עמותת אנוש: ישנה עלייה במקרי ההתאבדות בישראל
הכנסת ציינה היום את היום למניעת אובדנות. בדיון נחשפו נתונים על מספר המתאבדים ומספר ניסיונות ההתאבדות בישראל

חבל תליה צילום: ברקאי וולפסון
עוד כותרות ב-nrg:
- כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
- צעד ענק: רכב חלל ינחת בשעות הקרובות על כוכב שביט
- סוהא עראף תחזיר למדינה את המימון לסרטה
מקרי התאבדות בקרב עולים
בעשור שבין 2000-2010 נרשמו שיעורי התאבדות גבוהים יותר בקרב קבוצת העולים לעומת אוכלוסיות אחרות. כשליש ממקרי ההתאבדות בישראל היו של עולים. כרבע מתוכם של עולים מרבית המועצות לשעבר שעלו משנת 1990 ואילך, וכ 3%-8% מקרב עולי אתיופיה שעלו משנת 1980.
מצב משפחתי והתאבדות
שיעור ההתאבדות של נשואים בין 24-64 נמוך בהשוואה ללא נשואים אצל גברים ונשים. שיעור ההתאבדות בקרב גרושים/ות בגילאי 25-44 גבוה בהשוואה לנשואים ורווקים: פי 8.2 בהשוואה לנשואים ופי 1.9 בהשוואה לרווקים בקרב גברים. בקרב נשים- פי 5.6 מול נשואות ופי 0.9 בהשוואה לרווקות. כמו כן שיעור ההתאבדות עולה עם הגיל במיוחד בקרב זכרים, השיעור בקרב צעירים עד גיל 45 נמוך מהשיעור בקרב בני 75 ומעלה (22%).
ניסיונות חוזרים
בשנים 2004-2010- 13% מהפונים לרפואה דחופה בבית חולים עקב ניסיון אובדני חזרו על פעולה זו לפחות פעם אחת תוך שנתיים. 9% ניסו פעמיים תוך שנתיים, 4% ניסו 3 פעמים או יותר. כמחצית מהניסיונות החוזרים נעשו בחצי שנה הראשונה לאחר הניסיון הראשון.
"הנתונים על האובדנות בישראל מעידים על כך שזהו אחד הנושאים החשובים שעל המדינה להקצות לו משאבים. מספר האנשים המצליחים להתאבד מדי שנה עלה בשלוש השנים האחרונות על מספר ההרוגים מתאונות הדרכים", ציינה ד"ר הלה הדס, מנכ"לית עמותת אנוש "אמנם המדינה החלה לטפל בנושא ולהתוות תכנית למניעת התאבדויות, אך יש להעמיד את הנושא בראש סדרי העדיפויות. הנתונים הידועים לנו מדברים על אלו שהצליחו להתאבד. משערים שעל כל ניסיון אובדני ש'הצליח' ישנם לפחות ארבעה שכשלו. בין אם הדבר נובע מרצון גרידא לקריאה לעזרה בשעת מצוקה ובין אם מתוך כוונה טהורה. הנתונים מבהילים ויש להקצות את
סימנים למחשבות אובדניות
אחד הגורמים המרכזיים להתאבדות הוא דיכאון מז'ורי הניתן לטיפול ומכאן שניתן למנוע חלק ממקרי ההתאבדויות. הפסיכיאטר ד"ר אילן טל הסביר מהם סימני האזהרה אליהם יש לשים לב:
1. שינויים בדפוסי התיאבון- חוסר תאבון או אכילה יתרה.
2. שינויים במצב הרוח- ירידה בהנאה, חוסר חשק לבצע פעולות, עצבות
3. עייפות קיצונית וחוסר ריכוז
4. אמירות על כך שהחיים הם חסרי טעם, לא שווה לחיות וכו'
לדבריו "במידה שאתם מזהים אצלכם או אצל חבר או בן משפחה את סימני המצוקה הללו יש לפנות לאיש מקצוע לקבלת עזרה. אנשים חוששים לפנות מכיוון שהם חוששים מאשפוז ולכן חשוב לי מאוד להדגיש שהמטרה העיקרית שלנו כאנשי מקצוע היא לסייע בטיפול על ידי שיחות ובמקרה הצורך תרופות כמה שיותר קרוב לסביבה הטבעית של המטופל".
שיאו של חודש בריאות הנפש שמובילה עמותת אנוש באירוע ההתרמה השנתי לעמותה עם מופע מרכזי של הזמר שלומי שבת ב-.12.2014 8 בשעה 19:00, בית האופרה, המשכן לאומנויות הבמה.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg