אפליקציה ישראלית תקבע האם הפרי בשל לאכילה

AclaroMeter מנטרת ומבצעת אנליזה של בשלות, איכות וטריות, באמצעות טכנולוגיה חדשנית. כיום, עד 50 אחוז מהפירות והירקות בעולם, בשווי מיליארדי דולרים, נזרקים בשל קטיף במועד שגוי

אסף גולן | 29/5/2017 20:07
תגיות: אפליקציות,חקלאות
סטארט-אפ ישראלי מפתח אפליקציה שתדע לסמן לחקלאים ולצרכנים מתי הפרי בשל לקטיף ולאכילה. AclaroMeter מציעה טכנולוגיה מתקדמת וחדשנית, אשר מנטרת ומבצעת אנליזה של בשלות, איכות וטריות הפרי, וכך עוזרת להחליט מהו המועד האופטימלי בו כדאי לקטוף את הפירות.
 
צילום: גיל אליהו, ג'יני
שוק עולמי של מאות מיליארדים לפירות וירקות. צילום: גיל אליהו, ג'יני

האפליקציה גם מדרגת את התוצרת החקלאית על פי פרמטרים של איכות וטריות לאורך כל שלבי שרשרת האספקה - החקלאי, בית האריזה, סיטונאי הירקות והפירות, רשתות השיווק והצרכן. השימוש באפליקציה לצורך קבלת החלטות כמו מתי לקטוף, מתי לשווק ובכמה כסף צפויה להימכר התוצרת החקלאית, אמור לחסוך בעלויות ולייעל את התהליך שכיום הוא יקר ואיטי, ומתבסס על בדיקות מעבדה, הערכות וניחושים.

הסמארטפון שבו מותקנת האפליקציה מספק למערכת נתונים כמו GPS, שעה ומשקל. בנוסף, נתונים מהרשת תורמים מידע ביחס למזג האוויר. הביג-דאטה שעליו נשענת האנליזה מצטבר מבחינות קודמות שנערכו על ידי החקלאי או הסיטונאי, והמערכת משלבת גם יכולות של לימוד מכונה. את המשוב החוזר לתהליך קבלת ההחלטות תורמת חוכמת ההמונים. באמצעות שקלול של כל הפרמטרים שנאספו מהמקורות השונים וניתוחם, מתקבלת באפליקציה תשובה מהירה ומדויקת שמדרגת את מידת הבשלות והאיכות של הפרי שנדגם – כך שכבר אין צורך לנחש וניתן לקבוע גם את המחיר הראוי. 
 
צילום: גטי אימג'ס
לא תמיד ניתן לדעת מתי הפרי באמת בשל. צילום: גטי אימג'ס

לדברי אבי שוורצר, מנכ"ל AclarTech, "החזון שלנו הוא לשפר את היעילות והאיכות של מוצרי חקלאות טריים לאורך שרשרת האספקה, מהחקלאי בשדה ועד לשולחנו של הצרכן. היכולת לקבל אנליזה מידית ולדרג את איכות הפרי, נותנת לגורמים הסיטונאיים, לרשתות השיווק ולרגולטורים יכולת קבלת החלטות טובה ומדויקת יותר בזמן אמת, אשר חוסכת הרבה כסף לעומת הפרקטיקה עתירת כוח האדם וחסרת היעילות המקובלת כיום. השימוש באפליקציה יוריד מהמשוואה את כל מה שקשור בניחושים".

שוק הפירות והירקות הינו אחד הגדולים בעולם. שווי השוק של עשרת הפירות והירקות המובילים, ובראשם העגבניות והענבים, מוערך כיום בכ-250 מיליארד דולר בשנה. אולם כיום, בשל בעיה בזיהוי המועד האופטימלי לקטיפת התוצרת החקלאית ובמדידת האיכות שלה, נאלצים החקלאים להעריך את מצבם על סמך בדיקות לא מדעיות. התוצאה היא שכ-50% מהירקות והפירות נזרקים לפח - חלקם עוד לפני שהגיעו לבית הצרכן. לבעיה עולמית זו מנסה לתת מענה חברת הסטארט-אפ הישראלית.


היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים