הגיחו והניחו על השולחן צלחות פסטה, אחת עם ניוקי במילוי עגבניות וחצילים, והשנייה רביולי בטטות ברוטב סלסה רוזה (רוטב עגבניות ושמנת), שנבחרו אחרי התלבטו קשה בין 14 סוגי רטבים.

הניוקי היה טעים, הוגש בנדיבות שמספיקה לשני אנשים, והרוטב היה מעניין. הרביולי היה משובח עד מאד. המנה מומלצת לכל מעי, גס או דק. נ', שהזמינה את המנה, צפתה בעיניים כלות איך אני דוגם מצלחתה שוב ושוב (בשם התפקיד), עד שצלחתה נותרה ריקה כליל.

עד להגעת המנות האחרונות, התרווחנו, מורחבי גזרה, על הספות, זמזמנו קלות נעימות שנשמעו ברקע וחישבנו בראש כמה זמן ריצה יוריד את שפע הקלוריות שנצרכו.

המנות האחרונות הגיחו מהמטבח צופנות הבטחה המחכה לפירעון. חלקן חזרו כצ'ק דחוי לבעליהן וחלקן ירדו אל חיכנו בשמחה ובטוב לבב וקלוריות.

פנה-קוטה שהוגשה עם אגוזים וקרמל היתה מנה מעולה, שנאכלה עד קצות האצבעות. גם הסופלה עם סירופ השוקולד וגלידת הווניל. נ' חגגה על שילוב הטעמים ואני סיפרתי כי זוהי מנת רווקים הרווחת בסעודות שבת בביצה הירושלמית ולכן אין כאן חידוש מקורי גדול. הטרמיסו לעומתם, קצת אכזב, משהו במנה לא אוחה היטב, והוחזר למטבח.

בינתיים נעדכן, שהתפריט מתחדש בתדירות, מה שמבטיח שבפעם הבאה שנבוא, ואכן נבוא, יחכו לנו הפתעות חדשות.
מרבץ דייטים פופולרי בעונה
חשבון בבקשה
זוג יכול לצאת מהמסעדה בנזק של 150 שקל, כולל יין, מנות פתיחה, מנות עיקריות וקינוח, זה מחיר הוגן במיוחד בהתחשב באיכות החומרים ובהכנה העצמית שלהם.

מצב רומנטי
חיובי בהחלט. יש שפע של פינות ותאורה, ואם אתם מתכוונים לאכול, לא תתאכזבו. נראה שהמקום עלול להפוך למרבץ דייטים פופולרי בעונה, בייחוד באזורי המרעה של בקעת אונו ואור יהודה. היתרונות הם השילוב בין אוכל, פאב, ומקום שאפשר להביא אליו את החבר'ה לנשנושיה.

טיפ
כשרות - רבנות.

צדק חברתי - יש גישה לנכים לכל המסעדה.

מעלה נקבים - השירותים יפים ונקיים, יש סיבה לבקר.

שורה תחתונה - בפרץ הוקרה לסרטי הסנדק: זוהי לא הצעה שאי אפשר לסרב לה, אך שווה לבדוק אותה, נתראה שם בדייט הבא.

משפט השבוע - "בשכר אוזן המן זו שלך, נחמה חמדת נפשי, כדאית את לפרוסת דובשן ממשלוח המנות שלי" (שלום עליכם, "ימים טובים"). (תודה לאדריכל).

דון ויטו - בר מסעד איטלקי, צומת תל השומר דרום, טלפון: 03-6345833, כדאי להזמין מראש במוצ"שים.
חדשות המגזר
בית מדרש
תרבות
בקרוב אצלך
  מדד הגולשים
הם מ-פ-ח-דים!
                  12.33%
עושים פאנלים
                  9.59%
אל תתקשרי אלינו-...
                  9.59%
עוד...

בקרוב אצלך
כספומטים באולמי השמחות  
אל תעירו את האהבה. לא ישנתי כל הלילה  
פולילוג – כרוניקה של רווקות נצחית  
עוד...