פריצת דרך גדולה בהתמודדות עם תסמונת דאון

צוות מדענים מאוניברסיטת בוסטון הצליח לכבות את הכרומוזום הנוסף הגורם לתסמונת. ההצלחה שנעשה על תאי גזע פותחת את הפתח למציאת תרופה לתסמונת

אסף גולן | 18/7/2013 17:20 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: תסמונת דאון
קבוצת מדענים מאוניברסיטת בוסטון הצליחה לראשונה בתנאי מעבדה לנטרל את הכרומוזום המיותר שקיים בתאים של בעלי אנשים הלוקים בתסמונות דאון. משמעות הפעולה היא אפשרות של ביטול הלקות הנובעת מתוספת של כרומוזום מיותר לילדים הלוקים בתסמונות.
 
בדרך למציאת רפואה. תמונת אילוסטרציה
בדרך למציאת רפואה. תמונת אילוסטרציה צילום ארכיון: יהונתן שאול

כאמור תסמונת דאון נוצרת כתוצאה מתוספת של כרומוזום. בדרך כלל לבני אדם יש 46 כרומוזומים, 23 מהאב ו23 מהאם. כרומוזומים אלו קובעים את מינו של הילד וכן את כל תכונות האופי שלו. אולם בילדים הלוקים בתסמונת דאון יש תוספת כרומוזום בכרומוזום ה21. התוספת הזו חושפת את הלוקים בה למחלות רבות כגון מחלות לב ודם, אלצהיימר בגיל מוקדם וקשיים לימודיים והתנהגותיים רבים.

כעת הצליח צוות מומחים לראשונה לבטל את השפעתו של הכרומוזום הנוסף בתנאי מעבדה בתאי גזע עובריים אנושיים עליהם בוצע המחקר. הצלחת הפעולה התקיימה על ידי החדרה של גן ייחודי לכרומוזום הנוסף באופן שהגן הזה כיבה את פעולת הכרומוזום ומנע בעצם את ההשפעה הלא טובה שלו על גוף האדם.

"הביטול הוא פריצת דרך ענקית. נכון אנחנו רחוקים עשרות שנים ממציאת תרופה אנושית ללקות הזו אולם פעם ראשונה הוכחנו שיש לנו את האפשרות לעשות זאת" אמרה ד"ר לוסי ריימונד מצוות החוקרים. לדבריה "כעת ניתן לדמיין בעתיד התמודדות עם בעיות מהסוג של תסמונות גנטיות על ידי נתינת תרופות שיבטלו את החריגות שנוצרות על ידי תסמונות אלו. כמובן שאנחנו רק בפתח של דרך ארוכה אולם הצלחנו להוכיח לפחות מבחינה תיאורטית שמדובר בפעולה ממשית שהמדע יכול לעשות"
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

חדשות לסקרים

חדשות לסקרים