יש לך שתי וויקיפדיות
הושקה גירסת אלפא של פרוייקט הסיטיזנדיום, המיזם הפוסט-וויקיפדי של לארי סנגר. הוא מקווה שהסיטיזנדיום יהיה מאגר ידע מקוון אמין ומדויק יותר, עם קהילה יותר אקדמית, יותר מאורגנת ופחות בירוקרטית
בהתחשב בזהות המייסד – לארי סנגר, ממייסדי וויקיפדיה, שהפך לאחד מחריפי המבקרים שלה מאז פרש מניהולה – לא מפתיע שמטרת הסיטיזנדיום היא פחות או יותר להתחיל מחדש את פרוייקט הוויקיפדיה, רק בלי כל הטעויות שנעשו בדרך.
"עשרות מיליוני אינטלקטואלים יכולים לעבוד ביחד, אם יבחרו", כותב סנגר במניפסט המכונן. הוא רואה לנגד עיניו מאגר ידע שמשמר את השיתופיות ורוח הקהילה הערה של וויקיפדיה, אבל חופשי מצרות כגון אנטי-אקדמיות, חוסר אחריות וחוסר פיקוח. בוויקיפדיה "אין מקום מיוחד לאנשי אקדמיה, שבו יוכלו לתרום בדרך שהם שלמים איתה", הוא טוען. "כתוצאה מכך, נראה שהפרוייקט לעולם לא יחלים מהחובבנות שלו". בעצם, לשיטתו, הוויקיפדים לקחו באג – אין דרך להפריד בין מומחים בתחומם לבין חובבים בלי לסגת חלקית מעקרונות ה"קוד הפתוח" של הפרוייקט - והפכו אותו לפיצ'ר: אסור להפריד בין מומחים בתחומם לבין חובבים.

סנגר. צילום יחצנות יחצנות סיטיזנדיום
בסיטיזנדיום כולם יוכלו להיות מחברי-ערכים כמו בוויקיפדיה, אבל רק מומחים בתחומם – כאלה עם דיפלומות, כנראה – ימונו להיות עורכים. כן כן, עורכים למאגר ידע וובשתיימאפסי. תפקידם של העורכים יהיה להכריע במה שאנחנו אוהבים לכנות "וויקוחים ערכיים", ובעיקר לסמן ערכים מסויימים כ"מאושרים רשמית".
משתתפים אחרים ימונו לצוות אכיפת החוק הרשמי של הפרוייקט, כך שהאנשים שחושבים שהפסקה שלהם יותר מוצלחת מהפסקה שלך לא יהיו אותם אנשים שלהם הסמכות לבעוט אותך החוצה זמנית מאותו הערך. עוד שיפור שמנסה סנגר להכניס הוא הגדלת האחריות האישית של כל משתתף לערכים שכתב, וזאת באמצעות דרישה שהתורמים למאגר הידע החדש יזדהו בשמם המלא.
סנגר לא
מתאמץ יותר מדי להסתיר את חוסר שביעות הרצון שלו מהקהילה שפיתחה את וויקיפדיה והתפתחה בה, קהילה שהיא גם הגורם לבירוקרטיה שהוא מלין עליה ולנורמות מזיקות אחרות, וגם הסיבה שאי אפשר לשנות את אותן נורמות. עכשיו צריך לחכות ולראות אם הקהילה שתצמח בסיטיזנדיום לא תסבול מאותן בעיות. זאת, כמובן, בהנחה שהפרוייקט יצבור תאוצה: הנסיון הקודם של סנגר לרשת את המוחות הטובים של עולם האקדמיה, פרוייקט נופדיה, נחל כישלון.