האוצר בודק את רישיון ההשקעות של קרן מרקסטון

הבדיקה נעשית מכוח האחזקה העקיפה של קרן ההשקעות בקופות הגמל של פסגות. הגופים המוסדיים עוברים לעמדת המתנה: "המשקיעים הישראלים לא יכולים לכפות רוב כדי לצאת מההשקעה בקרן מרקסטון - אנחנו מחכים להחלטה של האמריקאים"

יהודה שרוני ורותם סלע | 8/12/2009 7:47 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
משרד האוצר בודק מתחילת השבוע, באמצעות יועציו המשפטיים, את תוקף רישיון ההשקעות שניתן לקרן ההשקעות מרקסטון, כחלק מההיתר המקורי להשקיע בקופות הגמל. הבדיקה נעשית בעקבות הדיווחים על ההאשמות המיוחסות ליו”ר הקרן הפורש בארצות הברית, אליוט ברוידי, על מתן שוחד בסך מיליון דולר. ברוידי הוא חלק מבעלי השליטה במרקסטון, והרשעת בעל שליטה מרכזי מחייבת בדיקה בדבר הצורך לשינוי תנאי הרישיון.

עם זאת, יש לזכור כי מרקסטון אינה מחזיקה כיום במישרין בקופות גמל. מאז העבירה את אחזקותיה בבית ההשקעות פריזמה לבית ההשקעות פסגות תמורת ‭24%‬ ממניות פסגות, למרקסטון אין השקעות ישירות בקופות הגמל. זאת חרף העובדה שפסגות עצמה מנהלת קופות גמל בהיקף של למעלה מ-40 מיליארד שקל.

עם התפוצצות הפרשה יזמו מנהלי מרקסטון, רון לובש ואמיר קס, פנייה לאוצר באמצעות יועציהם המשפטיים, ועדכנו אותם בדבר ההתפתחויות האחרונות. על פי ההערכות, לנוכח היעדר ההשקעה הישירה בקופות הגמל, האוצר לא ישנה את רישיון ההשקעות, אך ההחלטה בנושא עדיין לא התקבלה.

גורם בכיר באוצר אישר למעריב עסקים כי אכן מבוצעת בדיקה כחלק מנוהל עבודה שגרתי במקרים מעין אלה. הגורם הבכיר אישר כי נציגי האוצר נמצאים בקשר שוטף עם קרן מרקסטון, אך סירב לומר מה תהיה תוצאתה הסופית של הבדיקה.

המשקיעה הישראלית הגדולה ביותר במרקסטון היא קבוצת כלל ביטוח. הקבוצה נתנה לקרן ההשקעות התחייבויות השקעה בהיקף של ‭16.5‬ מיליון דולר, ובשלב זה הושקעו כ-‭70%‬ מהכסף. בהנהלת כלל ביטוח עדיין לא התקבלו החחלטות בנוגע לעמדתה ביחס להמשך קיום הקרן, והיא בוחנת זאת בשיתוף יועציה המשפטיים.
עמדת המתנה

בין השאר, נבחנות מתכונת החוזים והיכולת המשפטית לסגת מההתחייבויות העתידיות ללא תשלום קנס לנוכח האירועים האחרונים. חוגים בענף הביטוח מעריכים כי בסופו של דבר, חלק מהגופים המוסדיים יעצרו את ההשקעות ולא יסכימו להשתתף בהשקעות עתידיות נוספות של הקרן.

כמה

ימים בלבד אחרי התפוצצות פרשת ברוידי מסתמן כי הגופים המוסדיים עוברים לעמדת המתנה. "נראה כי בסופו של דבר מרקסטון לא תפורק", אומר בכיר באחד מהגופים המוסדיים ומודה: "לא נראה כי ההסכם הנוכחי מאפשר לנו לפרק את מרקסטון על בסיס השוחד של ברוידי".

סכנה מעבר לים

הפרשה החלה כשיו"ר מרקסטון ברוידי הודה כי שיחד במיליון דולר בכירים במשרד החשב הכללי של עיריית ניו יורק, וכך "שימן את דרכה" של קרן הפנסיה של עובדי מדינת ניו יורק להשקעה בסך 250 מיליון דולר בחברה.

ההשקעה של סכום כה גדול על ידי הגוף היוקרתי סייעה במידה רבה למרקסטון במאמצי הגיוס שלה, וכעת על רקע חשיפת השוחד נראה כי מקור הסכנה האמיתית של החברה נמצא דווקא מעבר לים.

"בכל מקרה, המוסדיים הישראליים לא יכולים לכפות רוב של שני שלישים שנדרש כדי לצאת מההשקעה בקרן", אומר הבכיר. "אנחנו מחכים לאמריקאים, ההחלטה שלהם צפויה בסופו של דבר לעצב במידה רבה את ההחלטות של המוסדיים אצלנו".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים