סקר מעריב עסקים קובע: הבכירים מעדיפים את שטרום במקום ענתבי
מסקר מיוחד שערך מעריב עסקים לקראת מינוי הממונה החדש על שוק ההון, עולה כי דרור שטרום, הממונה לשעבר על ההגבלים העסקיים, הוא המועמד המועדף על הבכירים בשוק. מיד אחריו: המשנה לממונה הנוכחי, יואב בן-אור, ומנכ"ל הדס ארזים לשעבר, לינדה בן-שושן. מי שייכנס לנעליו של ידין ענתבי יצטרך, לדברי הבכירים, להיות בעל קילומטרז' רגולטורי
אלא שבעוד השר הוא הצפוי להכריע, הרי שהשחקנים בשוק הם הצפויים, בסופו של דבר, לחיות עם הממונה החדש. רגע לפני ההכרעה המיניסטריאלית, ביקשנו מ-10 בכירים בשוק ההון והפנסיה לדרג את המועמדים המועדפים עליהם.
המשתתפים בסקר כוללים את צבי סטפק מבית ההשקעות מיטב, אמיר איל מאינפיניטי, אירה פרידמן מתמיר פישמן, בכירים באלטשולר שחם, IBI וכן מנכ"ל בית השקעות מהגדולים בשוק, שבחר שלא להזדהות בשמו. עוד השתתפו: היועץ הפנסיוני אבי אייכלר מ-;MPC שלמה אייזיק, יו"ר הוועדה לביטוח פנסיוני בלשכת סוכני הביטוח ומנכ"ל יונט; יוני קופרמן, מנכ"ל סוכנות ניהול ההסדרים תמורה; ומנכ"ל של קרן פנסיה, שביקש אף הוא שלא להזדהות.

שקלול תוצאות הסקר מצביע על כך, שלמרות כל הטענות, המענות, והתלונות של השחקנים בשוק - הם מעריכים ומוקירים קודם כל ניסיון רגולטורי, שממנו נהנים כל 3 המועמדים המובילים. אחרי הכל, קילומטרז' רגולטורי זכה להערכה גדולה הרבה יותר "מניסיון שטח".
דרור שטרום, הממונה לשעבר על ההגבלים העסקיים, קטף את המקום הראשון בפער משמעותי מהבא
אחריו. שכל ישר, ראש פתוח וניקיון כפיים חזרו בשיחות עם חלק גדול מהנסקרים.
"הוא לא מושחת כמו חלק מהמועמדים", אמר אחד הנסקרים, אך ציין כי המגרעת העיקרית של שטרום היא שהוא מגיע מרקע של עריכת דין - ולא מרקע פיננסי או
שטרום החל את דרכו הציבורית כיועץ משפטי ברשות להגבלים עסקיים בתקופת כהונתו של דוד תדמור בשנת 4 .1997 שנים מאוחר יותר התמנה שטרום לתפקיד הממונה, שבו כיהן עד סוף .2005 לאחר כהונתו הקים שטרום את המכון הישראלי לתכנון כלכלי, העוסק בקידום רפורמות מבניות במשק הישראלי.
את המקום השני תופס המשנה לממונה הנוכחי, יואב בן-אור. בן-אור, המרכז היום את תחומי שוק ההון והחיסכון הפנסיוני באגף, זכה להערכה על נועם הליכותיו ועל גישתו העניינית והרצינית. "בחור טוב", חזרו ואמרו חלק גדול מהנסקרים, שציינו את הניסיון הרגולטורי שלו כמעלה שתאפשר לו לצלוח את התפקיד התובעני.
עם זאת, חלק מהנסקרים העלו תהיות בנוגע למידות הכריזמה והמנהיגות שבהן ניחן בן-אור. כך או כך, משרת הממונה, כמו גם מבנה האגף, לא תהיה זרה למשנה שעשה באגף דרך ארוכה. בן-אור, שרוב רובה של ההיסטוריה התעסוקתית שלו התרחשה באגף, מחזיק בתואר ראשון במשפטים ובתואר שני במינהל עסקים.
במרחק נגיעה מהמקום השני, מגיעה לינדה בן-שושן עם שפע של ניסיון "שטח" וניסיון רגולטורי, לאחר שהוגדרה כבעלת "ניסיון רגולטורי בשילוב מנצח עם ניסיון בשוק" ועם "יכולת מנהיגות ויכולות ניהוליות". זאת לצד טענות כי מדובר באישיות לא צפויה, יצרית, המחזיקה בחשבונות פתוחים עם שורה ארוכה של גורמים בשוק. "מפחיד לחשוב מה יקרה כשייתנו לה כוח של רגולטור", אמר אחד הנסקרים. עם זאת, איש לא הטיל ספק ביכולותיה ובכישוריה.

