הFDA החל לבדוק האם מאכלים עתירי קפאין מסוכנים לאדם

מנהל המזון והתרופות האמריקני הורה לחברות המזון לעצור את פיתוחם של מאכלים עתירי קפאין כגון: מסטיקים, סירופים מתוקים לשתייה, וופלים ועוגיות וזאת עד לבדיקה מקיפה של ההשלכות של צריכת כמויות גדולות של קפאין על גוף האדם. המומחים עצמם חלוקים בשאלה האם מדובר באזעקת שווא או בבעיה אמיתית

אסף גולן | 3/6/2013 17:05 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: קפאין
מנהל המזון והתרופות האמריקני נכנס לאחרונה בעוצמה רבה לשוק מוצרי האנרגיה המבוססים על קפאין, והורה לחברות השונות לעצור את הייצור הסיטוני של מוצרים מהסוג הזה כך מדווח הווישנגטון פוסט. הדאגה במנהל התעוררה כשחברה אמריקנית ייצרה מסטיקים ללעיסה כשכל פריט מכיל כמות קפאין השווה לחצי כוס קפה.
 
חשש מההשלכות של מוצרים עם קפאין מרוכז. כוס קפה
חשש מההשלכות של מוצרים עם קפאין מרוכז. כוס קפה Louise Deng, cc-by

המסטיקים שפורסמו במספר מדינות בארה"ב לא ציינו את הכמות החריגה של הקפאין ורק בעקבות פניית המנהל הבהירה החברה כי רק למבוגרים מעל גיל 25 מותר ללעוס אותם. המקרה של המסטיקים אינו נדיר. בארה"ב כיום קיימים סירופים בטעם מייפל ואחרים עתירי קפאין, וופלים, דגני בוקר, משקאות אנרגיה, חטיפים ומוצרים רבים אחרים שהוסף להם אחוז גבוה מאד של קפאין לדרישת הלקוחות שעובדים שעות רבות סביב היממה.

מציאות זו כמו גם התחלת הכניסה של חברות המזון הענקיות לשוק המוצרים הזה עוררה את המנהל להוציא אזהרה מיוחדת לתחום כשהאזהרה כוללת הוראה לעצור בשלב הזה את פיתוחם של המוצרים הללו עד לבדיקה מעמיקה של בריאותם וכן הגבלת הגיל שלהם. "יש פה תחום חדש מאד, שמתפתח בצורה מהירה ואנו כלל לא מודעים להשלכות הנפשיות והביולוגיות שלו על אנשים. צריך לבדוק את כל הנושא גם בריאותית וגם מבחינת החוק" אמר בכיר במנהל.

לדבריו "ידוע שבקפאין יש חומר מעורר ואנחנו לא באמת יודעים מה ההשפעות של החומר הזה בכמויות מרוכזות שנאכלות במאכלים מהסוג הזה. ייתכן שיש לכך השפעה ממכרת כשאוכלים כל היום מוצרים מהסוג הזה ולכן צריך לעצור ולבדוק את כל הנושא בייחוד כשאנו חושפים את הילדים שלנו לממתקים מהסוג הזה" הוא הוסיף. חוקרים שבדקו את ההשפעה של קפאין בעבר מציינים כי 400מיליגרם של קפאין, כמות השקולה ל-4 או 5 כוסות קפה, אינם מזיקים לאדם בוגר אולם גם הם מודים שלא ברור כיצד החומר משפיע על ילדים וכן כיצד כמויות גדולות יותר משפיעות על האדם.
 
חוקרים ההשפעה של קפה ידועהולא מזיקה
חוקרים ההשפעה של קפה ידועהולא מזיקה SXC
בינתיים החוקרים האמריקנים חלוקים בשאלה כמה יש לדאוג מהשינוי בצורת הצריכה של הקפאין. רולנד גריפיתס, פרופסור לביולוגיה התנהגותית באוניברסיטת ג'ונס הופקינס, אמרה בהקשר להודעת המנהל כי "יש כאן שינוי תרבותי והתנהגותי גדול בתרבות העבודה שלנו שמתבטא במאכלים. צריך לא לבדוק רק את הקפאין אלא את כל דרך החיים שלנו".

לעומתה אברהם פאלמר, חוקר באוניברסיטת שיקגו, שחקר כיצד קפאין משפיע על אנשים טוען כי "מדובר בסם מוכר שמיליארדים ברחבי העולם צורכים כל יום. אנחנו יודעים כיצד קפאין משפיע כבר שנים רבות ואנו יודעים שצריכה רבה אינה הכי מומלצת אבל גם לא גורמת לנזק לכן אני לא רואה משהו חדש במאכלים עתירי הקפאין. לדעתי יש כאן רעש גדול על כלום" הוא קובע.

עם זאת גורמים רפואיים אחרים תומכים בעמדת מנהל המזון ומציינים כי כלל לא ברור כיצד מאכלים כאלו ישפיעו על ילדים או נשים בהריון. "צריך לקיים בדיקה כי יש כאן שינוי רחב במאכלים שכולנו צורכים" אמר רופא אמריקני בהקשר להודעת הFDA.

בינתיים בחברות האוכל תומכים בבדיקה של הFDA אך גם מציינים כי על פי כל החומר המחקרי הידוע כיום אין שום סכנה במאכלים עתירי קפאין וכי אף חברה לא שוקלת להפסיק לייצר מאכלים כאלו.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

חדשות לסקרים

חדשות לסקרים