צרות באות בצרורות: ביהמ"ש מינה כונס נכסים למודו

כחודש לאחר כישלון ההנפקה בבורסה ולאחר שמרבית עובדי החברה פוטרו, מונתה כונסת נכסים לחברה לבקשת בנק דיסקונט. חובות מודו לבנק נאמדים ב-21.3 מיליון שקל. "החברה במצב של קריסה מוחלטת"

ענת שיחור-אהרונסון | 26/12/2010 16:49 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: מודו,דב מורן
כחודש אחרי שהנפקת מודו בבורסה בתל אביב נכשלה ולאחר שמרבית עובדי החברה פוטרו, בית המשפט המחוזי בתל אביב מינה היום (א') לבקשת בנק דיסקונט כונס נכסים לחברת מודו בעקבות חוב של כ-21.3 מיליון שקל לבנק.

מבקשת הבנק עולה כי חובותיה של החברה בבעלות דב מורן נאמדים בכ-470 מיליון שקל, וכי החברה נמצאת במצב של קריסה מוחלטת. "החברה הגיעה בבירור לסוף דרכה. היא חסרת כל מקורות מימון ופועלת בימים האחרונים לצמצום פעילותה וסגירת עסקיה, כך שהחברה הגיעה הלכה למעשה למצב של קריסה מוחלטת. במצב זה מתעורר חשש כבד לפיו אין מי שידאג, ישמור ויטפל בנכסיה בכלל, ובנכסיה המשועבדים בפרט", נכתב בבקשה.

במסגרת ההחלטה, קבע השופט כי הכונסת שביקש הבנק למנות, עו"ד חנית נוב, מוסמכת לקבל לידיה את כל הרכוש המשועבד של החברה, אך בשלב זה מנועה מלנקוט בהליך של מימוש הנכסים, עד להגשת בקשה בעניין לבית המשפט.

מטרת ההליך הוא לרכז את כל נכסי החברה, לגבות חובות המגיעים לה, לבחון את כדאיות המשך הפעלת החברה, למכור מלאי, ציוד, רכוש, זכויות קניין רוחני וכל נכסים השייכים לה.

לאחר כישלון ההנפקה, ניסה מורן לקיים שיחת ועידה דחופה עם עיתונאים ואנליסטים, ואמר: "לא הצלחנו בתהליך ההנפקה וגיוס הכספים בתל אביב. אנחנו הולכים למסור למרבית עובדינו הודעה על סיום עבודתם. התהליך הוא עצוב, אבל אנחנו עדיין מאמינים שלחברה יש פוטנציאל אדיר. זה לא הסוף של מודו, ננסה לגייס מקורות הון אחרים. החברה תמשיך למכור את מוצריה. לא הצלחנו לשכנע שלמודו יש פוטנציאל רב, וזה מאוד כואב. מדובר בכישלון שלי".
צילום: אלי דסה
מורן והמודו. ''החברה בקריסה מוחלטת'' צילום: אלי דסה
"ניסיונות נוספים של החברה לגייס כספים לא צלחו"

בבקשה לכינוס נטען כי למודו חובות נוספים, מלבד החוב לבנק, בעיקר כלפי משקיעים ובעלי מניות בסך כולל של 123.5 מיליון דולר, וכן חובות לספקים, עובדים וצדדים שלישיים בסך של למעלה מ-1.5 מיליון דולר.

לפני מספר ימים פנה מורן לבנק, וביקש כי ימונה לחברה כונס נכסים מטעם הבנק, וזאת בעקבות לחץ ודרישות הולכות וגוברות של ספקים ונושים לפרעון חובותיהם, באופן אשר – אם יפעל לפי דרישותיהם - עשוי להוות העדפת נושים.

בנק דיסקונט העמיד מסגרת אשראי לחברה בסכום של 10 מיליון דולר במרץ 2009. בחודש מאי באותה שנה, בסמוך להודעת החברה לבנק על כוונתה לצאת להנפקה בבורסה בתל אביב לשם גיוס הון נוסף, נעתר הבנק לבקשת החברה והגדיל את מסגרת האשראי ל-15 מיליון דולר.

"ואולם, לפני כחודש ארע מקרה, אשר לו השלכות מרחיקות לכת על המשך חייה ופעילותה של החברה; ביום 18.11.10, הודיעה החברה לציבור על

ביטול ההנפקה המתוכננת, וזאת לאחר שלא הצליחה לגייס באמצעותה את הסכום הנדרש לה לתפעול החברה בשנתיים הקרובות. הכספים שהיו צפויים להתקבל במסגרת ההנפקה האמורה, אמורים היו להוות מקור תשלום להוצאות המשך תפעולה השוטף של החברה, פיתוח מוצריה ושיווקם. משכשלה ההנפקה, נותרה החברה למשעה ללא מקור מימון להמשך קיומה. ניסיונות נוספים של החברה לגייס כספים לפעילותה ממקורות אחרים – לא צלחו אף הם", נטען בבקשה.

לבנק נודע ממנהלי החברה, כי לאחר כישלונה בגיוס הון ממשקיעים, החלה החברה לפעול לצמצום פעילותה עד לסגירתה המוחלטת, תוך תקופה משוערת של כשלושה חודשים. עקב זאת, פוטרו מרבית מעובדי החברה, כ-110 מתוך כ-130 עובדים, כאשר יתרת העובדים מועסקים אך ורק לשם מכירת מלאי החברה הקיים וסגירתה. הבנק מדגיש בבקשה כי החברה עצמה הודתה כי היא מצמצמת את פעילותה ונדרשת לפטר את מרבית עובדיה.

הקניין הרוחני מוערך בעשרות מיליוני דולרים

"מודו אינה פועלת עוד לפיתוח או לייצור מכשירים, וכל רכושה כיום הינו מלאי מכשירים סלולאריים המצוי בארץ ובחו"ל והקניין הרוחני שבבעלותה. משמעות הדבר היא כי למעשה אין עוד פעילות מהותית בחברה, וכי עיקר עיסוקה כיום מתרכז במכירת ומימוש הנכסים הקיימים", נכתב בבקשת הכינוס.

כמו כן נטען כי קיים חשש לפיו זכויות הקניין הרוחני והפטנטים של החברה, הדורשים תחזוקה והגנה  תמידית, לא יטופלו וערכם יישחק ואף יאבד. ממידע שמסרה החברה לבנק, שווי הקניין הרוחני מוערך בעשרות מיליוני דולרים.

"הנה כי כן, מן המידע שהגיע לבנק מהחברה עצמה, עולה תמונה עגומה לפיה קופת החברה ריקה ואין בהכנסות הצפויות לחברה בכדי לכסות את הוצאותיה השוטפות, הנדרשות לתפעול החברה לחודש הנוכחי, לרבות משכורות עובדים ופיצויי פיטורין לחודש דצמבר 2010", הוסיפו מבקשי הכינוס.

"לאור הודעותיה של החברה עצמה לבנק וקשייה התזרימיים, ולאור העובדה שאין לחברה כל מקור אחר למימון פעילותה, שכן הבנק הינו המוסד הפיננסי המשמעותי היחיד המממן את החברה, קיים חשש אמיתי ומיידי כי היה והמימוש לא יהיה באמצעות בעל תפקיד ובחסות בית המשפט יחלו נושיה בנקיטת צעדים עצמאיים לפרעון החובות המגיעים להם".

השופט איתן אורנשטיין הורה לכונסת שלא להעסיק איש ללא אישור בית המשפט לרבות מורן. הכונסת תגיש דוח תוך שבועיים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/business_channel/economy/ -->