לאחר שורת תפקידים באגף שוק ההון באוצר, עזבה בן-שושן לבנק דיסקונט, שם כיהנה במשך 7 שנים בתפקידים בכירים, וניהלה, בין השאר, את קופות הגמל וקרנות הנאמנות של הבנק ואת מכירתן בעקבות רפורמת בכר.
לאחר עזיבתה ב-2007 הצטרפה כמנכ"ל לבית ההשקעות הדס ארזים. היא סיימה את תפקידה בתחילת 2009 לאחר סכסוך מתוקשר עם הבעלים של בית ההשקעות, משפחת סיטון, שלא רוותה נחת מהדרך שבה ניהלה אותו.
גם על גיל גרשלר ניתן לומר כי הוא "הגיע מהשטח". המנהל לשעבר של פעילות הגמל של בית ההשקעות לשעבר פריזמה משמש כיום כמרצה למימון במכללה למינהל. גרשלר זוכה למחמאות על היכרותו עם גורמים בענף, על המחשבה "הישרה והעמוקה" שבה ניחן, על יחסי האנוש שלו ועל גישה "לא פופוליסטית". לגנותו ציינו שניים מהנסקרים כי הוא "אינו מנהל", אך נראה שהגורם המשמעותי שהוביל למקום הנמוך יחסית, ביחס לכמות הסופרלטיבים שלהם זכה, הוא ההיכרות המוגבלת של חלק מהבכירים עם פועלו.
אריק פרץ, המשמש כסגן בכיר לממונה, נהנה מיתרון בדמות ניסיון רגולטורי. אך בניגוד לבן-אור שנתפס כ"עגול", ענייני וקואופרטיבי - נתפס פרץ כחד ותקיף יותר, אולי תקיף מדי. "באחד מהכנסים הוא הכריז כי הדבר היחיד שמעניין את הבעלים זה האקזיט: לא הלקוחות, לא השירות, רק הכסף שלהם. אדם עם השקפת עולם כזאת לא יכול להיות הממונה. הוא רואה בפעילים של השוק גנבים", סיכם אחד הנסקרים.
למקום הלפני האחרון הגיעו קובי נבון, ששימש לאחרונה כמנכ"ל כלל פיננסים בטוחה, ועודד ענבר, שכיהן עד פברואר האחרון כמנכ"ל פעילות הגמל של בית ההשקעות פסגות. נבון וענבר נהנים מניסיון מקיף בשטח, אך לתפיסת הנסקרים זה לא מספיק.

כנגד נבון, שכיהן בעבר כמנהל קרנות הנאמנות של כלל ודש, נטען כי "הניסיון שלו בעיקר שיווקי", וכן כי הוא "חסר יכולות ניהוליות". כלפי ענבר טענו כי התפקיד "גדול עליו", וכן כי "יש גבול לכל תעלול". עם זאת, טענו חלק מהנסקרים כי מדובר ב"איש שטח", שניהל את רכישת גדיש מבנק הפועלים.
"מה האיש הזה עשה בכלל?", "אני לא מכיר אותו", "אתה יכול להגיד לי מה הניסיון שלו?", "לא שמעתי את השם הזה מעולם" - כך הגיבו הנסקרים על מועמדותו של מישאל וקנין, שהספיק לעשות מסלול מזהיר בתקשורת, בפוליטיקה ובעסקים. וקנין שימש כעורך בכיר בגלובס ובקבוצת ידיעות, כיועץ וכראש המטה של שר האוצר לשעבר סילבן שלום וכסמנכ"ל רגולציה בחברת סלקום. למרות כל אלו, הנסקרים לא שמעו עליו. אם ייבחר לתפקיד הממונה, מצפה לו סבב היכרות ארוך.
יש לציין כי הבחירה של השוק אינה מייצגת בהכרח את האינטרס הציבורי - אלא את תפיסתם של הגורמים המוסדיים הפועלים מול הרגולטור. לגורמים אלה, כמו גם לגורמים מפוקחים בתעשיות ובמגזרים אחרים, יש מגוון רחב של אינטרסים, שאינם חופפים את האינטרס הציבורי. משימתו של שר האוצר, הבוחר בסופו של דבר את הממונה, היא לאזן בין האינטרסים של הציבור, יציבותם של הגופים המוסדיים ושמירה על התחרותיות של המערכת.