האייפד עדיף: הספר הדיגיטלי הראשון בעברית איחר את הרכבת
החוויה של קריאת ספר ב-E-vrit שונה בתכלית מהחוויה של קריאת ספר אמיתי. אבל, הגלישה איטית ומעצבנת ולא דומה לאייפד או לנטבוק
הסינים הכניסו מסך דק מאוד בגודל 12 ס"מ על 9 ס"מ לתוך מסגרת בגודל 17 ס"מ על 12 ס"מ, ובעובי 6 מ"מ. המסך הוא מסך מגע לכל דבר, אבל בעל צבע אחד. גודל הדף קטן מדי לטעמנו, אבל אחרי קצת אימון הדפים הללו ניתנים לקריאה שוטפת של דף עד שניים לדקה. בכל דף כזה יש תריסר שורות וקצת יותר מ100- מילים, כך שספר ממוצע יכול להיכנס ל150- עמודים כאלה בלי בעיה.
הקריאה של הדפים קלה גם באור היום. עם זאת, המסך מחזיר אור (אולי כדי לחסוך באנרגיה), ובסופו של דבר זה מפריע במידת מה למי שקורא את הספר לאורך זמן. הE-vrit- דומה בתכונותיו לקינדל, ואינו זקוק למחשב כדי לצרוך תכנים, משום שיש לו התקן אלחוטי המתחבר לרשתות.WiFi
הספר האלקטרוני העברי מגיע עירום ללא תכנים, ועל הקונה למלא אותו בספרים, מוזיקה או כל תוכן אחר מתוך תקציב של 400 שקל שמקבל הקונה יחד עם המכשיר. מחירו של כל ספר נע סביב ה40- שקל, והמחיר נקבע לפי דרישת הוצאת הספרים שמחזיקה את הזכויות לפרסום התוכן.
הספר האלקטרוני מאפשר לבחור בין הצגת טקסט עם זכויות יוצרים המוגן נגד העתקה, לבין הצגת טקסט חופשי בפורמט PDF שאותו מורידים מהרשת. צריך לזכור כי כל ספר ניתן לקרוא רק במכשיר אחד, ולא ניתן להשאיל ספר למישהו אחר.

הקורא האלקטרוני עברית - איחר את הרכבת
יחצ
הכל פשוט יותר
החוויה של קריאת ספר בE-vrit- שונה בתכלית מהחוויה של קריאת ספר אמיתי. הכל פשוט יותר: העברת דפים בהזזת אצבע על המסך; אפשרויות חיפוש למבקשים להתעמק בטקסט ולהבין מה קורה בעלילה; אין צורך בסימניה, משום שברגע שסגרתם אפשר לחזור לנקודה שאותה עזבתם בצורה אוטומטית. אבל עם כל הקלות שבקריאה, אחרי כמה עשרות עמודים התחושה היא שקראתם מהמחשב ולא בספר.
בספר
האלקטרוני יש חיבור לרשת אלחוטית ולדפדפן, אבל אל תנסו לגלוש איתו - הוא איטי ומעצבן, ובוודאי לא יהיה דומה לחוויית הגלישה באייפד או בנטבוק. לסיכום, משיקי הספר האלקטרוני הראשון בעברית חשבו אולי על אליעזר בן-יהודה ועל חיים נחמן ביאליק כשערכו את ההשקה. חבל שהם לא חשבו יותר בכיוון של סטיב ג'ובס, ונתנו לספר עוד כמה תכונות, כדי שהוא יהיה שווה את הכסף.
דגם: VRIT-E הספר הדיגיטלי של ניופאן מחיר: 1,399 שקל ציון: 7