חוקרים מאוניברסיטת הרווארד: גברים שאוכלים 40 גר' דגנים מלאים ביום מקטינים את הסיכוי שלהם ללקות בהתקף לב
דפדף בניו אייג'
ד"ר דינה ראלט 5/1/2005 18:03
קצת אורז מלא או שתי פרוסות לחם שיפון - רק 25 גרם ליום של דגנים מלאים ומובטחת לכם ירידה של יותר מ- 15 אחוז בסיכוי ללקות במחלות לב.
חוקרים מאוניברסיטת הרווארד עקבו אחר 27,000 גברים בני 40-75 במשך 14 שנה ובחנו מרכיבי התזונה שלהם ואת נתוניהם הבריאותיים.
דגני הבוקר היו המקור העיקרי לצריכת דגנים המלאים. הגברים קיבלו 33 אחוז מהדגנים בארוחת הבוקר, 17 אחוז מאורז מלא, 17 אחוז מלחם מלא ו- 15 אחוז משיבולת שועל (קוואקר). אצל הגברים שאכלו 40 גרם דגנים מלאים ליום היה כ- 20 אחוז פחות סיכוי למחלות לב בהשוואה לגברים שאכלו 3 גרם ליום.
אצל הגברים שאכלו 11 גרם סובין היו 30 אחוז פחות סיכוי למחלות לב בהשוואה לגברים שלא אכלו סובין כלל.
חשוב כמובן לציין שגברים שאוכלים יותר דגנים מלאים נוטים לאכול גם יותר פירות וירקות כך שההטבה בבריאותם לא תלויה רק בדגנים. בדגנים המלאים יש סובין ונבט שאין בקמח הלבן, שמעלים את רמת הסיבים מבלי לשנות את רמת הקלוריות ובכך עוזרים לשמירה על עורקים לא חסומים.