חוקרים מקליפורניה ממליצים: קטשופ כהה ואורגני מכיל פי שלושה יותר ליקופן, החומר האנטי-סרטני שמצוי בעגבנייה
דפדף בניו אייג'
ד"ר דינה ראלט 6/3/2005 18:49
קטשופ אורגני מכיל כמות גבוהה פי שלושה ליקופן, המרכיב האנטי-סרטני המצוי בעגבנייה, לעומת מוצרים מקבילים לא אורגניים, כך מוסרים חוקרים מקליפורניה.
ליקופן הוא נוגד חימצון המגן מפני סרטן הפרוסטטה, השד, הלבלב והמעי. יש גם ממצאים המעידים כי הליקופן מפחית את הסיכוי להתקפי לב. בגלל צבעיו השונים של הקטשופ החליטו חוקרים מקליפורניה לבחון את רמת הליקופן במוצרי קטשופ שונים.
החוקרים בחנו קטשופ מ- 13 חברות קטשופ שונות, ששלוש מהן ייצרו קטשופ אורגני. הממצאים שפורסמו בעיתון Journal of Agricultural and Food Chemistry הראו כי לא נמצא הבדל ברמות הליקופן בין מוצרי הקטשופ בעלי הצבעים השונים אבל כן נמצאו רמות גבוהות של ליקופן בקשטופ האורגני.
אחד המוצרים האורגניים הכיל 183 מיקרוגרם ליקופן לגרם קטשופ, כלומר ריכוז הגבוה פי חמישה מהמצוי בעגבנייה. לשם השוואה, בקטשופ של אחת מחברות המזון המהיר נמצאו רק 60 מיקרוגם ליקופן לגרם קטשופ. מסקנת החוקרים: בחרו את הקטשופ הכהה ביותר וכמובן תמיד העדיפו את האורגני על פני הלא אורגני.