מה אומרת העמידות למים של הסמארטפון?
אז קניתם מכשיר עמיד למים. האם באמת אפשר לצלול איתו בלי חשש?
הרבה מכשירים סלולריים, שעונים חכמים ואפילו חלק מהרמקולים האלחוטיים משווקים כעמידים למים. אבל מה זה אומר? האם המשמעות היא שהמכשיר לא ייהרס מקצת גשם וזיעה, או שאפשר לצלול איתו בבריכה?לכאורה, הדרך הפשוטה ביותר לדעת את איכות החסינות היא לפי דירוג ה־ip, קיצור של International Protection - מבחנים מקובלים שמראים את רמת האטימות של המכשיר מול גורמים חיצוניים. הציון עבור מכשירים מופיע כך: ip68.
המספר הראשון בדוגמה שלנו, 6, מעיד על היכולת של המכשיר לעמוד בפני חדירת פריטים מוצקים. הדירוג הוא בין אפס לשש, כאשר אפס מייצג חוסר הגנה מוחלט וכל שלב מלמד שהמכשיר עמיד בפני פריטים קטנים יותר.

אנגלה מרקל בוחנת טאבלט עמיד למים בתערוכת CeBIT בהאנובר
צילום: אי-אף-פי
המספר השני מעיד על רמת העמידות ללחות, אבל כאן הדירוג קצת יותר מורכב. 0 פירושו חוסר הגנה. 1־4 פירושו עמיד לטיפות, וככל שהמספר עולה המכשיר עמיד מיותר זוויות. הציון 5 ו־6 פירושו שהמכשיר עמיד מפני זרמי מים כמו ברז, 7 פירושו שהוא עמיד בטבילה במים למשך 30 דקות ועד לעומק של מטר, והציון 8 מלמד שהמכשיר עמיד בטבילה של מים בעומק של יותר ממטר.
מעבר לכך, היכולות משתנות לפי היצרן. אם אין תוצאת ip, במקום מספר יופיע x. ציון ה־ip נראה כמו פתרון טוב, אבל האמת היא שהיצרן לא חייב לעשות את כל המבחנים מאפס ועד 8. הוא יכול לבצע במכשיר מבחן ברמות הגבוהות בלבד, ואז ייתכן שהמכשיר עמיד בטבילה אבל לא בפני זרמי מים חזקים.
כמו כן, לפעמים המכשירים יכולים לשרוד חשיפה אחת למים אבל לא בהכרח יעמדו בחשיפות חוזרות. דרך טובה לבדוק אם היצרן בטוח שהמכשיר עמיד לחלוטין, היא לבחון אם האחריות מכסה נזקי מים.
בנוסף, את המבחנים עורכים במים מתוקים ולכן לא מומלץ לצלול עם מכשיר בים. כמו כן, חשוב לזכור שמעבר לאטימות המכשיר, גם לחץ המים משפיע בצלילה עמוקה.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg