סמי ובניו: כך הפכה משפחת עופר למשפחה העשירה ביותר בישראל

תחקיר מעריב עסקים לרגל דירוג "100 האנשים העשירים בישראל" מגלה: עם הון עצמי של 24 מיליארד שקל - משפחת עופר היא המשפחה העשירה ביותר בישראל. כן, למרות צים ולמרות המשבר בענף הספנות העולמי

יהודה שרוני | 18/9/2009 8:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בשנים האחרונות נטתה התקשורת לראות במשפחת ורטהיימר את המשפחה העשירה בישראל בזכות חשיפת הערך העצום של "ישקר", שנמכרה ב-2006 לוורן באפט לפי שווי של 5 מיליארד דולר. אבל הערכות חדשות, שנעשו במסגרת דירוג 100 העשירים של ישראל, חושפות, כי שווי הונו של סמי עופר הוא כ-6 מיליארד דולר, שנצברו בעיקר בעסקי ספנות מסועפים.

לדירוג המלא של "100 העשירים של ישראל" לחץ כאן

סמי עופר הוא אחד מאילי הספנות הגדולים בעולם. מקורבים בענף טוענים שלמרות המשבר הכלכלי, שפגע בעסקי הספנות של המשפחה, היא נותרה עשירה וחזקה. עופר שולט במספר חברות ספנות בינלאומיות ובהן "רויאל קריביאן" לשיט תיירותי, "זודיאק" ו"טנקר פסיפיק", הגדולה בעולם בתחום המיכליות. בטנקר פסיפיק וברויאל קריביאן שותף עופר עם משפחת פריצקר האמריקאית.

עופר, גם באמצעות בנו אייל, מחזיק בעשרות נכסי נדל"ן ברחבי העולם. הוא לא עמד בפיתוי שהציבה בפניו בועת הנדל"ן האמריקאית, ונכנס להשקעה של עשרות מיליוני דולרים במגדל מגורים יוקרתי במנהטן. 
עידן וסמי עופר - הכי עשירים
עידן וסמי עופר - הכי עשירים משה שי
 
שווי אוסף האמנות של סמי עופר נאמד במאות מיליוני דולרים, ולפי חלק מההערכות אף ביותר ממיליארד דולר.

בישראל ידוע סמי עופר בעיקר בזכות שליטתו בחברה לישראל, חברת השקעות השולטת בקונצרן כימיקלים לישראל, בבתי הזיקוק בחיפה, בצים ובמפעל השבבים טאואר.
הדרכים נפרדו

התקשורת נהגה להתייחס לסמי ולאחיו יולי (יהודה) עופר כאל יחידה עסקית אחת, אך לפני 7 שנים נפרדו דרכיהם העסקיות והם חילקו ביניהם את מרבית העסקים - למעט בנק מזרחי, שבו שותפים שניהם יחד עם מוזי ורטהיים.

הקשיים שאליהם נקלעה צים בחודשים האחרונים הם ללא ספק האירוע המביך ביותר עבור סמי עופר בשנים האחרונות. אולם גורמים בענף שמכירים את עסקיו טוענים כי מדובר בפגיעה קלה מאוד בירכתי עסקיו ביחס להיקפם, ואין להשליך ממנה באשר למתרחש בעסקי הספנות הפרטיים שלו, שדוחותיהם הכספיים אינם חשופים לציבור.

יש להניח כי גם עסקי הספנות הפרטיים של המשפחה נפגעו, אך על פי גורמים בענף הפגיעה בהם קטנה הרבה יותר, בזכות ניהול שמרני בשנים האחרונות. בנוסף לכך מציינים כי חלק מההתחייבויות של צים כיום

נלקחו לצורך רכישות והחכרות של ספינות מהחברות הפרטיות של המשפחה.

סערה ציבורית מסוג שונה פרצה בעקבות שידור הסרט "שיטת השקשוקה", שמתח ביקורת על ההתנהלות העסקית של משפחת עופר ועל עיסקאותיה עם ממשלת ישראל. למרות שחיצי הביקורת בסרטו של מיקי רוזנטל מופנים אל חברת האחים עופר, בפועל הדברים נוגעים לעסקיו של סמי עופר.

בנו של סמי, עידן, ניהל את המאבק נגד שידור הסרט ומימן סרט תגובה, ששודר מיד אחרי סרטו של רוזנטל. פעילותו הנמרצת רק תרמה לפרסומו העצום של הסרט, שמן הסתם לא היה מעורר תשומת לב רבה כל כך אלמלא המאבק המתוקשר בעד ונגד שידורו.

עופר אף הגיש נגד רוזנטל תביעת דיבה בסך 3 מיליון שקל, ובמימונה השתתפו גם החברות הציבוריות שבשליטתו - במהלך שזכה לביקורת ציבורית.

סמי, עידן ואייל עופר:­­מקום 1 במוסף העשירים של ישראל, עם הון עצמי של 24 מיליארד שקל

הכתבה המלאה מתפרסמת היום במוסף "100 העשירים" של מעריב

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

העשירים של ישראל

המשבר הכלכלי שקשק את צמרת האלפיון, אבל הוכיח שהמיליארדרים נשארים עשירים גם כשהחברות שלהם בצרות

לכל הכתבות של העשירים של ישראל

עוד ב''העשירים של ישראל''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים