סוחרים בלבד
כנס eBay הישראלי הראשון נתן הצצה לעולם רב-תרבותי של בירוקרטיה קומוניסטית, הודים גנבים, מכונות זמן ורובוטים עם כרטיס אשראי. אדר שלו הלכה לעשות שופינג נקודה קום
מישהו אפילו טען שניסה לקנות את בלגיה, אבל זו הוסרה מהאתר אחרי שעתיים – למוכר לא היה אישור בעלות, ואף אחד לא האמין שמישהו יהיה מוכן לשלם על בלגיה (באיביי אוהבים בירוקרטיה לפחות כמו הווגונים ב"מדריך הטרמפיסט לגלקסיה", ואולי גם כותבים שירה באותה רמה).
הכנס, שהתקיים ביום שישי שעבר ברמת גן, נערך על ידי TFITG (ר"ת: The First Israeli Trading Group), קבוצה של כ-1250 ישראלים שמשתמשים באיביי, אתר סחר חליפין שמהות סחורתו נעה בקו האווירי קניון רמת-אביב-שוק הפשפשים.
מה קונים ומוכרים שם? הכל. בסרט התיעודי של ה-BBC על איביי, שהוקרן בכנס, הוכח שאפשר למכור שם אפילו חתיכות של חבל משומש מצופה ירוקת שדייגים זרקו על החוף, ואז לשלם דמי משלוח גבוהים פי 17 ממחיר המוצר. בתום הצפייה נרשמו כמה משתתפים בכנס שהתכופפו מתחת לכיסא על מנת לאסוף מוך שימושי של סוודרים, פירורי עוגיות שוקו מהכיבוד בכניסה ואבק יקר-ערך. במזל, בעל האולם לא ישים לב שהריפוד של הכיסא נעלם גם הוא.

ארז בן-ארי, מהנדס במיקרוסופט וכתב ב-NRG ומעריב, נתן הרצאה על האל"ף-בי"ת של מסחר באיביי – מה לקנות ולמכור (לא מומלץ: נשק גרעיני), איך לחמוק מהמכס (לבקש מהמוכר שירשום
את הצד האפל הזה של איביי מכיר מאור אזרייב, ממבקרי הכנס, מקרוב – הוא נפל קורבן לדיוג (phishing). "הייתי חדש בעסק. קיבלתי מייל מאיביי שביקש ממני סיסמה. נתתי אותה והלכתי ללימודים. חזרתי, ופתאום גיליתי שאני מוכר אופנוע באיביי. התלוננתי ומייד איביי סגרו את החשבון. התקשרו אליי, תיאמו פרטים ופתחו אותו מחדש". זאב, שמספק אחסון בארה"ב למוכרים, לא חוסך ביקורת על ההתנהלות של המונופול איביי במקרים כאלו: "שירות הלקוחות מזכיר משרדי ממשלה ברוסיה של שנות ה-50'. הטלפון סודי ביותר, ומופיע רק בסוף הסכם הרשיון".
ד"ר אבי נוי הרצה על סוכנים אוטומטיים (רובוטים שמגישים הצעות מחיר) ומכירות פומביות. המסקנה: סטטיסטית, הטכניקה העדיפה היא להגיש הצעת מחיר בהתחלה, ואחת שנייה לפני הסוף, כשלמתחרה אין זמן לעקוף אותך ולו בסנט אחד.

"זה מעניין, אבל אין עדיין מחקר שבדק ספציפית התנהגות של קהילה אתנית מסוימת באיביי", מאכזב ד"ר נוי את העיתונאית שחיפשה כותרות רפי גינת בנוסח "הישראלי המכוער – גם באינטרנט".
עופר נור, שישב בקהל, דווקא סיפק את הסחורה, אבל לא בדיוק מה שהעיתונאית הזמינה: "100% מהקונים מהודו דרשו החזר כספי, אז הפסקתי למכור בהודו".
נור, עובד חברת תעופה לשעבר, יכול לתת החזר כספי עבור המוצר, אבל לא לקחת אותו בחזרה; הוא מוכר eBook, ספר אלקטרוני באנגלית עם טיפים לרכישת ושדרוג כרטיסי טיסה. הספר מגיע כקובץ PDF ועולה כ-10$. אין לו כוונה לפנות להוצאות ספרים.
אבל אפשר להעביר את הספר לאחרים באימייל, חינם אין כסף.
נור משיב בצניעות: "גונבים, מה לעשות. גם למיקרוסופט גונבים וגם לי".
גם שי בר-יוסף, מנהל מסחר באתר P1000, הגיע כדי ללמוד מה אפשר לעשות באיביי. "בארץ אין קהילת יד שנייה רצינית, חוץ מהומלס, אולי", הוא אומר. "באיביי כל אחד יזם בליבו".
מה קורה אם powerseller באיביי קורס כמו נתי סקאל? מי אחראי?
"זו כבר לא שאלה על איביי, נכון?" הוא מתפתל. "באיביי זה לא יכול לקרות. יש דירוג ספקים אמין, ו-Paypal אמורה לפתור בעיות כאלו".

כמה דלתות עדיין סגורות בפני ישראלים: באיביי אי אפשר לדחוף בתור לקופה, לטעום מהפיצוחים בלי לשלם או למשוך כספים מחשבון paypal. "הפתרון הלגלי היחיד הוא חשבונות בנק בחו"ל, בינתיים", מודה עמרי לביא, מייסד-שותף של TFITG ומייסד חברת clockwize, המייעצת בנושא מסחר ברשת.
למה להקים קהילה ישראלית בתוך איביי ולא לייסד משהו עצמאי?
שותפו של לביא להקמת TFITG, ערן אסינגר, מסביר: "רצינו פלטפורמה שתחבר בין אנשים שיש מאחוריהם אלפי עסקאות, לבין כאלו שרק נכנסו לאיביי כששמעו על הקהילה. אנחנו מתכוונים להקים אתר לקהילה מההכנסות של הכנס, שיהווה צומת נוחה ובעברית".