ראשי > ניו אייג' > חדשות > כתבה
בארכיון האתר
הקדים את זמנו
אקדמיה לאומנויות לחימה תוקם בסין לכבודו של אמן הקונג פו, פילוסוף הטאו, האיש והאגדה - ברוס לי
לכתבה הקודמתדפדף בניו אייג'לכתבה הבאה
עלמה גור
3/12/2006 9:36
בסין, מולדת משפחתו של אומן הקונג-פו, האיש והאגדה ברוס לי, עומד להיפתח פארק הרפתקאות לזכרו.

בפארק יוצב פסל עצום של ברוס לי ויהיו בו היכל זכרון ואקדמיה לאומנויות לחימה. לפי דיווחי עיתונים בסין עלות הקמת הפארק תעמוד על 25 מיליון דולר ויותר. השמועות אומרות שתהיה בפארק רכבת הרים שמסלולה יעוצב בדוגמת חתימתו של ברוס לי ובשטח ישוטטו רובוטים בדמותו של האיש שיישלטו על ידי גלי רדיו ממרכז בקרה שימוקם בתוך הפסל הענק. למרות שבעבר סרטיו של ברוס לי היו אסורים להקרנה בסין, כעת מקווים השלטונות שם לגזור קופון מתהילתו והם מיחצנים אותו כ"אבי אומנויות הלחימה המודרניות".

יושב ראש מועדון מעריצי ברוס לי בהונג קונג, וונג ייו-קונג, אמר לסוכנות אי.פי שאינו יודע בוודאות מי עומד לממן את הקמת הפארק. הבנייה אמורה להסתיים בעוד שלוש שנים.

ביום ראשון שעבר התקיים בשוּנדֶה שליד הונג קונג, שם יוקם הפארק, טקס הנחת אבן הפינה ונכחו בו אחיו של ברוס לי והשחקנית בטי טינג פיי. העיר שונדה היא מקום מוצאה של משפחת לי - סבו חי שם עד שעקר באמצע המאה ה-19 בחיפוש אחרי חיים טובים יותר באמריקה. הנכד שנולד באמריקה שב לארץ המוצא של משפחתו ושוב, כמו סבו, חזר לאמריקה כמהגר צעיר ועני שהצליח, כידוע, להסתדר.

ברוס יון פאן לי בשמו המלא, שנפטר לפני 34 שנים בגיל 32 בלבד כתוצאה ממחלת מוח, נולד בארצות הברית, אך התפרסם בהונג-קונג שאליה עבר בהיותו בן שלוש. הוא השתתף לראשונה בסרט כשהיה בן שלושה חודשים בלבד. על סרטו האחרון, "משחק המוות", עבד סמוך למותו ולא זכה להשלים את העבודה עליו והמשך הצילומים נעשה עם כפיל. בהקשר הזה מספרים מעריציו שהוא התמוטט מהתקף אפילפטי על הסט, התאושש, לקח משככי כאבים, נרדם ולא קם עוד (יש אומרים שבשל אלרגיה לתרופה ויש אומרים שבשל רגישות למריחואנה שעקבותיה נמצאו בגופו בנתיחה שלאחר המוות). גם בנו ברנדון נפטר על סט צילומי סרט ב-1993 והוא קבור לצדו.

מסרטיו המפורסמים של ברוס לי: אגרוף הזעם, כניסת הדרקון, ודרכו של הדרקון. הוא התפרסם כמי שהביא את אומנויות הלחימה לקולנוע. השחקנים ג'קי צ'אן וצ'אק נוריס ידועים ככאלה שהושפעו מאוד מברוס לי. בהתחלת דרכו נאלץ לבצע את תנועות הלחימה לאט במיוחד על מנת שיוכלו להיקלט כראוי במצלמות הקולנוע של אותה תקופה. מעבר להיותו שחקן, ברוס לי תרם להפצת אומנות הלחימה קונג-פו בארצות הברית ופיתח שיטה משלו שמבוססת על שיטת ווין צ'ון. הערות ותובנות ברוח הטאו שכתב על אומנויות לחימה קובצו בספר שנקרא בעברית "דרך האגרוף המיירט". הוא גם היה פילוסוף ואף למד פילוסופיה כסטודנט בארצות הברית, אך לא ברור האם השלים את התואר.

בשנה שעברה, בתאריך שבו היה ברוס לי חוגג את יום הולדתו ה-65 לו היה חי, נחנך בהונג קונג פסל בדמותו. יום אחד לפני כן, ב-5.11.05, נחנך פסל ברונזה בדמותו בבוסניה (בגודל של 1:1 – 168 ס"מ). דמותו של הלוחם האגדי נבחרה מפני שבוסניה סובלת ממאבקים בין הקבוצות האתניות של מוסלמים, סרבים וקרואטים וברוס לי נודע במאבקו כנגד מחלוקות אתניות.

ביולי השנה הכריזו בני משפחת לי שיוציאו ספר שיספר את סיפור החיים האמיתי של הכוכב בתקווה "להבהיר את האגדה על ברוס לי", כפי שהגדיר זאת האח רוברט. עוד בתוכנית: סרטים וסדרות טלוויזיה.

ברוס לי קבור בסיאטל ומעריציו ממשיכים לפקוד את קברו עד היום.

ל
קריאה נוספת
ברוס לי

חדשות
פותחים ראש
מדיטציה
בודהיזם
אומנות לחימה
הספרייה
אסטרולוגיה
  מדד הגולשים
תשתחרר, בנאדם
                  40.86%
אני הוא זה
                  9.68%
האיש שפתח את הדלת
                  5.38%
עוד...

חדשות
מנהיג כת בילה עם בתולות עירומות ונעצר  
האם חבויים מסרים קבליים בקפלה הסיסטינית?  
פסטיבל הקולנוע הרוחני בסינמטק ת"א  
עוד...
סקר
אלוהים מדבר אליך?
כל הזמן
לעתים נדירות
אני לא זמין