בעקבות המיתון - עלייה בביקוש ללימודי קצבות בבריטניה

מתברר כי המיתון דוחף אנשים מכל קצוות האוכלוסייה בבריטניה ללמוד כיצד לחתוך בשר. "יותר אנשים רוצים לבשל בבית בתקופה של מיתון, לאכול בשר טרי יותר ולדעת איפה הוא מיוצר", מסבירים בקצביות

nrg מעריב | 3/9/2009 13:03 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
המיתון בבריטניה הוביל לטרנדים של עשה זאת בעצמך, מכוורנות ועד גידול ירקות. כעת מתברר כי אחד הטרנדים המובילים הוא לימודי קצבות.

כך בקצביית ג'ינג'ר פיג, שנמצאת באחת השכונות האופנתיות ביותר בלונדון, אפשר למצוא 9 גברים ו-3 נשים, לבושים בחלוקים לבנים מוכתמים בדם ולומדים את סודות המקצוע. חלקם רוצים רק לצבור ידע נוסף על מזון ואילו אחרים הם עירוניים עם הרבה זמן פנוי.

"הם רוצים משהו חדש וזול יותר ממסעדות יקרות, ולכן הם מגיעים לכאן, מבשלים ארוחה טובה כמו במסעדה ומרחיבים את הידע שלהם בנוגע לבשר", מספר מנהל החנות פרי בארט. "מגיעים אלינו אנשים מכל גווני האוכלוסייה. היו לנו מנתחים, רופאי שיניים, רופאים והרבה בנות".

בורוט קוזלי, עוזרו של בארט, מחזיק בתואר מבית ספר לקצבים מסלובניה. "העסקים משגשגים. יותר אנשים רוצים לבשל
בבית בתקופה של מיתון, לאכול בשר טרי יותר ולדעת איפה הוא מיוצר".

בארט מתכנן לפתוח כיתות גדולות יותר של 20 תלמידים, וצופה ביקוש רב לקראת חג המולד המתקרב.
באקלים הכלכלי הנוכחי, לדבריו, יותר ויותר בנקאים ואנשי עסקים עירוניים מחפשים אירועים חברתיים ומהנים.

"זו היתה מתנת יום הולדת מהחברה שלי", אמר מארק מארקדל, בנקאי פרטי בן 22, בעודו עומד מול קרבי חזיר התלויים על וו בקצביה. "היא לא כאן היום, אבל היא חשבה שזו תהיה מתנה טובה בשבילי, להפוך לקצב מקצועי, אז למה לא?"

בסדנה של בארט יכולים המשתתפים לקבל בתמורה לכ-200 דולר, שיעור של 3 שעות בו הם לומדים צורות של חיתוך בשר ואיך להכין פילה או צלעות. תבום השיעור מקבלים המשתתפים יין בוז'ולה וצלעות כבש, ויש גם בונוס: את הנתח הבנשר שהוכן בשיעור לוקחים המשתתפים הביתה.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים