ניהול קמפיין דיגיטלי – הדור הבא של הבחירות
כיום ניתן להשתמש בכלים דיגיטליים כדי להגיע למקסימום מצביעים ביום הבחירות
עוד כותרות ב-nrg:
- כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
מטה אובמה שם לו למטרה להניע אנשים להירשם להצבעה, להתנדב, לתרום יותר כסף, להפוך לשגרירים של הקמפיין וכמובן, להצביע. המטרה הושגה.

מה מאפשרת המערכת?
ראשית, המערכת מאפשרת גיוס תרומות בשיטה הנקראת "מימון המונים" - גיוס תרומות קטנות דרך האינטרנט. הסכומים הנתרמים גבוהים בהרבה, בעזרת התודעה האינטרנטית, מאשר היו נאספים באמצעים אחרים. במקרה של אובמה למשל, הסכום שנאסף מהתורמים היה גבוה ב-100 מיליון דולר לעומת הקמפיין הקודם שלו, ב-2008.
דרך נוספת לניתוח דיגיטלי, היא זיהוי תוכן שנוצר ברשתות החברתיות על ידי הגולשים והפצתו בדרכים האופטימליות עבור כל תוכן, כך ניתן לזהות במהלך הקמפיין למה קהל הבוחרים "מתחבר" יותר ולמקד את המסרים בהתאם.
בנוסף, מוקם מאגר מידע גדול של תומכים, המכיל פרטים אישיים הרלוונטיים עבור מנהלי מטה הבחירות ובכך מאפשר לאנשי הקמפיין לנהל קשר רצוף ובלתי אמצעי עם המוני פעילים שאותם ניתן להנחות לפעילות ברשת ומחוצה לה.
התחום המהותי, אותו מערכת ניהול הקמפיין הדיגיטלי מכסה, הוא מיפוי בזמן אמת בעזרת תוכנה המאפשרת לדעת בכל רגע נתון מה מצבו של המועמד בקלפיות ולאן לכוון את מאמציו להמרצת המצביעים.
מערכת ניהול קמפיין בחירות דיגיטלי, גם בישראל
הבחירות האחרונות לראשות עיריית ירושלים נחשבו למותחות וטעונות במיוחד, כל קול בבחירות האלו היה חשוב ומשמעותי, הטכנולוגיה שיחקה תפקיד חשוב מאוד.
ניר ברקת, ראש עיריית ירושלים, כמו אובמה שלף גם הוא את נשק הבחירות הטכנולוגי שלו - מעקב דיגיטלי בזמן אמת אחר הצבעת תומכיו. תוכנת המיפוי החדישה בה השתמש ברקת, יועדה למפות את הצבעות תומכיו בקלפיות ולסייע בכיוון המרצת המצביעים ברחבי העיר.
את קמפיין הבחירות הדיגיטלי עבור ניר ברקת, פיתחה ויישמה אלעד מערכות.
המערכת מבוססת על פלטפורמת Microsoft CRM ומתממשקת ל3 אפליקציות מובייל שונות, המותאמות לכל סוגי המכשירים והפלטפורמות. את תשתית המחשוב סיפקה חברת טריפל סי, המבוססת על וירטואליזציה מבית VMware.
אופיר בר און סמנכ"ל שיווק ומכירות באלעד מערכות, סיפר ל-nrg חדשות על מערכת ניהול הקמפיין
"מערך ניהול הקמפיין מבוסס על קליטת מידע אל תוך מערכת ה-CRM ב 3 שלבים, באמצעות 3 אפליקציות מובייל שונות. השלב הראשון הוא סקר מקדים באמצעות אפליקציית הסוקרים, לה ניתן להזין כל שאלון המכיל שאלות ותשובות, פתוחות או סגורות ובעזרת האפליקציה ניתן לאפיין ולזהות מי מהמצביעים הפוטנציאלים תומך במועמד ומי לא. השלב השני הוא דיווח מהקלפי. ביום הבחירות, משקיפי הקלפי מדווחים בזמן אמת בעזרת אפליקציית חבר ועדה - מי הגיע להצביע, אם ישנן בעיות שונות בקלפי, צורך בהחלפת נציג וכו'.
המידע מועבר בזמן אמת ומאפשר למנהלי
מהם האתגרים בפיתוח מערכת בחירות דיגיטליות?
"מדובר על מערך שלם שמתנקז לחדר אחד, ביום אחד, דרישה לאפס תקלות, מאה אחוז זמינות ופענוח הנתונים בזמן אמת, מצריכים אינטגרציה בין ממשקים שונים, רמת הדיוק והאמינות חשובה ביותר בנושא כל כך רגיש כמו בחירות. המערכת עונה על כל הצרכים האלה".
האם המערכת מיועדת גם לבחירות ארציות?
"בהחלט, המציאות הפוליטית היום מורכבת מהרבה מפלגות קטנות שנלחמות על כל בוחר, כל קול הוא קריטי ומערכת כזו יכולה להיות ההבדל בין הפסד לניצחון. למעשה מבחינת המערכת אין הבדל בין בחירות מקומיות לארציות וניתן להתאים אותה לשימושים נוספים שאינם בהכרח קשורים לבחירות".