האם "הבייקון הכשר" יחליף את קותלי החזיר?

תחליף כשר לבייקון העשוי מדג סלמון מצליח לצבור פופולריות בקנדה ואפילו בדנמרק ובבריטניה. עד כמה הוא קרוב למאכל המקורי? מבחן טעימה עיוור לא הותיר מקום לספק

יונתן אוריך | 19/10/2014 13:12 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
האם נמצא תחליף כשר וטעים לבייקון? מוצר חדש, עשוי מדג, מצליח לצבור פופולאריות בקנדה, הונג-קונג ואפילו בסופרים ובמסעדות בדנמרק ובבריטניה.
 
צילום מסך, דיילי מייל
סלמון בייקון צילום מסך, דיילי מייל

אמנם ה"סלמון בייקון" פותח במקור עבור צמחונים, אך מתברר כי יהודים שומרי כשרות, לצד מוסלמים שנמנעים אף הם מאכילת חזיר, מוצאים אותו כתחליף כשר וטעים למאכל המסורתי העשוי חזיר. ב"דיילי מייל" דווח כי ערכו התזונתי של המוצר עומד על 100 קלוריות, משמעותית
פחות מבייקון מקורי, מה שמוביל צרכנים רבים להעדיף את הגרסה הכשרה על פני המהדורה המשמינה. יצרן המוצר טוען כי "זה טעים יותר מהבייקון המעושן".

ה"דיילי מייל" אף ערך מבחן טעימה עיוור ל-12 בני אדם, בו הוגש להם בייקון מקורי ו"בייקון" כשר, אך כולם העדיפו את החזיר על פני הסלמון. ג'רמו דוידסון (34) סו-שף מוומבלי, סיפר כי "ניתן לטעום את הטעם המעושן, זה דומה לבייקון ופחות משמין אז יש מצב שזה יתפוס". אחרים שהשתתפו בניסוי הטעימה הודו כי "זה נראה נורא ויש לזה טעם של אנשובי. בחיים לא נקנה את זה".

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק