למנה ראשונה: טאקו בטעם גפילטע פיש

מסעדת שף חדשה במיאמי מגישה מנות מהמטבח היהודי-אשכנזי ונותנת להם טוויסט מקסיקני מקורי ועדכני. כך משדרגים את הגפילטע ואת הקיגל לדבר הבא בעולם הקולינריה

צביקה קליין  | 6/3/2013 7:34 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
המטבח היהודי-אשכנזי עבר כמה שינויים מאז ימי השטעטל באירופה והוא מקבל מעת לעת שדרוג קולינרי משמעותי. כך במקרה של מסעדת שף חדשה שנפתחה במיאמי שבארה"ב ומגישה מנה ייחודית של טאקו בטעם גפילטע פיש. המסעדה הממזגת בין טעמים יהודיים ומקסיקניים נקראת "אל-נוש": שילוב בין המילה "נוש" שפירושה לנשנש ביידיש, ו"אל", כפתיח בספרדית.
 
הטאקו בטעם גפילטע פיש משגע את מיאמי ביץ'. גפילטע פיש (אילוסטריציה)
הטאקו בטעם גפילטע פיש משגע את מיאמי ביץ'. גפילטע פיש (אילוסטריציה) צילום: נאור רהב

בראש המסעדה החדשה עומדים אריק גרינספן, יהודי מקליפורניה, ורוברטו טרבינו, שמנהל ארבע מסעדות מצליחות בפורטו ריקו. שני המסעדנים נפגשו במהלך צילומי תוכנית הטלוויזיה "Chef The Next Iron" בערוץ האוכל והחליטו להקים מותג חדש, שישלב מאכלים יהודיים עם טוויסט מקסיקני.
"החלטנו לנסות את מזלנו במיאמי כי כל סבתא יהודייה גרה באזור הזה", צוחק גרינספן. "המאכלים המקסיקניים והיהודיים מאוד כפריים, אך התבלינים ומוצרי היסוד שונים מאוד. פשוט זרקנו רעיונות של מאכלים מסורתיים ונתנו טוויסט שונה ומיוחד".

אך הטאקוס בטעם גפילטע פיש הם רק מתאבן במסעדה, שמציעה גם לטקס "יוקה" עם קרם דרוםאמריקאי ומנגו, קישקע "טמאלה" עם חזה בקר ורוטב וסלמון מעושן עם חתיכות מצה ותפוחים. בסלט הבית תוכלו למצוא קרוטונים שיובשו מחלות שבת מתוקות, ועם הסטייק המפולפל תוכלו לקבל חתיכת קיגל מבית אמא. ואם תהיתם, גם לקינוחים יש ניחוח יהודי: "מצה בריי" טרס לצ'ס בסירופ פפאיה.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
קבלו עיתון מעריב למשך שבועיים מתנה

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים