קבלו ארוחת ליל הסדר לחולי סוכרת
עונת החגים מהווה אתגר ממשי ואמיתי בפני חולי סוכרת. לכן בשיתוף עם בית החולים איכילוב החלטנו לצרף מספר מתכונים שיהפכו את החג לטעים ובטוח גם לנמנעים מסוכר לחלוטין
עונת החגים מהווה תמיד בעיה לחולי סוכרת הצריכים להיזהר מפני מאכלים עם סוכר. לכן לרבים מהם מדובר בתקופה קשה במסגרתה כולם חוגגים סביבם בשולחן הסדר והם לא יכולים לאכול כלום. לכן החלטנו להביא במדור מדע וטכנולוגיה מתכונים ממשיים שמתאימים מכל בחינה שהיא לסוכרתיים. המתכונים נתנו על ידי לימור בן חיים, דיאטנית קלינית במכון לאנדוקרינולוגיה, המתמחה בעבודה עם חולי סוכרת ואילת ברק, עובדת סוציאלית, שפית ומטפלת בבישול בי"ח איכילוב."סוכריות" סלמון על מקל
חומרים ל- 6 מנות :
200 גר' סלמון ללא העור חתוך לריבועים קטנים
ממרח עשבי תיבול (פסטו)- טוחנים בבלנדר: צרור בזיליקום, 3 שיני שום, חופן אגוזים/ צנוברים/ פיסטוקים + 1 כפית מלח+ מיץ מלימון שלם + ¼ כוס שמן זית
שיפודונים קטנים מעץ
2 כפות שמן זית

ליל הסדר
צילום: יהונתן שאול
אופן ההכנה:
מורחים את קוביות הסלמון בממרח ומשפדים
מחממים תנור לחום גבוה של כ- 200 מעלות
אופים את הדגים כ- 10 דקות
מגישים עם רוטב יוגורט (או טחינה יוגורט)
סלט חסה, כרישה ותמרים
חומרים ל- 6 מנות:
1 חסה/ עלים קרועה לחתיכות
1 כרישה שטופה היטב וקצוצה דק (מי שאוהב טעם פחות פיקנטי יכול להקפיץ אותה קלות בווק)
כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה וכוסברה מומלצים)
1 אבוקדו פרוס
3/4 כוס תמרים מגולענים וקצוצים
2-3 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
2 שיני שום קצוצות
מלח פלפל
1/2 כוס שבבי שקדים

דג סלמון
יחסי ציבור
אופן ההכנה:
מערבבים יחד בקערה את כל חומרי הסלט
מתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומעט מלח
מפזרים את השקדים מלמעלה ממש לפני ההגשה
- כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
קניידלך עם נשומלך ומילוי
חומרים:
11/2 כוס קמח מצה
2כוסות מים רותחים
4-6 כפות שמן קנולה
2 ביצים
מלח , פלפל
1 כפית מלח
חצי כפית ואפילו קצת יותר אבקת אפיה
1 כוס עשבי תיבול קצוצים
לנשומלך
בצל קצוץ מטוגן קלות עם מלח ופלפל + כוס עשבי תיבול.
1 סלק אפוי מגורד בפומפיה

מרק עוף עם קניידלך
צילום: ראובן קסטרו
אופן ההכנה:
מערבבים יחד את כל חומרי הכופתאות ומשאירים לנוח כמה דקות.
מרטיבים את הידים צרים כדורים קטנים - הם גדלים במים בגלל אבקת האפיה שהופכת אותם לאווריריים - טומנים בכל אחד מעט נשומלך ומחליקים יפה.
בסיר גדול מרתיחים מים ( כ- 5 כוסות ואף יותר) עם מלח וכף אבקת מרק ביתית וכשהמים רותחים מחליקים לתוכם את הכופתאות שצפות ועולות על פני המים. נותנים להן לרתוח מעט ועם כף מחוררת דגים אותן ושולחים למרק העוף האמיתי.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg