גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


גדול, הקטנצ'יק

הדיסק-און-קי הפך לאביזר חובה לסטודנטים ולצעירים. איך בוחרים את המכשיר הנכון? כמה דברים שכדאי לבדוק. מדריך

למרות שהמונח המקובל "דיסק-און-קי" משמש לתיאור כל התקני האחסון הניידים, השם דיסק- און-קי הוא למעשה שמו הרשמי של התקן אחסון מתוצרת חברת אם-סיסטמס (M-Systems) הישראלית , בעלת הפטנט המקורי על הטכנולוגיה, שאותה פיתחה בשביל יבמ. כדי להימנע מבלבול, גם אנו נשתמש במונח הזה עבור כל ההתקנים.

להבדיל מדברים אחרים בחיים, בדיסק-און-קי הגודל הוא כמעט הדבר היחיד שקובע. התקני אחסון ניידים קיימים כבר יותר מ-10 שנים , אבל הם לא היו ממש שימושיים כשהם היו בגודל של לבנה ושקלו בערך אותו דבר. דיסק-און-קי ממוצע הוא באורך של כ-10 סנטימטרים , ברוחב של 2 סנטימטרים ובעובי של כחצי סנטימטר, אבל יש גם קטנים יותר. ההתקן הזעיר ביותר שאפשר להשיג בישראל הוא Ultra II של חברת סאנדיסק (SunDisk), שהוא גם כרטיסון זיכרון מסוג SD - בגודל 24X32 מ "מ, ובעובי 2 מ"מ בלבד.

לפעמים זה כמעט מוגזם: כשרואים את מכשיר ה iDisk Diamond, שהציגה ממש לאחרונה חברת פריטק (Pretec), קשה לדמיין בכלל איך אפשר להקטין אותו. הדיאמונד כה קטן (12X27 מ "מ, עובי 1.9 מ "מ), עד שקיימת סכנה שייתקע בשקע ה-USB בלי שאפשר יהיה למשוך אותו החוצה. גם אם נבחר בהתקן שלא דורש שימוש בפינצטה, אנחנו בהחלט ממליצים לבחור באחד קטן, כך שיוכל להיות תלוי בצרור בלי לגרום לתפיחה מוזרה במכנסיים.
ונפח, כמה צריך בנפח?

 אבל כמה נפח באמת צריך? תלוי מה עושים עם הדיסק-און-קי. אם השימוש העיקרי הוא העברת מסמכים מהבית לעבודה או לאוניברסיטה, אפשר בהחלט להסתפק בגודל מינימלי ולחסוך כסף. אך אם אתה איש מחשבים, סביר שתרצה להשתמש בו גם להעברת תוכנות שלמות,

ולכן מומלץ נפח של 256 מגה-בייט לפחות.

אבל אם התכנון הוא להפוך את הדיסק-און-קי לספרייה ניידת של סרטים ושירים, נפח של 1 ג'יגה ומעלה הוא שימושי מכיוון שבנפח כזה ניתן להחזיק סרט שלם בפורמט DIVX או אוסף מכובד של שירים.

מהירות וקלקולים

אף שרובנו לא צריכים דיסק-און-קי מהיר, למהירות יש משמעות, במיוחד אם מעבירים עליו קבצים גדולים. מהירות הדיסק-און-קי מוצגת ככפולה, כגון X133 או X266. מהירות הכתיבה (הקצב שבו אפשר לכתוב קבצים מהמחשב אל הדיסק-און-קי) היא בדרך כלל איטית יותר ממהירות הקריאה, ולכן יצרנים נוהגים להשוויץ במהירות הקריאה בלבד ונוטים לשכוח לציין את מהירות הכתיבה.

