לראשונה הוקם מאגר שבבים בינלאומי לאיתור חיות מחמד
מטרת המאגר היא לשתף את כל רשתות המידע בעולם בנוגע לחיות מחמד. באופן זה חיה שהלכה לאיבוד בטיול במדינה אחרת תימצא ותחוזר לבעליה דרך המאגר

מרכז את המידע על בעלי חיים מכל העולם צילום מסך
ד"ר איתן קריינר, מנכ"ל הסוכנות הישראלית להטסת חיות ומי שנבחר לייצג את הפרויקט בארץ, מסביר את הצורך במאגר שבבים עולמי ואיך זה עובד בפועל: "עד היום היו הרבה מאוד מאגרי שבבים לחיות מחמד שפעלו ברחבי העולם. חלקם היו במסגרת ארצית או מוניציפאלית וחלקם במסגרת פרטית לחלוטין. המכנה המשותף של כל מאגרי השבבים היה לייצר פתרון למקרה שחיה אובדת. כל מאגרי החיות פעלו על העיקרון של איתור הבעלים באמצעות השבב האלקטרוני של החיה. אך בעידן הגלובאלי, בו אנשים עוברים דירות, עוברים עיר, טסים לחו"ל במסגרת לימודים, רילוקיישן, שליחות דיפלומטית או ביקור משפחתי ועוד, הפתרון המקומי כבר לא נותן מענה. נניח שבעל חיית מחמד מתגורר בקליפורניה והוא רושם את הכלב שלו במאגר של מדינת קליפורניה אך הוא מאבד את הכלב בחופשה משפחתית באגם במדינת פלורידה. אין לו שום סיכוי לאתר את הכלב!".
סיבות אלה ועוד הביאו צוות של חברים בארגון הבינלאומי לשלוח חיות IPATA לחשוב על פתרון אפקטיבי לאיתור חיות מחמד ברמה הבינלאומית. הפתרון האפקטיבי ביותר שנמצא הוא אתר אינטרנט הפתוח לשימוש 24/7 לציבור בעלי החיות ומוצאי חיות ומפגיש ביניהם ללא צורך בתיווך, אדמיניסטרציה וכמובן ללא תשלום. המאגר בנוי משני ממשקים. ממשק אחד הוא עמוד פרטי חיה אותו ממלא בעל החיה תוך התייחסות לכמה שאלות זיהוי בסיביות (שם, טלפון, דוא"ל, קישור לעמוד שלו ברשת החברתית וכל דרך שהוא בוחר כדי לאפשר יצירת קשר אתו במקרה של אובדן חיית המחמד). הממשק השני הוא הפטנט שסביבו בנוי המאגר. זהו למעשה מנוע חיפוש שהטריגר שמפעיל אותו הוא מספר השבב.
לכל חיית מחמד יש שבב אלקטרוני שמורכב מצירוף ייחודי של ספרות ואותיות. ברגע שבעל חיית המחמד מכניס את הצירוף הזה למאגר הוא פותח כרטיס משתמש שאליו הוא יוכל לחזור בעתיד ולעדכן פרטים (שינוי כתובת, טלפון וכו'). ברגע שחיית המחמד נמצאת על ידי אדם פרטי, וטרינר, עמותה שמטפלת בחיות עזובות, פקח עירוני או כל גורם אחר, ניתן לאתר את בעליה וליצור איתם קשר מידי על ידי כניסה למאגר השבבים בכתובת www.look4mypet.com והקשת מספר השבב במנוע החיפוש.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg