גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


פטנט ישראלי נמכר לפי שווי של מיליארד דולר

SafeSky, שפיתחה מדבקה המנטרת נתונים רפואיים, מכרה 37% מהבעלות על הפטנט תמורת 370 מיליון דולר לחברת MSI הבריטית. מנכ"ל החברה, רופא השיניים גבי פיקר, המקורב לראש הממשלה בנימין נתניהו: "עוד עיסקאות בדרך"

ינאי אלפסי | 6/7/2009 6:20 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
עיסקת ענק בהיי-טק הישראלי בעיצומו של המשבר הכלכלי בענף: חברת SafeSky, שבבעלות משותפת של ד"ר עמוס בוחניק ואריק קליין, מכרה 37% מפטנט שיש לה על מדבקה המנטרת נתונים רפואיים על מצב הגוף תמורת 370 מיליון דולר. העיסקה משקפת לחברה שווי של מיליארד דולר.

הרוכשת היא חברת MSI הבריטית, זרוע ההשקעות במכשור רפואי של תאגיד MSI הטייוואני, הנודע יותר בישראל במוצרי המחשוב שלו. המתווה הסופי של העיסקה סוכם, ובימים הקרובים צפויה החתימה על ההסכם הרשמי.
 
גבי פיקר
גבי פיקר פלאש 90

על-פי העיסקה המתגבשת, תוקם חברה חדשה בבריטניה תחת השם LifeKeeper, שהבעלות עליה תהיה 67% של SafeSky ו-37% של MSI.

על בסיס עמידה באבני דרך, ל-MSI קיימת אופציה להגדיל את אחזקותיה בחברה בכמה תחנות, לפי שווי גבוה בהרבה של עד 5 מיליארד דולר. מי שליווה את SafeSky בעיסקה הוא משרד עורכי הדין זליגמן.

מנכ"ל SafeSky הוא רופא השיניים ד"ר גבי פיקר, הידוע בין היתר כרופא השיניים של ראש הממשלה בנימין נתניהו. בין הדירקטורים של החברה נמצא חגי הדס, בכיר המוסד לשעבר.

מדבקת ה-LifeKeeper, שאותה פיתח אריק קליין, נחשבת למהפכנית בעולם הטלרפואה. על-פי ד"ר פיקר, מדובר בכמה מאפיינים שלה שהופכים אותה לחדשנית. לדבריו, המדבקה שגודלה כגודל מטבע של 10 אגורות מסוגלת לנטר את רמות הסוכר בדם, ללא צורך בבדיקת דם פולשנית.

בנוסף לכך, היא מבצעת בדיקה של מדדי הלב לבדה, ללא צורך ב-5 קטבים המבוצעים כיום בבדיקות מסוג זה.

נתונים אלה נשלחים על-ידי המדבקה בתקשורת אלחוטית לעבר מתקן, וכשפעולות הניטור מגלות אי-סדרים בפעילות הגוף, המתקן שולח התראת SMS או תקשורת סלולרית למכשיר הטלפון הנייד של הלקוח, לצורך פנייתו להמשך טיפול רפואי.

במקרים של התקפי לב מדובר בדקות ואף שעות יקרות שבהן ניתן בגילוי מוקדם של ההתקף להציל את החולה, ולשפר משמעותית את איכות חייו.
בלי קרן הון סיכון

ד"ר פיקר מציין כי עד היום המדבקה לא נמכרה באופן מסחרי, אולם פיתוחה הושלם והפטנט עליה נרשם. לדבריו, החלק של SafeSky בחברה החדשה יהיה לדאוג לפיתוח אפליקציות נוספות לטכנולוגיה, והחברה הבריטית תדאג למכירת המוצר.

הנתון הנדיר יחסית בעיסקה זו הוא שהפיתוח של ה-LifeKeeper ארך 8 שנים, והוא לא כלל כל השקעה של חממה טכנולוגית או קרן הון סיכון. מדובר בעיקר בפיתוח האלגוריתם המתמטי, שבוצע על ידי אריק קליין, כשבחברה הועסק מספר עובדים קטן בלבד, כך שלא נדרשו השקעות הון גדולות.

בוחניק וקליין, המחזיקים כל אחד 50% ממניות SafeSky, הם המרוויחים הגדולים מעיסקה זו. בוחניק הוא רופא שיניים

והבעלים של רשת מרפאות השיניים "שיניים", ויש לו אחזקה של 17% בחברת הביוטק הציבורית סיאלו.

ה-LifeKeeper הוא רק פטנט אחד מיני עשרות שבהם מחזיקה SafeSky שמשרדיה ממוקמים ברמת החי"ל, והוא היחיד מתחום המכשור הרפואי. לחברה פיתוחים נוספים כגון פאנלים סולאריים לקליטת אנרגיית השמש, שלדבריה מסוגלים לקלוט אנרגיה בכמות הגדולה פי 100 מהמקובל כיום.

בנוסף לכך מפתחת החברה לוחות הגנה שקופים למגרשי ספורט, מספר פתרונות תוכנה לאבטחת מחשבים ומוצרים אחרים.

לדברי ד"ר פיקר, העיסקה הנוכחית היא רק הראשונה מתוך כמה עיסקאות שותפות שעליהן שוקדת החברה בימים אלו עם מוצרים אחרים בפיתוחה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים