 |
נ' ואני ציפינו בהתרגשות למפגש עם נלי קרפנר. בכל זאת, גורמה בריאותי עם ניחוח הוליסטי זה לא משהו שנתקלים בו כל יום. וזה לא שאנחנו מאלו שאוחזות בדעה ש"בריא = לא טעים", להיפך, שתינו חובבות אוכל בריא וצמחוניות, אחת למחצה ואחת אדוקה, שמנת וגבינות עתירות שומן הפסקנו לאכול כבר באייטיז ואנחנו נמנות על הז'אנר שמעריך מזון פשוט ואיכותי. הגענו רעבות, אבל בעיקר סקרניות. פינטזנו על מנת טופו יצירתית, לא חשבנו שתחכה לנו פשטידת כוסמת. כמו הרבה פלירטים בריאותיים, גם זה של נלי קרה בעקבות מפגש עם מרפא סיני. וכמו שבדרך כלל קורה אחרי מפגש כזה, היא נאלצה לשנות כליל את התפריט שלה: לא עוד קמח לבן, סוכר לבן ומזונות מעובדים. הפלירט, כמו שאתם מבינים, התפתח לרומן סוער. נלי, שבאותן שנים חיה בווינה, התחילה לקחת קורסי בישול בריא ובישול מקרוביוטי, בישול ששם דגש על אלמנטים כמו עונות
השנה (בקיץ למשל מבשלים דגנים עם הרבה יותר מים כדי להפוך אותם לקלים יותר לעיכול, בחורף מתרכזים בדגנים היותר כבדים, כמו למשל כוסמת או חיטה), באלאנס של מזונות זכריים (יין) ונקביים (יאנג), איזון נכון בין כמות הדגנים, הקטניות והירקות, ושמירה על חוקים בריאותיים כמו - לעולם אל תבשל עם שמן שלא נכבש בכבישה קרה. בארץ התחביב הפך גם לעיסוק שמתפרנסים ממנו. היום הקייטרינג של נלי עובד כבר שנתיים.
נלי היא אשה של פרטים קטנים. זה ניכר בבית האלמודוברי שלה - קירות ירוקים ואדומים, נברשת שנדמה שהושאלה מתצוגה במוזיאון וציורים אקספרסיוניסטים על הקירות. במטבח זה ניכר בקולקציה מרשימה של מיטב הדגנים, העשבים וספרי הבישול העדכניים. אבל יותר מהכל זה בולט באוכל המדהים שהיא רוקחת שם כל יום - אוכל פשוט, בריא ומאוזן אבל אסתטי, מעודן ומעוצב כמו שמזון גורמה אמיתי צריך להיות.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
פריטים רושפים מהקייטרינג של נלי. צילום: נתן דביר
|
|
 |
 |
 |
 |
|
מנת טופו קלאסית ומעודנת במיוחד
|
 |
|
 |
 |
 |
|
מבוסמות ומפויסות מסאקי חמים טעמנו חמש מנות מהתפריט של נלי. טורטיות מקמח מלא ממולאות בבטטות בליווי רוטב יוגורט עזים וצ'ימיצ'ורי חריף, שהיו טעימות ופריכות, פשטידת כוסמת שלקחה את הדגן בעל השם שמצטלצל כמו קללה למקומות שאני משוכנעת שזו מעולם לא היתה בהם קודם, קוסקוס מסולת מלא שנח מתחת למרק דלעת וחומוס, כולל טוויסט מרענן של בזיליקום ולסיום, מנת טופו קלאסית ומעודנת במיוחד. ומה שנלי יודעת לעשות עם טופו, לא ישאיר אפילו חובבי בשר דרום אמריקאיים אדישים למראה גוש הסויה בעל התדמית הכל כך לא סקסית. נלי מקפידה על שימוש בחומרים טבעיים בלבד, שום אבקות מרק או רטבים מוכנים עמוסי חומרים משמרים או צבעי מאכל. הכל טרי טרי, אורגני עד כמה שניתן, ועשוי בעבודת יד. לפעמים, כדי לקצץ קצת בעלויות היא משתמשת בירקות לא אורגניים - אבל רק לבישול, ורק אחרי שהיא קירצפה להם את הצורה. את התבלינים היבשים היא בדרך כלל מחליפה בירוקים הטריים וכמו שף שמכיר באיכות חומרי הגלם שלו ולא מרגיש צורך להטביע אותם בהררי תבלינים, גם נלי מעדיפה את התיבול המינורי, כזה שעושה כבוד לכל החומרים המשובחים שהיא משתמשת בהם.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
צילום: נתן דביר
|
|
 |
 |
 |
 |
|
סדנאות בישול הוליסטי
|
 |
|
 |
 |
 |
|
היום כבר יש לנלי די הרבה לקוחות קבועים. משפחות שמזמינות אוכל לכל השבוע, חבר'ה במשרדים ברחבי העיר וסתם כאלה שבא להם לאכול אוכל בריא, מעניין ומרענן. ואצל נלי, כאמור, היצירתיות היא חלק מהעניין. בתפריט הקבוע שלה תמצאו מנות כמו קינואה בחמוציות ונענע, טורטיות מקמח מלא ממולאות בשעועית שחורה וגבינות עיזים, דלעת אפויה וטופו במרינדת טריאקי, אורז אדום בג'ינג'ר ושומשום שחור ופסטה מחיטה מלאה אורגנית ברוטוב טופו ופלפלים אדומים ברוטב פסטו ארטישוק. המחירים נעים בין 20 ל-45 ש"ח למנה. חוץ מהמנות הקבועות נלי גם מחדשת ומפתיעה כל יום. על זה מתעדכנים כשמתקשרים. בנוסף, היא גם מכינה אוכל מיוחד לאנשים שנמצאים במהלך טיפול שמצריך תזונה ספציפית כמו אוכל נטול מלח, נטול גלוטן וכן הלאה. בקרוב יצטרפו לתפריט גם קינוחים נטולי רעות חולות כמו סוכר לבן וקצפות. לאחרונה, לאור הביקוש של כל אלה שכבר התמכרו לבישולים שלה, נלי התחילה לעשות גם סדנאות בישול הוליסטי בריא. לומדים קצת עקרונות של בישול בריא ומקרוביוטי, מבשלים ולקינוח גם אוכלים. המחיר לסדנת חמישה מפגשים הוא 800 ש"ח. השהות עם נלי המקסימה כבר שווה את המחיר. אנחנו יצאנו משם מלאות השראה, שבעות אך עם זאת קלילות להפליא. שמחות ומרוצות הבטחנו האחת לשנייה לשדרג את התפריט הבריאותי שלנו ולא לשקוע שוב בשגרת האורז המלא המשעממת. זה לא שלא ידענו את זה קודם, אבל אוכל בריא באמת יכול להיות טעים ויצירתי. תשאלו את נלי.
הטלפון של נלי: 03-5172465, 054-4363332 |  |  |  |  | |
|