בסין זה אפשרי: תקציב האולימפיאדה חרג פי 3

15 אלף משתתפים ו-29 אלף זיקוקים, עלו לסינים 100 מיליון דולר. ליוונים לעומת זאת, מופע הפתיחה עלה רק 49 מיליון דולר. האולימפיאדה כולה עלתה לסינים 43 מיליארד דולר, פי שלושה מתקציב הבטחון של ישראל

איתי להט | 23/8/2008 10:21 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לא הכול ורוד באולימפיאדה הנוכחית. מבלי להיכנס להסתייגויות פוליטיות וסוגיות של כיבוש, מסתבר שחלקים נרחבים מהאירוע לא מצליחים למכור את עצמם. אולי זה לא לגמרי מדויק לומר למכור, מכיוון שהסינים טוענים שכל 6.8 מיליון הכרטיסים לכל האירועים נמכרו, אלא שחלק לא מבוטל של המושבים בתחרויות עומד ריק.

איך זה קורה? זה לא, כי הוועדה המארגנת ממהרת למלא את הכיסאות הריקים במתנדבים מעודדים והספסרות במחירי שיא כנראה מדירה את ישבניהם של הצופים מלא מעט אירועים. הצד הפחות מוצלח של האירוע הוא הרבה ספסרים סינים שנתקעו עם כרטיסים חושק וחובות גדולים למלווים בריבית מוסדיים ולא מוסדיים.

וכשקטנים מפסידים, זה ידוע שגדולים מרוויחים. הנה למשל רשת הטלוויזיה CCTV תרוויח מפרסום נוסף במשחקים ואחריהם, סכום של 400 מיליון דולר. הרווחים הללו הם חלק מזריקת מרץ שמקבלת בימים אלה הכלכלה הסינית כתוצאה מהאולימפיאדה. למעשה, סין תהפוך השנה למדורגת שנייה בהיקף מודעות פרסום בעולם, אחרי ארצות הברית כמובן.

תחזיות מדברות על גידול של 22% במדיות הפרסום השונות בסין השנה. זאת קפיצה שהמשמעות שלה בירוקים היא סך הכנסות של 35 מיליארד דולר. האם הדרקון שוב מתעורר מהנמנום של השנה החולפת?

עם כל הכסף הזה שהגדולים מרוויחים מכל כיוון,
כדאי לה אולי לוועדה האולימפית להעריך מחדש את חוזי המכירה שלה לזכויות שידור ושאר עניינים. אמנם הרווחים מאז אתונה 2004 צמחו ב-30% לסכום של 3 מיליארד דולר, אבל זה לא ממש תואם את מה שהתרחש בשוק.

צריך לזכור שבסופו של דבר הכסף מתחלק בין הארגונים האולימפיים המקומיים של כל המדינות המשתתפות וחוזר לאתלטים עצמם. אם למשל מודדים את העלייה בהכנסות ביחס לבזבוזים על טקסי הפתיחה והנעילה, מוצאים שהסינים הוציאו כפול מהיוונים על הריטואלים הללו.

15 אלף משתתפים, 29 אלף זיקוקים ועוד קופה קטנה, עלו לסינים 100 מיליון דולר, בעוד היוונים הוציאו על הטקס 49 מיליון עלובים. אגב, אם טרם שמעתם כמה עלתה האולימפיאדה הזו לסינים, אזי הגרסה הרשמית מדברת על 43 מיליארד דולר - פי שלוש מתקציב הבטחון של מדינת ישראל.

המשחקים בבייג'ינג הם גם הוכחה מצויינת לכמה מועטת היכולת של הכלכלנים שלנו לחזות אל העתיד. בקיץ 2001 הציגו הסינים תקציב של 14.25 מליארד דולר לכל העסק. אם חושבים על זה לא מדובר כאן בחריגה מהתקציב, אלא בשילושו!!! זאת לא תופעה שהיא יחודית לסינים, לייוונים למשל זה גרם לחריגה של 5% בתל"ג ויש אולימפיאדות שלקח לערים המארחות שלהן שנים להתאושש מהמכה הכלכלית. מוקדם מידי לקבוע איך זה יראה עבור הבייג'ינגים.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

כלכלת ספורט

הצד הכלכלי של ההישגיות הספורטיבית

לכל הכתבות של כלכלת ספורט

עוד ב''כלכלת ספורט''

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים