משפצים את המחיר
שיפוצניקים רבים מנצלים את חוסר ההבנה והידיעה של הלקוחות כדי לגבות מחירים מופקעים, להשתמש בחומרים זולים, ולמכור סוג ב' במחיר של סוג א'. כמה כללים פשוטים יחסכו לכם כסף, והרבה עוגמת נפש
בהתאחדות קבלני השיפוצים, המודעת היטב לבעייתיות בתחום שיפוץ הבתים, הכינו מספר עצות שאמורות לסייע לנו להתמודד עם נסיונות ההונאה הרבים בענף. לפי נתוני ההתאחדות, רבים מתוך 140 אלף בתי-האב שמשפצים מידי שנה את דירותיהם נופלים בפח שטמנו להם השיפוצניקים - וחלק ניכר מהם יכלו למנוע את עוגמת הנפש אם היו פועלים על-פי מספר כללים פשוטים.
אף שרבים יודעים לחפש את תו התקן בחומרי הבניין, חשוב מאוד לדעת גם לדרוש ולחפש עוד שני דברים מהותיים: תאריך ייצור ותאריך אחרון לשיווק. יו"ר התאחדות קבלני השיפוצים, ערן סיב, מציין לדוגמה כי מסתובבים היום בשוק מבחר של שקי דבקים שפג תוקפם, הנמכרים במחיר נמוך בהרבה ממחירם הרגיל.
לדבריו,
הדרך הקלה ביותר של השיפוצניק לחסוך עלינו כסף היא להתקין לנו בבית, ללא ידיעתנו כמובן, מוצרים סוג ב', הנפוצים מאוד בעיקר בכלים הסניטאריים ובריצוף. הפרש המחירים בין סוג א' וסוג ב' נע בין 20% ל-30%, והשיפוצניק צריך רק להוריד את התווית של סוג ב' ולמכור את האסלה או את הברז בתור סוג א' - כאשר עין בלתי-מקצועית תתקשה מאוד להבחין בהבדל.
בהתאחדות ממליצים לדרוש מוצרים שעליהם יצוין בפירוש כי הם סוג א'. כמו כן אפשר להתקשר ליצרן כדי לוודא שמדובר במוצר ללא פגמים.
בענף הצבעים יש 3 צבעים נפוצים לקירות: אקרילי, פלסטי וצבעי סיד. גם בתוך כל קטגוריה יש מבחר אפשרויות ומחירים. על-פי רוב, ההבדל העיקרי בין סוג לסוג הוא כושר הכיסוי של הצבע ואחוזי הדבק - קריטריונים שמתבטאים לפעמים בפערי מחירים של פי 2 ויותר.
לאור זאת, מאוד לא מומלץ להסתפק בהבטחה כללית של השיפוצניק בנוגע לסוג הצבע. בהתאחדות מדגישים כי לכל חברה שמכבדת את עצמה יש מוקד שירות לקוחות (בדרך כלל ניתן למצוא את מספרי הטלפון על הפח עצמו), וחובה להרים טלפון ולוודא שהצבע אכן מתאים לעבודה המתבצעת.
אחד התחומים הכי פרוצים, שגם גורמים להכי הרבה מפח נפש במקרה של התקנת מוצר לא ראוי, הוא הצנרת המונחת לאורכו ולרוחבו של הבית. לרבים חשוב מאוד שהברזים והקרמיקה יישאו את המותג היוקרתי הנכון, אולם כשמדובר בצנרת, המוסתרת בתוך הרצפה והקירות, לא חשוב להם איזה מוצר מתקינים להם - עד היום שבו הם מבחינים שהחור הקטן בצינור מכתים את הקרמיקה היקרה.
לדברי סיב, קיימים היום לא מעט מפעלים, בעיקר מעבר לקו הירוק, שמייצרים זוויות אינסטלציה מפלסטיק או מנחושת ללא תקנים ובמחיר זול במיוחד. בהתאחדות קובעים שצריך לראות את שם הספק שממנו נקנתה הצנרת ולברר אם קיבלה את תו התקן הדרוש.