הרשות לניירות ערך: לא תיפתח חקירה נגד חלוץ
יושב ראש הרשות: מכירת המניות אינה בגדר שימוש במידע פנים. בנק לאומי יבדוק את דרכי הפעילות בסניפים כדי למנוע דליפת מידע
ברשות הוסיפו כי נושא החקירה נשקל, אך על פניו נראה כי אין עילה לפתיחתה. עם זאת, ייתכן שיהיה צורך בתיקון החוק ובחידוד הגדרת המושג מידע פנים: האם הוא נוגע אך ורק למידע על מניה מסוימת, או שהוא כולל גם מידע מהותי על מגמות צפויות בשוק.
הרשות כבר החלה לטפל במה שמוגדר "מידע עודף", המעניק לבעליו יתרון משמעותי על פני ציבור מחזיקי המניות. מידע עודף יכול להיחשב מידע על מבצע צבאי גדול, מיסוי אפשרי של הבורסה, התפתחות פוליטית חריגה, פיחות צפוי בשער השקל, מדד מחירים לצרכן חריג ועוד.
לדברי אורי פישמן, מנכ"ל בית ההשקעות אור-גאפ, יש לתקן את החוק באופן שיחייב כל איש ציבור בתפקיד מפתח לנהל את תיק ההשקעות שלו באמצעות נאמנות. "הרמטכ"ל אינו איש רגיל, ולכן הפעילות שלו מעלה תהיות אתיות רבות", אמר פישמן, "לרמטכ"ל, בדיוק כמו לשר האוצר או לנגיד בנק ישראל, יש מידע על אירועים מיוחדים.
"לא נראה לי סביר שהרמטכ"ל צריך לפעול בעצמו בתיק המניות שלו, בדיוק כפי שלא סביר שנגיד בנק ישראל או שר האוצר יעשו זאת. במקרים כאלה רצוי, ואולי אף חובה, לנהל את התיק בנאמנות עיוורת אצל מנהל השקעות, כך שלבעל החשבון, ובמקרה זה הרמטכ"ל, אסור להתערב בניהולו השוטף", ציין פישמן.
במקביל , בהנהלת בנק לאומי החלו לבדוק את הטענות כי המידע על פעולות הרמטכ"ל דלף מהבנק. בבנק לאומי הדגישו כי יערכו את כל הבדיקות ההכרחיות כדי לוודא שהבנק ועובדיו נהגו כהלכה, וכי אם יתגלה ממצא כלשהו - יוסקו המסקנות המתבקשות.

משה טרי. "שימוש במידע פנים מתייחס למניה ספציפית בלבד" (צילום: רובי קסטרו) רובי קסטרו