גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


LOL, המפקד

מילוי טפסים באינטרנט, צ'ט עם ראשי הסיירות ושאלות על הגיוס המתקרב: המיועדים לגיוס יכולים היום לעבור כמעט את כל התהליך ברשת

רשת צה"לית

צה"ל מתכונן לתקיפה. לא בעזה ולא בלבנון, אלא דווקא בגזרת המלש"בים – המועמדים לשירות ביטחון. האמצעים: חדרי בקרה משוכללים, מרכז שליטה ואתר אינטרנט שנועד לשרת את המתגייסים לעתיד ולספק להם מידע, שירותים ופתרונות "כמעט ללא מגע יד אדם". גם בצה"ל מבינים שהדרך להגיע למתגייסים החדשים עוברת דרך חדרי הצ'ט, הפורומים ודפי המידע האינטראקטיביים באתר המיועד למלש"בים.

צה"ל רוצה אותך, אבל הוא גם יודע שלפעמים אתה מעדיף לשבת מול המחשב ולא לקחת אוטובוס ללשכת הגיוס. "החזון הוא לתת שירותים אינטראקטיביים מגוונים. המטרה היא שכל מה שלא מחייב מפגש פיזי בין המועמד לגורמי הגיוס יוכל להיעשות דרך האינטרנט", מסביר סא"ל דודי גולדנר, ראש איתור קדם-צבאי במיטב (לשעבר הבקו"ם).

למרות זאת הוא טוען כי "יהיו תחומים שבהם עדיין יהיה מגע בין המועמדים לשירות לנציגי צה"ל, אבל כל מה שקשור למילוי טפסים, בקשות ובירורים ייעשה באינטרנט ובמרכז השירות הטלפוני הארצי". גולדנר מספר בגאווה על הצלחתם הרבה של השירותים החדשים: "הגענו ל-200 אלף כניסות בחודש לאתר".

האתר "עולים על מדים" נפתח לפני 6 שנים, ואופיו היה שונה מעט. "התחלנו כאתר שמספק בעיקר מידע ומכיל כ-600 עמודים העוסקים כמעט בכל תחום ותפקיד. לפני שנתיים שודרג האתר והתקדמנו למתן שירותים. כיום אפשר לבצע מגוון פעולות באתר: לשוחח בפורומים עם מפקדים, לפנות ללשכת הגיוס לצורך הקדמת או דחיית צווים, לבדוק תאריכי גיוס או למלא שאלוני העדפות", מציין גולדנר.

מילוי השאלונים לקורסים קדם-צבאיים ("מנילה") וליחידות שדה הוא אחד היישומים המצליחים ביותר באתר: כ-85% מהמועמדים לשירות צבאי משתמשים באינטרנט כדי לדרג את העדפותיהם, בעוד שהיתר מעדיפים לשלוח את בחירתם בפקס או בטלפון.

"בכיתה

י"ב מקבל כל מועמד לשירות שאלון, המותאם לנתוניו ולצורכי הצבא. בשאלון מופיעה רשימה של תפקידים המתאימים למועמד, והוא מתבקש לדרג את בחירתו. לצורך מילוי השאלון באינטרנט מוקצב חלון זמן של כשלושה שבועות, שבמהלכו יכול המועמד להיכנס שוב ושוב לשאלון ולשנות את בחירתו. אפשרות זו מקטינה את אי-הוודאות לפני הגיוס, וגם מרחיבה את רשימת התפקידים המוצעים. אם פעם היו מציעים למתגייס רק את האפשרויות שקיימות לקבוצת הגיוס שלו, הרי שכיום מוצעות לו האפשרויות הרלוונטיות לשנתון כולו. "מדובר בראייה שונה של צורכי צה"ל – ראייה כללית ולא מקומית", מציין גולדנר.

האם מישהו מתייחס בכלל למה שהמתגייס בוחר בשאלון?
"כ-95% מהמדרגים מקבלים את אחת מ-3 ההעדפות הראשונות שציינו".

אתר ''עולים על מדים'' של צה''ל.
צ'ט עם המפקד

מי שמאס במילוי שאלונים ומעוניין לצ'טט עם מפקד השייטת על איכות המזון בחדר האוכל, למשל, יוכל גם הוא למצוא את מבוקשו באתר. יש להיכנס למערכת הפורומים (בימים ובשעות שנקבעים מראש), לכתוב את השאלה ולצפות למענה כמעט מיידי. צריך כמובן להביא בחשבון כי "קבוצות הדיון אינן מהוות תחליף לתהליך פנייה רשמי. כל נושא הדורש התערבות יש להפנות למרכזי המידע בלשכות הגיוס", ככתוב באתר.

