ישראלי זכה בפרס על מחקר פורץ דרך בתחום הסרטן

ד"ר ניב פפו מאוניברסיטת בן-גוריון זכה בפרס החוקר הצעיר מטעם הקרן לסרטן הערמונית בארה"ב. הפרס הוענק לו על מחקרו ביצירת חלבונים שנלחמים ספציפית בתאים הסרטניים בלבד

אסף גולן | 27/11/2013 23:20 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: סרטן
ד"ר ניב פפו מהמחלקה להנדסת ביוטכנולוגיה בפקולטה למדעי ההנדסה באוניברסיטת בן-גוריון והמכון הלאומי לביוטכנולוגיה, זכה בימים אלו במענק מחקר גדול ויוקרתי לחוקרים צעירים מהקרן לסרטן הערמונית (PCF). פפו זכה במענק עבור מחקריו בפיתוח חלבונים ספציפיים לטיפול במחלת הסרטן. הפרס הוענק לו במסגרת הכנס המדעי השנתי לחקר סרטן הערמונית, שהתקיים לאחרונה בוושינגטון.
 
ד
ד"ר ניב פפו מקבל את הפרס יח''צ

ד"ר פפו מפתח חלבונים חדשים שמבטיחים לסייע הן בתהליך האבחון והן בטיפול במחלת הסרטן. מחקרו עוסק בפיתוח מולקולות חדשות אשר יוכלו להבין מהו תא סרטני ולהבחין בין תאים סרטניים לתאים בריאים. מדובר באפשרות פורצת דרך, שכן הטיפול הסטנדרטי הקיים הוא כימותרפיה, התוקפת את כלל התאים בגוף, בין אם בריאים או לא.

בכך יכול טיפול מסוג זה למנוע תופעות לוואי רבות המקושרות לטיפול במחלת הסרטן, כמו נשירת שער בחילות וחולשה ולמעשה לשפר את איכות חייו של החולה. את הפרס קיבל ד"ר פפו על פיתוח חלבונים מולטי-ספציפיים המתמקדים במספר קולטנים על פני התא הסרטני, עבור יישומים בתחום הדמיה לסרטן הערמונית והטיפול בו. המטרה היא לייצר חלבונים מהונדסים, אשר יוכלו לעכב תהליך היווצרות של כלי הדם באזור הסרטני בלבד והתפשטות הסרטן ליצירת גרורות. 

עבודתו של החוקר מאופיינת כתהליך המכונה "Theranostics", שבו האבחון והטיפול, באמצעות תרופה חלבונית חדשה, מותאם באופן אישי לחולה. צורת טיפול זו היא חלק מתהליכי מעבר לרפואה אישית, המותאמת לחולה ומתייחסת לצרכיו, ומבוססת על יכולת החלבונים המהונדסים לאבחן (לאתר) ולטפל בגרורות סרטניות בו זמנית.

"באבחון, אנחנו מעוניינים שהתרופה החלבונית המשמשת גם כסמן דיאגנוסטי תתנקה במהירות החוצה מהמערכת. אבל עבור טיפול, אנחנו מעוניינים בהישארות התרופה בגוף לפרקי זמן ארוכים כדי להקל על המטופל", הוא מסביר.

קבוצת המחקר עוסקת בהנדסת התרופה וביכולת לשלוט בזמן השארות התרופה בגוף, פיזורה באיברים השונים והספציפיות שלה לתאים הסרטניים. היכולת לכוון מראש את זמן הפינוי מהגוף עשויה לעזור בפיתוח תרופה עם יכולת דיאגנוסטית ותרפויטית אופטימליים.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

חדשות לסקרים

חדשות לסקרים