למנה ראשונה: טאקו בטעם גפילטע פיש
מסעדת שף חדשה במיאמי מגישה מנות מהמטבח היהודי-אשכנזי ונותנת להם טוויסט מקסיקני מקורי ועדכני. כך משדרגים את הגפילטע ואת הקיגל לדבר הבא בעולם הקולינריה

הטאקו בטעם גפילטע פיש משגע את מיאמי ביץ'. גפילטע פיש (אילוסטריציה) צילום: נאור רהב
בראש המסעדה החדשה עומדים אריק גרינספן, יהודי מקליפורניה, ורוברטו טרבינו, שמנהל ארבע מסעדות מצליחות בפורטו ריקו. שני המסעדנים נפגשו במהלך צילומי תוכנית הטלוויזיה "Chef The Next Iron" בערוץ האוכל והחליטו להקים מותג חדש, שישלב מאכלים יהודיים עם טוויסט מקסיקני.
"החלטנו לנסות את מזלנו במיאמי כי כל סבתא יהודייה גרה באזור הזה", צוחק גרינספן. "המאכלים המקסיקניים והיהודיים מאוד כפריים, אך התבלינים ומוצרי היסוד שונים מאוד. פשוט זרקנו רעיונות של מאכלים מסורתיים ונתנו טוויסט שונה ומיוחד".
אך הטאקוס בטעם גפילטע פיש הם רק מתאבן במסעדה, שמציעה גם לטקס "יוקה" עם קרם דרוםאמריקאי ומנגו, קישקע "טמאלה" עם חזה בקר ורוטב וסלמון מעושן עם חתיכות מצה ותפוחים. בסלט הבית תוכלו למצוא קרוטונים שיובשו מחלות שבת מתוקות, ועם הסטייק המפולפל תוכלו לקבל חתיכת קיגל מבית אמא. ואם תהיתם, גם לקינוחים יש ניחוח יהודי: "מצה בריי" טרס לצ'ס בסירופ פפאיה.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב