18 משפחות מכניסות כ-77% מתקציב המדינה
אחראיות על 32% מסך ההכנסות של 500 החברות המובילות בישראל ב-2005, עם 198 מיליארד שקלים. בין המשפחות: האחים עופר, אריסון, בורוביץ, נוחי דנקנר, ורטהיימר, לבייב ופדרמן
כך עולה ממדד הריכוזיות (BDI-CODE) לשנת 2006 (המבוסס על נתוני 2005) שפורסם היום ע"י חברת BDI. הדירוג כולל את 500 החברות המובילות במשק הישראלי, בתחומי התעשייה, המסחר, השירותים, עורכי דין, רואי חשבון ודירוגי משנה לעשרות ענפים שונים - כמותיים ואיכותיים.
18 המשפחות השולטות והמשפיעות בישראל על המדד הן (לפי סדר הא"ב): האחים עופר, אריסון, בורוביץ, בינו, נוחי דנקנר, המבורגר, ויסמן, ורטהיים, ורטהיימר, זיסאפל, לבייב, מ. פדרמן, סבן, פישמן, שחר-קז, שטראוס, שמלצר ותשובה.
בין המשפחות השולטות הבולטות ניתן למצוא את: נוחי דנקנר עם כ- 4.8% מכלל ההכנסות של 500 החברות המובילות, באמצעות אי.די.בי, סלקום, כלל החזקות ביטוח, חברת הבניה אזורים ועוד.
האחים עופר עם כ- 4.4% באמצעות החברה לישראל וכימיקלים לישראל. משפחת סבן עם כ- 2.9% (בזק), משפחת ויסמן (דודי) עם כ- 2.9% באמצעות הריבוע הכחול וחברת הדלק אלון, משפחת אריסון עם כ- 2.8%, ומשפחת תשובה, השולט בקבוצת דלק ומחזיקה ב- 2.2% מסך ההכנסות של 500 החברות המובילות.

ב- BDI מציינים, כי במהלך שנת 2005 הגדילו המשפחות השולטות את אחזקותיהן במספר תחומים:
נוחי דנקנר, בעל השליטה בקבוצת אי.די.בי., רכש באמצעות השופרסל את רשת קלאבמרקט שקרסה. כמו כן הוא רכש 95% מחברת סלקום וכלל ביטוח אשר בשליטתו רכשה לאחרונה מבנק דיסקונט את קרנות הנאמנות שבניהולו, את אילנות דיסקונט ואת קופות הגמל.
משפחות שחר-קז אשר
משפחת פישמן הקימה במהלך שנת 2005 את רשת ביג-בוקס לאלקטרוניקה בידורית וצדיק בינו רכש
בינואר 2006 את בנק אוצר החייל מידי בנק הפועלים (באמצעות הבנק הבינלאומי שבשליטתו).

בשנים האחרונות ניתן לראות הגברה של תהליכי הפרטה (הבנקים, בזק, אל-על ועוד), ואולם לפי BDI, תהליכי ההפרטה לא רק שלא הביאו להפחתת הריכוזיות במשק, הם אף הביאו להגדלתה.
חברות חשובות נרכשו על ידי המשפחות השולטות, אל-על נרכשה על ידי משפחת בורוביץ, קופות גמל וקרנות נאמנות נרכשו על ידי השחקנים המוכרים ובנק דיסקונט נרכש על ידי קבוצת ברונפמן. היוצאת דופן היחידה היא הפרטת בנק לאומי, שכן הבנק נרכש על ידי קבוצה מחו"ל.
מדד הריכוזיות מתייחס למשפחות בעלות השליטה בחברות במשק, חברות המשפיעות על כל תחומי חיינו ומנהלות אותם ( מזון, בנקאות, ביטוח ועוד).
המדד אינו בוחן את עושרן של המשפחות ולפיכך משפחות שהכנסותיהן בסדרי גודל דומים, אך השפעתם במשק מועטה ו/או עושרם נצבר מפעילות בחו"ל, לא נלקחו בחשבון במדד הריכוזיות. כך גם משפחות מתוקשרות מאוד שאינן שולטות במגזר העסקי, לא נלקחו בחשבון במדד הריכוזיות.
