מתכון לאורז ירקרק ומנוקד באורז בר, תוספת אידיאלית לרוסטביף ורדרד או לבשר ודגים צלויים ללא רוטב.
חומרים: 10 מנות 3 כוסות אורז פרסי (אורז ארוך) 100 גר' אורז בר 3 בצלים בינוניים, חתוכים לקוביות קטנות 1/2 צרור שמיר טרי 1/2 צרור פטרוזיליה טרייה 1/2 צרור נענע טרייה שמן זית לטיגון 1 כפית שום כתוש 1/2 כוס יין לבן יבש 41/2 כוסות מים רותחים מלח ופלפל שחור גרוס טרי
ההכנה: מבשלים את אורז הבר בכמות מים גדולה עד שייפתח מעט, מסננים ומניחים בצד. בסיר רחב וגדול מאדים את הבצל בשמן זית עד שמזהיב מעט, מוסיפים את האורז והשום ומטגנים קלות עד שהאורז מתחמם מעט. מוסיפים את אורז הבר ועשבי התיבול, מערבבים ויוצקים את היין. ממשיכים בערבוב ומוסיפים את המים הרותחים, מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כרבע שעה. מכבים את הלהבה ומניחים ל-20 דקות. לפני שמגישים, מפרידים את הגרגרים בעזרת מזלג ומתקנים את התיבול, אם נחוץ.