הגולש "גולני", מועמד לשירות ביטחון, נתקל בבעיה ולכן פנה לראש מינהל הגיוס שהתארח באתר, בתקווה כי יוכל לסייע לו. "יש לי צו ליום של גבעתי, ואני לא מוכן להתפנות לגבעתי. רק גולני. גולני זה החלום שלי, וכל הזמן הפצרתי שאני רוצה גולני, ואני לא מבין למה שלחו אותי לגבעתי. איך אני מתגייס לגולני? אתה חייב לעזור לי. אני לא מוכן לשרת בשום מקום חוץ מגולני – שום מקום". במקרה זה תשובת מנהל הגיוס היתה קצרה ועניינית: "שיבוצך הינו סופי. ראה תשובה קודמת בפורום זה".

"פורומים מסוימים באתר נועדו לתת מידע ולא פתרונות", מסביר גולדנר. "בפורומים מסבירים מה קורה ביחידה, מדוע כדאי לשרת בה ואילו תנאים יש בה. מלבד זאת, יש עניינים שאי-אפשר לנהל עליהם משא ומתן באינטרנט, כמו שיבוץ שכבר נקבע".

בפורומים מתארחים אנשי צבא בכירים, כמו ראש מדור סיירות ויחידות עילית, בכירי יחידות שדה, ראש מדור עתודות וראש מדור צוות אוויר. גולדנר מציין כי האירוח של המפקדים נקבע בהתאם לנושאים הרלוונטיים. "כשיש גיוס ליחידות מסוימות, פותחים את הפורומים ומאפשרים למתגייסים לשאול שאלות. יש היענות רבה – בכל אירוח מתקבלות עשרות שאלות ופניות".

מענה אוטומטי

התאריכים שבהם מתקיים אירוח בפורום מסוים מופיעים רק באתר עצמו ובזימון שקיבל המתגייס. "כששולחים הודעת שיבוץ למועמד לשירות צבאי, מציינים בהודעה כי בתאריך מסוים יתקיים אירוח בפורום הרלוונטי לו", מציין גולדנר. הפורום, יש לציין, פתוח לקריאה, אך נפתח לכתיבה רק בתאריכים שבהם מתקיים אירוח. ואם אין למתגייס מחשב זמין ביום האירוח? כנראה שתמיד אפשר לקחת אוטובוס ללשכת הגיוס.

אחת המטרות של האתר, מציין גולדנר, היא להפוך את צה"ל למובן יותר בעיני המתגייסים החדשים. "אם נקבעו לאדם סעיפים בפרופיל הרפואי, הם מצוינים במספרים וקשה להבין מה הם מציינים. באתר אנו מתכוונים לכלול הסבר לגבי כל סעיף כזה. אם מתגייס מילא שאלון מסוים, גם לפני זמן רב, הוא יוכל לצפות ולהיזכר בבחירה שלו. אם נער קיבל זימון לצו ראשון והתאריך בעייתי מבחינתו, הוא יכול לקבוע תאריך חדש באתר, ממש כמו לקבוע תור בקופת חולים. זה מייעל את המערכת ותורם לשביעות הרצון של המתגייס".

"המטרה שלנו", מוסיף גולדנר, "היא לתת תשובות מהירות לבירורים. באינטרנט אין תור – בניגוד למרכז השירות שבו נוצר לעתים עומס, ובניגוד לשירות הטלפוני שבו צריך להמתין. המערכת שבנינו מספקת תשובות באופן אוטומטי לחלק מהשאלות, כמו שינוי תאריכי ההגעה ללשכת הגיוס, בדיקת נתונים לצורך קבלה לעתודה או בדיקת תאריכי גיוס חלופיים. מתגייס שעבר מיונים לתפקיד מסוים יוכל לקבל במהירות תשובה אם התקבל או לא, באמצעות הדוא"ל והאתר. במקרים כאלה תגובת המערכת היא מיידית, בניגוד לעבר".

מה החזון שלכם בנוגע לאתר?
"אנחנו מעוניינים להגיע לכמה שיותר אנשים. 50% מהמתגייסים משנים את מועדי הזימונים שלהם, ואנחנו רוצים שיעשו זאת דרך האינטרנט, בצורה מהירה ויעילה יותר. פעם רישום לעתודה היה כרוך בשליחת טפסים והמתנה לתשובה, אך כיום מילוי הטפסים אונליין נמשך דקות ספורות, והפידבק הוא מיידי. אנו מקבלים אלפי פניות בחודש דרך האתר בנושאים שונים והמספר גדל בהתמדה. בסופו של דבר המטרה היא לרכז את השירותים וליצור מרכז שירות טלפוני ארצי ומרכז למענה באמצעות האינטרנט".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
  • עוד ב''טכנולוגיה''

לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים