 |
/images/archive/gallery/134/170.jpg
צילום: ארכיון  |
|
|
תזונה מערבית - לחם לבן, בשר אדום, ממתקים וחטיפים - מעלה את הסיכוי ללקות בשבץ |
|
|
 | דפדף בניו אייג' |  | |
ד''ר דינה ראלט 20/7/2004 9:49 |
|
|
|
|
 |
בעיבוד נתונים מסקר בריאות האחיות, שנערך במשך 14 שנים ועקב אחרי 71,768 אחיות בנות 38-63 שהיו בריאות בתחילת המעקב, חולקו הנשים לחמש קבוצות על פי מידת קירבת תזונתן ל"תזונה מערבית".
בשנים האחרונות נמצאו קשרים רבים בין מרכיב תזונתי זה או אחר ובריאות הלב אולם בשל ההשפעות ההדדיות של מרכיבים שונים החליטו חוקרים מבוסטון לנסות להתייחס למערך כולל של תזונה והגדירו "תזונה מערבית" כתזונה עשירה בבשר אדום ומעובד, קמח לבן, חטיפים, ממתקים וקינוחים.
לנשים בקבוצה שהרבתה באכילת תזונה מערבית נצפה סיכוי גבוה יותר לשבץ (60 אחוז) מאשר לנשים בקבוצה שהמעיטה באכילת תזונה מערבית.
בסקירה קודמת של נתוני האחיות לבחינת הסיכוי לחלות בסרטן המעי הגס נמצאה עלייה של 50 אחוז בסיכוי לחלות בסרטן בהשוואה לקבוצה שהרבתה בתזונה מערבית לעומת הקבוצה שהמעיטה. למרות שבסקר הנוכחי לא עקבו החוקרים גם אחר גברים, סביר להניח שגם להם כדאי לאכול יותר ירקות, פירות ודגים. Stroke. rapid access, July, 2004
לקריאה נוספת
תזונה מערבית וסרטן המעי הגס
סקר בריאות האחיות
|
 |
 |
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|