מקימים עסק בסין? תתכוננו לבירוקרטיה

רוצים לנצל את המשבר? חושבים שסין היא המקום שבו עדיין יש לכם סיכוי להצליח? צאו לדרך, אך דעו כי סין שונה מישראל במובנים רבים, ולכך כדאי להיערך בהתאם

עו''ד מרב ניב-גבע | 21/1/2009 7:13 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בישראל אדם רשאי להקים חברה שתהיה רשאית לעסוק בכל עסק חוקי. לעומת זאת, בסין חובה לקבל אישור מראש של הרשויות המקומיות למטרת העסק הספציפית, בהתאם לתוכנית עסקית מסודרת ולהוכחת קיומו של הון מינימלי.

בסין ישנן 3 אפשרויות העומדות לרשות זרים המבקשים להקים עסק: 1. האפשרות הראשונה היא הקמת מיזם משותף ‭(Joint Venture)‬ שבו השותפים יוצרים ישות עסקית (לא משפטית‭,(‬ המבוססת על הסכם בין הצדדים לשיתוף בהוצאות, באחריות, ברווחים ובהפסדים.

2. אפשרות נוספת היא פתיחת נציגות ‭,(Representative Office)‬ אשר אף היא ישות עסקית המעורבת בפעילות עסקית בסין. לנציגות אין ישות משפטית, לכן היא אינה כשרה לזכויות ולחובות ואינה רשאית להחזיק בשמה נכסים. עסקים מסוג זה פעילים בדרך כלל בתחומים כגון תיווך עסקי וביצוע מחקרי שוק.

3. אפשרות שלישית היא הקמת חברה אשר כל בעלי המניות שלה אינם סינים ‭.(Wholly Owned Foreign Enterprise - WOFE)‬ חברה או משקיע פרטי, שאינם סיניים, יפעלו באמצעות ישות משפטית מקומית וחייבים להקים ‭.WOFE‬

כך, למשל, אסור לחברה מסוג זה לייצא מוצרים מסין, לפתוח חשבון בנק, להשכיר משרדים ולהעסיק עובדים. בדומה לחברה בע"מ, גוף זה הינו יישות משפטית נפרדת, מוגבלת בהון מניות וממוסה על פי דיני המס המקומיים.

בעבר התירה ממשלת סין לחברות זרות לעסוק בייצור ליצוא ולפיתוח טכנולוגיות מתקדמות בלבד. לאחר הצטרפותה של סין לארגון הסחר העולמי התיר הממשל ל-WOFE לעסוק אף בתחומי הענקת שירותים, ייעוץ ושירותי ניהול ופיתוח תוכנה ומסחר.

יתרונותיה של הדרך השלישית כוללים עצמאות וחופש ליישם אסטרטגיות עולמיות של החברה-האם ללא חובה לצרף שותף סיני; יכולת לנהל עסקים בצורה פורמלית, בכלל זה להנפיק חשבוניות ללקוחות במטבע המקומי לקבל הכנסות בו; WOFE רשאי, בתנאים מסוימים ולהמיר רווחים במטבע סיני לדולרים אמריקאים ולהעבירם לחברה־האם מחוץ לסין.

הפרוצדורה להקמת חברה זרה מסורבלת וכרוכה בבירוקרטיה, ולה שיקול דעת לדחות את אישור הקמת ה-‭.WOFE‬ בשונה מהשיטה המערבית של רישום בלבד, על מנת להקים חברה בעירבון מוגבל הכשרה לזכויות ולחובות, הרי שבסין נדרשים אישורים שונים כתנאי לרישומה ולקיומה. זכויות וחובות ה-WOFE מוגבלים למטרות שאושרו ולמצגים ולהתחייבויות של בעלי מניותיו.

אישור ורישום חברה פשוטה אורכים כמה חודשים, כאשר מי שבקיא בפרוצדורה ובכללים ודואג לקיים מבעוד מועד את הדרישות זוכה לטיפול מהיר ויעיל יחסית.

על אף הבירוקרטיה והסרבול, חברות זרות מקבלות אישורים להקים גופים כאלה במחוזות שונים בסין, בכללם מחוזות וערים שאין בהם פעילות משמעותית של זרים.

הכותבת היא ממשרד עו"ד אפרתי גלילי ושות'

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים