מדענים פיתחו בירה שלא גורמת להנגאובר
חוקרים במכון גירפית באוסטרליה מצאו כי הוספת אלקטרוליטים לבירה מקלה על ספיגתו בגוף ומפחיתה את הסיכוי להופעת חמרמורת

פסטיבל בירה צילום: שחר רצנברג
פרופ' בן דטסרו שעמד בראש צוות החוקרים מסר כי "האמת שמלכתחילה רצוי שאנשים לא ישתו כל כך הרבה משקאות אלכוהוליים. לצערי הרבה פעמים אחרי פעולות גופניות או עייפות בעת עבודה, אנשים שותים בירה כדי להחזיר לגוף אנרגיה רבה בצורה מהירה בלי לשקול את ההשפעה ארוכת הטווח של המשקה ובלי לשקול את ההשפעות של האלכוהול.

פסטיבל בירה בגרמניה ציצום: EPA
בנוגע לכך גילו החוקרים כי תוספת אלקטרוליטים (מינרלים שעיקר תפקידם בגוף הוא סיוע בספיגת המזון בתאים, בסילוק פסולת מן התאים, בשמירה על מאזן מים תקין ובייצוב רמת החומציות בגוף) לבירה היא הפכה להיות משקה שנספג בגוף במהירות משולשת מהזמן הרגיל בו היא בדרך כלל נספגת כשבכך נמנעו תופעות של הנגאובר או שכרות חריפה. לדברי החוקרים הבירה שהפכה להיות הכי בריאה בעקבות המחקר היתה דווקא הבירה הלבנה.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg