הפריצה לאייפון חוקית, אך תסיר את האחריות של אפל
אפל מגיבה להחלטה בארצות הברית כי פריצת מכשיר האייפון חוקית, לפחות על ידי הצרכן הפרטי. לדברי דובר החברה, שצוטט בבלוג העוקב אחר אפל, האחריות לא תחול על מכשירים פרוצים
תגובתה של אפל היתה מאופקת עקב נושאים משפטיים שעדיין נמצאים בדיון. החברה מסרה כי "מטרתה של אפל היתה תמיד להבטיח חווית לקוח טובה, ואנו יודעים כי פריצה של המכשיר תפגע קשות בחוויה זו.
כפי שאמרנו בעבר, הרוב המוחלט של לקוחותינו אינם פורצים את המכשיר, בין השאר מכיוון שבמקרה של פריצה מבוטל הסכם האחריות, וגם בגלל שהפריצה יכולה לגרום לתקלות במכשיר".
הסיפור מתחיל בכך שהמשרד הממונה על זכויות היוצרים בארה"ב שינה חוק בנוגע לזכויות יוצרים בטלפונים סלולאריים, ובכך קבע כי פריצה של מכשיר סלולרי הינה מעשה חוקי. ההחלטה נוגעת לפריצה על ידי הצרכן הפרטי, ולא עוסקת במקרה של חברות המציעות שירותי פריצה או תוכנה
לא מקורית.
המאבק בין ה"פורצים" לחברת אפל הוא ברור: אפל מעוניינת לשלוט על מערכת ההפעלה ולהשאיר אותה יציבה ובטוחה. פריצת המכשיר פותחת דלת לשינויים בחוויית המשתמש, דלת שעלולה להוביל למצב של גניבת זהויות ואף להפצת וירוסים.
החלטת המשרד לזכויות יוצרים ענתה על השאלה האם הפריצה היא חוקית או לא. השאלה הבאה היא האם אפל תתבע חברות שמפרסמות ומציעות דרכי פריצה של המכשיר. גם בנושא זה סרב דובר אפל להרחיב, על פי הבלוג, ורק מסר כי אפל לא תבעה בעבר חברות או אנשים אשר פרצו את המכשיר.
עכשיו, כאשר הוחלט כי הפריצה היא חוקית - לפחות לצרכן הפרטי - לא מן הנמנע כי כל נושא הפריצות ייהפך פחות מחתרתי.
להערכת הבלוג, מספר המכשירים הפרוצים בעולם מגיע לכ-10 מיליון, ויכול להיות שבקרוב אף נראה חנויות מקוונות לאפליקציות לא רשמיות, כמו אתר Cydia וטיפים למתשמש במכשיר הפרוץ.