סמי עופר ביטל את התרומה למוזיאון ת"א
לאחר הביקורת הציבורית הנזעמת על המהלך בו ייקרא המוזיאון על שם התורם ורעייתו, החליט עופר לחזור בו מן התרומה
תחת הכותרת "סליחה שרצינו לתרום - מכתב גלוי לכל שוחרי האמנות בתל אביב ובישראל", מגולל עופר במכתב ארוך את צערו על השתלשלות האירועים, וכותב: "איננו יכולים עוד לשאת את המחשבה שמעשה שכל כולו רצון לסייע ולעזור, הופך למסע השמצות מכוער. יש גבול למה שבני אדם יכולים
לשאת גם לתרום סכום עתק ללא תקדים בהיקפו לטובת האמנות הישראלית, וגם לספוג הכפשות. לפיכך, אין לנו יותר כל ענין לתת את התרומה והחלטנו לשחרר את ה"דואגים" למיניהם מתרומתנו ומשמנו שכה הפריעו להם".
הידיעה על כך שבמסגרת התרומה גם ייקרא המוזיאון על שמו של עופר ורעייתו אביבה הובילה לגל חריף של ביקורת ותרעומות כנגד זילות המוזיאון, בכלל זה תורמים אחדים שאיימו כי יימשכו את תרומותיהם ומייצגי מחאה ברחבי העיר. מנגד, דעתנים דוגמת אדם ברוך ובני ציפר החזיקו בדעה שהביקורת הציבורית היא קנטרנית, ובעיקר מסיטה את הדעת מהעיקר, והוא שהידרדרותו של מוזיאון תל אביב היא תוצר של שנים של הזנחה מצד מנהליו.
מן המוזיאון נמסר: "מוזיאון תל אביב לאמנות מודה לסמי ואביבה עופר על אדיבותם ומצטער צער רב על החלטתם לבטל את תרומתם בסך 20 מיליון דולר להקמת בניין חדש למוזיאון. הזדמנות כל כך נדירה של רצון טוב מצד התורם ומצד עיריית תל אביב יפו הוחמצה בשל צרות עין וטיעונים חסרי שחר. מכאיבה במיוחד העובדה שניסיון כל כך מבורך להציג את האמנות הישראלית באופן היסטורי, קוהרנטי ורחב, נתקל בביקורת קשה ולא עניינית, שהניעה את התורמים לבטל את תרומתם. עם כל זאת, אנו מאמינים כי בכוחות משותפים של כל תורמי המוזיאון ואוהבי האמנות הישראלית - נצליח למצוא את המשאבים ולממש אתגר חשוב זה".