אייפון כשר
רמי פלר הוא אחד מסוחרי הסלולר הגדולים בעולם - וגם הראשון שמוכר כאן אייפון חוקי
חברה אחת, שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב, הצליחה לעשות את מה שרבים בארץ חלמו עליו: לקבל אישור ממשרד התקשורת לייבא את הטלפון בצורה לא רשמית. לניצחון אחראית חברת רמפל, השוכנת במגדלי "שקל" שבבני ברק. רוב עובדיה הם דתיים, ומשרדיה המפוארים כוללים אולם ישיבות ענק שבו ארון לספרי תורה, ההופך בשעת הצורך לבית כנסת.
בראש החברה עומד רמי פלר, שהיה אחד הכוכבים של ישראל בשנות ה-70 וה-80 ומאז חזר בתשובה. מדובר בילד מוכשר בעל חוש למכירות, שהפך למיליונר כבר בגיל 24 ולא חשש ליהנות מאורח חיים רהבתני במושגים של הימים ההם.
פלר נולד ב-1954 לאב שהיה פרופסור בטכניון ולאם מורה. הוא החל לעבוד כסוכן מכירות במהלך שירותו הצבאי, ועבר מדלת לדלת ומכר שטיחים, פופים ומוצרים אחרים. לאחר מכן הוא השתתף בקורס לביטוח, אך השתעמם מעבודתו כסוכן. אז גילה את עולם מכשירי הסטריאו.
חברת רמפל שהקים פלר (שם החברה הורכב מהאותיות הראשונות של שמו) התפתחה במהירות, החלה למכור טלוויזיות צבעוניות ומחשבים אישיים, והיקף עסקיה הגיע ל-3.5 מיליון דולר. ב-1979 נכנסו לתוקף הגזרות הכלכליות של יגאל הורוביץ, אך אימפריית רמפל כבר הגיעה לממדים עצומים - ובעליה הצעיר איבד שליטה. רמפל נכנסה לסחרור וקרסה ב-,1980 ופרופ’ רון פלר נאלץ לשחרר את בנו בערבות.
רמי פלר החל בתהליך של חיפוש עצמי רוחני. אחרי סיבוב בין תורות המזרח-הרחוק, עשרות סוגי מדיטציה, לימוד תורת הזן, התנסות בטריפים, התעניינות בסיינטולוגיה ובהארי קרישנה והתעמקות בפסיכולוגיה
ב-1989 הוא התחתן בארה"ב. לדברי איש פיננסים שעבד עימו בשנות ה-,90 "אשתו באה ממשפחה לונדונית עשירה. היום מתגוררת המשפחה בבית מפואר בבני ברק, באזור של עשירי העיר, קרוב לאחיו של לב לבייב".
באמצע שנות ה-90 זיהה פלר את שוק מכשירי הסלולר כבעל פוטנציאל עסקי גבוה, ורמפל החלה להתמקד בשוק זה. רמפל שיווקה אז אביזרים לסלולר וטלפונים סלולריים בכל העולם. על פי אחת מחברות הדירוג הגדולות הפועלות בארץ, רמפל מעסיקה 140 עובדים והיא "חברה יציבה מאוד שרוב פעילותה מתרחשת בחו"ל".
הבייבי החדש של פלר הוא האייפון. מנכ"ל רמפל, משה מושקוביץ, אמר השבוע: "עד עכשיו לא האמינו לנו שיש לנו אישור למכור את המכשיר בארץ". את המכשירים רמפל מוכרת באתרי המכירות הפומביות תמורת 2,370־3,900 שקל. המחיר בארה”ב נמוך בהרבה: 399 דולר, כלומר כ־1,390 שקל, ולדברי מושקוביץ הפער נובע מעלויות היבוא.
בדומה למכשירים המוברחים, גם מכשיר האייפון שמציעה רמפל נמכר כשהוא "נעול" - כך שגם מי שרוכש את המכשיר החוקי נאלץ לפרוץ אותו כדי להשתמש בו. "אנחנו לא פורצים את המכשירים ולא נוגעים בהם, אלא מוכרים אותם בדיוק כפי שהם נמכרים לנו בחו”ל", אומר ירון שמואלי, מנהל המכירות הארצי של רמפל.
הכתבה המלאה ב"עסקים שישי"
tzahih @maariv.co.il