מכיוון שבדיסק-און-קי אין חלקים נעים, הסיכון לקלקול הוא די קטן, והחשש המיידי יותר הוא אובדן. מה שמגדיל משמעותית את הסיכון הזה הוא הנטייה של יצרנים לבנות טבעת-אחיזה עלובה למדי, גם בהתקנים יקרים. אחת ההחלטות התמוהות ביותר היא להתקין את טבעת-האחיזה דווקא במכסה של הדיסק-און-קי, כך שאם אחיזת המכסה מתרופפת, מוצא את עצמו המשתמש נאחז במכסה משופשף, בזמן שהדיסק-און-קי עצמו נמצא על המדרכה איפשהו, מחכה לאבא ואמא. הולכים לקנות דיסק-און-קי? בדקו טוב-טוב שהתקן האחיזה נמצא בגוף המכשיר, ושהוא יציב וחזק. יש גם התקנים שבהם המכסה משולב במכשיר, כך שגם הסיכוי לאבד את המכסה עצמו מצטמצם.

צילום: פיליפ רמארקרז
צילום: פיליפ רמארקרז פיליפ רמאקרז

התוכנה שבדיסק-און-קי תנצח

כמו תמיד, למדינות המזרח-הרחוק לקח בערך אלפית השנייה כדי להציף את השוק העולמי בהתקנים זולים, והיצרנים הגדולים נאלצו להמציא כל מיני פטנטים שיוכלו להמשיך להפריד בינינו לבין כספנו. הפטנטים כוללים מיני תכונות נוספות לדיסק-און-קי, כמו סורק טביעות אצבע לאבטחת המידע שבהתקן, שילוב כמה התקנים באחד כמו נגן MP3 או כרטיס רשת אלחוטי.

הפטנט הקל ביותר – צירוף תוכנות-שירות מעניינות כדי לגרום לקונה הפראייר להרגיש שקיבל דיל טוב. חברת סאנדיסק, למשל, מציעה עם ההתקנים שלה כמה תוכנות, למשל CruzerLock, שמצפינה את תוכנו של הדיסק-און-קי כדי לוודא שאם אבד המכשיר, לפחות תוכנו לא יגיע לידיים זרות.

חברת איי-אומגה (Iomega) מציעה להורדה מב חר גדול של תוכנות המוגדרות כ-"Active Disk", שם מפוצץ האומר שאת התוכנה ניתן להפעיל ישירות (בלי התקנה), כך שאפשר להעתיק אותה לדיסק-און-קי, לנעוץ אותו במחשב אחר ולעבוד עם התוכנה באופן מיידי. חברת אם-סיסטמס מצרפת למוצרים שלה תוכנה המאפשרת להתקין על הדיסק-און-קי מערכת הפעלה ולהפעיל מהם את המחשב (פטנט שיכול לסייע לשחזור במקרה של קריסת הדיסק הקשיח).

המובילים

משפחת ה-Cruzer של חברת סאנדיסק
סאנדיסק היא בין הראשונות בתחום הדיסק-און-קי, והמוצרים שלה נחשבים למובילים ואיכותיים לאורך זמן. הם זמינים בנפחים של 128 מגה (עולים 120-100 שקל ) ועד 4 ג' יגה (מגיע ל-1,600 שקל). גרסת "מיקרו" היא קטנה יותר ומתאימה לאלה שהסטייל והגודל הם בעדיפות ראשונה אצלם, ואנו ממליצים עליה גם כי יש לה טבעת-אחיזה חזקה וממוקמת היטב. כמו כן, למכשירים מצורפות כמה תוכנות שימושיות לעבודה. ציינו קודם את Ultra II, שהוא גם כרטיסון זיכרון מסוג SD וגם דיסק-און-קי, וכל זה במארז זעיר במיוחד. זה עשוי להיות פתרון שימושי עבור רבים, למרות המחיר המפולפל.

קינגסטון
קינגסטון צברה לעצמה מוניטין מכובד ביותר כיצרנית הזיכרון המובילה בעולם. אף שהדיסק-און-קי שלה מכוער במיוחד, הוא בהחלט בחירה נבונה למי שרוצה דיסק-און-קי עמיד ואיכותי. טווח המחירים: כ-120 שקל ל-128 מגה ועד כ-1,100 שקל עבור 2 ג' יגה.

