בכרתים כבר מכינים את הגפילטע פיש לפסח

לא לכולם יש כוח לבשל לליל הסדר. חג בבית מלון ישראלי כשר לפסח נשמע כמו פתרון הגיוני, אבל איך אפשר לחגוג באופן כשר למהדרין בספרד או ביוון? "לעיתים יותר קל להסביר לגויים מאשר ליהודים שחוששים מכפייה דתית"

nrg יהדות | 19/3/2015 16:14
תגיות: גפילטע פיש,פסח,
הבחירות מאחורינו ואפשר כבר להתחיל לדבר על פסח שיבוא עלינו לטובה כבר בעוד שבועיים. זה כבר הפך לטרנד של ממש במגזר הדתי והחרדי, אלפי משפחות בוחרות בשנים האחרונות לחגוג את חג הפסח דווקא במלונות, ולא בבית. המגוון הוא רחב גם בארץ וגם בעולם, כאשר המלונות מנסים לעמוד בדרישות ההלכתיות המחמירות בכל הנוגע להכשרת המלון ולאירוח יהודים שומרי מסורת גם במלון שבימי השגרה מאכילים בו גויים מכל רחבי העולם.  

עוד כותרות ב-nrg:
- כישלון מפלגת "יחד": האם הלייטים צדקו?
- מהפכת בנט תחזור, אם ניפרד מהחרד"לים
- כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

כך למשל בחג הפסח הקרוב יחגגו מאות משפחות מהמעמד הגבוה בציבור הדתי והחרדי במלון פאר במרחק חצי שעה מברצלונה, משפחות רבות נוספות במלון שהוכשר בכרתים, ובמדינות נוספות. בשיחה עם nrg מספרת דפנה כהן מחברת התיירות 'תור פלוס' כי צוות מיוחד של משגיחי כשרות נשלח למלונות בחו"ל על מנת להכשיר את המקום ברמה הגבוהה ביותר, "ברור שזה לא קל, מדובר במלון שאוכלים בו טרפות כל השנה ופתאום אנו מגישים בו גפילטע פיש וחריימה.

צילום: נאור רהב
''ברור שזה לא קל, מדובר במלון שמאכילים בו נבלות וטרפות כל השנה ופתאום אנו מגישים בו גפילטע פיש וחריימה''. גפילטע פיש צילום: נאור רהב


"אבל לשמחתנו" היא מוסיפה "יש משגיחי כשרות מקפידים ומחמירים שפועלים לפי ההלכה, ומכשירים את המלונות, חלק נרחב מהציוד אנחנו מביאים איתנו כמו תנורים וכלי פורצלן, שיש לנו במחסנים באירופה, ואנו מניידים אותם ממדינה למדינה לפי המלונות שאנו שוכרים לנופשים".

כהן מספרת כי בעלי המלונות וגם העובדים עצמם אינם יהודים ולכן גם אינם מבינים את הרגישויות ההלכתיות עבור הציבור הדתי בפסח, למרות זאת הם מקפידים על קלה כבחמורה, "לעתים יותר קל לנו להסביר את הדברים לגויים שממש מנותקים, מאשר ליהודים שלא מוכנים לקבל כפייה דתית או מנהגים שקשה להם לקיים, כאן אנחנו מעגנים את כל הנהלים ההלכתיים בחוזה ברור, כך שגם אם מנהל מטבח כלשהו איננו מוכן או איננו מבין מדוע הדלת החשמלית מהמטבח לחדר האוכל צריכה להישאר פתוחה כל השבת, הוא מחויב לעשות זאת. וגם אם עובדי מטבח רגילים לראות רק שפים במטבח, הם מתרגלים גם לנוכחותו של משגיח הכשרות". 

דפנה כהן מספרת כי הם מספרים לעובדי המלונות בחו"ל על המנהגים וההלכות ורואים מצידם התייחסות מכבדת מאוד. "אנחנו תמיד רואים הערכה אדירה מצד הגויים לעובדה שאנחנו מקפידים על כל דבר ברזולוציות שלעתים נראות הזויות. למשל תהליך ניקוי המטבחים במלונות לוקח ימים ארוכים, גם הבאת הציוד שלנו לוקח זמן והם לא מבינים מדוע, הרי יש להם תנורים מובחרים משלהם, אבל כך אנחנו, היהודים, והם מבינים, מקבלים, ומכבדים".

הטרנד לשהות בפסח במלונות ולא בבית הפך במהלך השנים לתופעה של ממש, כאשר במלונות דואגים לא רק לגפילטע פיש או חריימה, אלא גם להרצאות, שיעורי תורה וחוויות לילדים. "פעם פסח היה רק בבית, אנשים היו חוששים אפילו לאכול במסעדות מחשש לחמץ. היום הכל השתנה, לא כי היהדות השתנתה, או כי מגמישים את ההלכה, אלא כי הצוותים ההלכתיים שלנו מבצעים הכל כמו שצריך. 

כהן טוענת כי בנוסף להזדמנות ההלכתית רבים מעדיפים לנוח בפסח, חג שדורש לרוב עבודה מאומצת וקשה בניקיון הבית, בהכשרת המטבח ובישול המאכלים. "רבים בחרו להפוך את חג הפסח לנופש המשפחתי המגבש ביותר שיש, ולא משנה באיזה מלון בארץ או בחו"ל, כשלא צריך לנקות את הבית לפסח, ולא צריך לבשל, ולא צריך לטרוח, הדבר גורם לרבים מאד שבעבר פחדו מהחג להתחיל וליהנות ממנו, וזה בהחלט ההישג הגדול ביותר שלנו".


מקור ראשון במבצע היכרות. הרשמו לקבלת הצעה אטרקטיבית » היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''בפולמוס''

המומלצים

מרחבי הרשת

פייסבוק