המוזיקה בפנים
גימיק חדש במלחמת הנגנים המתגברת: מכשירים שבאים עם שירים בילט-אין. נחמד או מטרד? הלקוחות יחליטו
פרטי העסקאות משתנים מיצרן ליצרן, אבל בכל המקרים מדובר על תועלת הדדית, כאשר חברות התקליטים מספקות שירים חינם ומקבלות יחסי ציבור בתמורה. מנהל פיתוח אמנים בזון של מיקרוסופט, ריצ'רד ווין, אומר שמבחינת הלייבלים זהו קידום מכירות ישיר: "כשמצליחים לכמת עבורם את ה'נדל"ן', הם מתחילים להתעניין".
זון יכיל עד 30 שירים חינמיים שנתרמו מחברות תקליטים, חלקן גדולות וחלקן עצמאיות. קמפיין הפרסום של זון, שצפוי להשתוות בהיקפו ל-300 מיליוני הדולרים של קמפיין Xbox 360, יתמקד בחלקו הגדול בתמונות ובמוזיקה של האמנים ששיריהם נכללים במכשיר.
סנדיסק לוקחת את הקונספט צעד נוסף קדימה באמצעות מערכת היחסים החדשה שלה עם רפסודי. היצרנית תשיק קו חדש של מכשירים בשם סנסה רפסודי, שיימכרו כשהם כוללים יותר מ-32 שעות של מוסיקה. סנדיסק ניצבת במקום שני אחרי אייפוד בשוק נגני המוסיקה, עם נתח של 18%.

נגן Zune של מיקרוסופט. צילום: יחצנות מיקרוסופט יחצנות מיקרוסופט
כדי לנסות את הממשק
מקורות בחברות המוסיקה אומרים שהם רואים פוטנציאל גדול לקידום מכירות בשיתוף פעולה מסוג זה, כל עוד השירים מופצים בפורמט מוגן. "זה מייצג הזדמנות גדולה בשבילנו", אומר מנכ"ל אסטרלוורקס, ארול קולוסין, שחברתו תורמת מוזיקה לזון. "תעשיית המוסיקה מחלקת דוגמיות חינם מזה עשרות שנים. זה כמו סוחר סמים - אנחנו נותנים לך את המנה הראשונה בחינם".
אבל הרעיון כנראה נולד בנסיבות פרוזאיות בהרבה: לדברי מנהל שיווק מוצרים בסאנדיסק, אריק בון, הרעיון עלה לאחר שרשתות שיווק מוצרי חשמל ביקשו שהמכשירים יישלחו מהחברה כשהם כבר מכילים מוזיקה כדי שהלקוחות יוכלו לנסות אותם בחנות לפני הקניה. לפני העתקת תוכן למכשיר, קשה להתרשם מממשק המשתמש שלו או מרזולוציית המסך.
תעשיית המוסיקה ניצלה את הצורך הזה כדי להציג את מוצריה ללקוחות נוספים, וכעת תרומות
המוסיקה של החברות מתמקדות באמנים שהוציאו אלבום חדש או שיוצאים למסע הופעות בסמוך לתאריך היציאה של המכשיר.
למרות האופטימיות של אנשי השיווק, בשלב זה מדובר בניסוי שתוצאותיו לא ידועות: לא ברור אם הלקוחות שירכשו את המכשירים יטרחו להקשיב לשירים הכלולים, שלא לדבר על קניית שירים נוספים של אותו האמן.

נגן דיגיטל אודיו פלייר של סנדיסק. צילום: יחצנות יחצנות סאנדיסק