להפתעת החוקרים האיטלקים נמצא כי אכילת פיצה קשורה עם סיכוי נמוך יותר להתקף לב
דפדף בניו אייג'
ד''ר דינה ראלט 20/12/2004 16:15
ההערכה המקובלת היא שפיצה קשורה עם עלייה בסיכון למחלות לב אולם אין הרבה מחקרים ישירים בנושא.
חוקרים מאיטליה החליטו לבחון את העניין ישירות ובחנו את הרגלי התזונה של 507 מטופלים לאחר התקף לב קשה ו- 478 משתתפים מקבילים ששימשו כקבוצת ביקורת.
להפתעת כולם נמצא כי אכילת פיצה קשורה עם סיכוי נמוך יותר להתקף לב חמור. אצל אלה האוכלים פיצה לעתים קרובות מאוד נמצאו 44 אחוזי סיכוי להתקף לב לעומת הלא-אוכלי פיצה. אצל האוכלים קבוע נמצא סיכוי של 62 אחוז. אצל אלה האוכלים
פיצה רק לפעמים נמצאו 78 אחוזי סיכוי.
ההערכות לא היו תלויות בגיל, בעישון או במין הנבדקים.
החוקרים מניחים כי אכילת פיצה מעידה על העדפה של דיאטה ים תיכונית הכוללת הרבה ירקות ופירות ושמן זית הידועים כמגינים על הלב. ייתכן גם כי אלה "המרשים לעצמם" לאכול פיצה הם בריאים יותר ונמצאים מראש בקבוצת סיכון קטנה יותר למחלות לב.
ואולי בכל זאת יש בפיצה מרכיב השומר על הלב? בכל מקרה, מעניין מה היו תוצאות מחקר דומה בישראל עם אוכלי פלאפל.