פיתוח ישראלי: סוכריות סויה לילדים בעלי כולסטרול גבוה
דפדף בניו אייג'
NRG מעריב 13/6/2004 8:38
ד"ר אמנון צונג מבית החולים קפלן מצא ככל הנראה דרך ייחודית לטפל בילדים בעלי כולסטרול גבוה - סוכריות סויה מיוחדות בעלות מראה תמים כשל סוכריית תופי מן המניין. הסוכריות עדיין אינן משווקות והמחקר ממשיך להתנהל בקרב ילדים בעלי כולסטרול גבוה, אולם בקרוב, אם הכל יעבוד כשורה והממצאים אכן יתאמו את הציפיות, ניתן יהיה לתת לילדים טופי סויה להורדת כולסטרול.
"הבחירה בסויה מבוססת על הידוע עד כה בנושא השפעת הסויה בהורדת ערכי השומנים בדם, מסביר צונג. "בסקירה של 38 מחקרים קליניים שפורסמה לא מכבר נמצא כי צריכת סויה הביאה לירידה ברמות הכולסטרול הכללי בדם ו LDL ("הכולסטרול הרע") בהשוואה לקבוצות ביקורת. המכניזם המביא להורדת השומנים בדם בעקבות צריכת סויה איננו ברור, אולם בכמה מחקרים הוצע
שאיזופלבונים, תרכובות המצויות בכמות גדולה בסויה עשויות לפעול להפחתת רמות הכולסטרול. האיזופלבונים שמוצו מסויה שולבו בסוכריות טופי פשוטות, וזאת על מנת להפוך את הטיפול לאטרקטיבי למטופלים הצעירים ולעודד את ההיענות לטיפול שאמור להימשך שנים. ה"סוכרייה הרפואית" פותחה בעזרת טכנולוגית המזון של בית החרושת כרמית בראשל"צ וד"ר זוהר כרם מהפקולטה לחקלאות ברחובות. הטעם המקורי נשמר כמעט במלואו, כיוון שהחומר הפעיל בסוכרייה הוא נמוך יחסית למשקלה.