אם-סיסטמס
אף שהחברה היא גם המפתחת הראשונה של הטכנולוגיה, והיא גם ישראלית, המוצרים של אם-סיסטמס נדירים למדי על המדפים (אולי בגלל שהם מכוערים כמעט כמו אלה של קינגסטון). אבל אם מצאת כזה דיסק-און-קי, מומלץ לכבוש אותו מייד.

U3
דיסק-און-קי ייחודי בשם זה הגיע לארץ לאחרונה, והוא למעשה שיתוף פעולה בין סאנדיסק ואם-סיסטמס. המוצר קטן ויפה, אבל הייחוד האמיתי שלו הוא תוכנה שאיתה הוא מגיע והופכת אותו למעין מחשב-נייד. כשמחברים אותו למחשב, מופעלת התוכנה ומשתלטת על סביבת העבודה, תוך יצירת סביבת עבודה חלופית עם ההגדרות האישיות של המשתמש, שנשמרות על ההתקן יחד עם תוכנות שהתקין המשתמש. במצב זה ניתן ליהנות מסביבת עבודה אישית שהולכת איתך ממקום למקום.

צילום הדמיה
צילום הדמיה צילום הדמיה

טובים, אבל לא סלבריטאים

פריטק
אחד ההתקנים החביבים עלינו הוא iDisk Tiny של פריטק, שהוא גם אחד הקטנים בשוק. ההתקן משולב במכסה בצורה שמבטיחה שהוא לא יתפרק בקלות, וגם טבעת-האחיזה סבירה. מוצר טוב במחיר בסדר גמור. הזכרנו קודם את ה-idisk Diamond שצפוי להגיע לארץ בעוד כשבוע, ולהפוך למלך הבא על כס הדיסק-און-קי הפצפון ביותר.

PQI
חברת PQI משווקת גם היא דיסק-און-קי קטן במיוחד. לא רק זה, הוא גם זול במיוחד בהשוואה לאחרים, ולכן זו בהחלט קנייה טובה. החיסרון העיקרי הוא שכלל אין להם טבעת נשיאה.

A-Data
הדיסק-און-קי של A-Data רזה ויפה, ויש להו גם כמה דגמים מהירים במיוחד. כמה מהדגמים מעוצבים בצורה מעוגלת, אבל אין סיבה להתרשם מכך באופן מיוחד. בכל מקרה, מדובר במוצרים טובים וכדאיים.

LG
מלבד עיצובם היפה והשם המוכר, הדיסק-און-קי של LG לא מציע שום יתרון משמעותי, אבל העיצוב המתכתי-מבריק עשוי להתאים במיוחד כמתנה לבחיר/ת לבכם.

דיסק בעיצוב אישי
האתר www.usbid.co.il מציע דיסק און-קי ייחודי, שהוא התקן שאת צורתו קובע הלקוח לפי צרכיו. מדובר במוצר שהוא בעל אופי פרסומי בעיקר, וכך חברות יכולות לבקש ליצור כרטיס בצורת לוגו החברה או מוצר שלה. גם בעלי דמיון עשיר (ואבא עשיר לא פחות) יכולים להזמין דיסק-און-קי בצורה החביבה עליהם.

זה דיסק זה? זה בּרָרָה

פה לא צריך לציין שמות של פירמות, מפני ששאר ההתקנים לרוב לא נושאים שם בעל משמעות. מדובר לרוב ביבוא אישי של כמות מצומצמת מהמזרח-הרחוק, במחיר נמוך. למוצרים אלה יש לרוב אמינות נמוכה וגם ביצועים לא טובים, והגרוע מכל - עמידותם הפיזית ירודה, ולכן אנו ממליצים להתרחק מהם. גם ככה החיסכון לא משמעותי במחירים של היום. לא שווה לקנות דיסק-און-קי מהירקן השכונתי כדי לחסוך 20 שקל, נכון?

עדכון אחרון : 21/11/2005 9:40
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
  • עוד ב''טכנולוגיה''

כותרות קודמות
כותרות נוספות
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים